Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Екскурзия до Москва - 6 дни - 20.07.2018 г. - ТОП оферта!

Номер на оферта

/

182273

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Москва – София с АК България Еър;
• Летищни такси към самолетния билет;
• Чекиран багаж до 20 кг., ръчен багаж до 8 кг;
• 5 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва;
• Трансфери на място с автобус летище - хотел - летище;
• Туристическа обиколка на Москва;
• Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването;
• Медицинска застраховка на стойност 5 000 евро на ЗД Евроинс АД (има оскъпяване за лица над 63 г.)

Цената не включва

• Всичко неописано в цената включва;
• Виза – 120 лева( заплаща се задължително);
• Виза съпорт – 40 лева (заплаща се задължително);
• Разходи от личен характер;
• Допълнителни екскурзии и услуги;
• Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел ;

Програма на пътуването

Вижте Червения площад, катедралата Василий Блажени, мавзолея на Ленин, Новодевичи манастир, Большой театър, храма на Христос Спасителя и много други при обиколката на руската столица, включена в цената!

Маршрут: София-Москва-София

6 дни / 5 нощувки / 5 закуски/

ДАТА: 20.07.2018-25.07.2018 г.

ЦЕНИ:
На човек в двойна стая: 1298 лв
Единична стая: 1558 лв
Дете 07-11 год: 1108 лв

---------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 Ден : СофияМосква
Излитане от Аерогара София с полет на Аерофлот до Москва в 15:20ч. Кацаме на летище Шерметиево в 18:10ч. Посрещане от местната фирма. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 Ден : Москва
Закуска. Панорамна обиколка на Москва /включена в цената/. Разглеждане на забележителностите в руската столица - Червения площад, катедралата Василий Блажени, мавзолея на Ленин, Новодевичи манастир, Большой театър и други. Посещаване на храма на Христос Спасителя, който е построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г. Връщане в хотела. Нощувка.

3 Ден : Москва: Кремъл и Кремълските катедрали – Оръжейна палата - Третяковската галерия
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия /срещу доплащане/ до Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на Оръжейната палата, основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние.
Свободно време или по желания екскурзия до Третяковската галерия. Третяковската галерия е една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на известни руски художници. Със своите около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX век в света. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден : круиз по река Москва
Закуска. Свободно време или по желание круиз по река Москва /срещу доплащане/. Двучасовата разходка с кораб по реката дава възможност за разглеждане на познатите и непознати забележителности руската столица. Маршрута включва: Пристанище ”Новоспаский мост“ – Домът на музиката – мост „Краснохолмский“ – Калайджийска крайбрежна улица – Большой Устьинский мост – Плаващият мост – Парк „Зарядье“ – Църквата Свети Васил Блажени – Московският Кремъл – Храм Христос Спасител – Паметникът на Петър Първи – Кримски мост – Парк Горького – Андреевски мост – Стадион Лужники – Большой Каменный мост – Новоспаский мост. Връщане в хотела. Нощувка.

5 Ден : Сергиев посад
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сергиев Посад. Градът е забележителен най-вече, заради най-голeмият руски манастир – Сергиево-Троицката Лавра. Манастирът е основан в средата на 14-ти век и е действащ и в момента. Архитектурният ансамбъл на Сергиево-Троицката Лавра е включен в списъка на световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Този ансамбъл на учудваща хармония и красота е без съмнение един от най-атрактивните бисери в огърлицата на Золотое кольцо. Най-старата църква тук е от 15-ти век - Троицкият храм. Построена върху гроба на канонизирания Свети Сергий от Радонеж, чиито свещени мощи са почитани от хиляди поклонници. Именно тук е кръстен руският цар Иван Грозни. В храма се съхраняват копия на иконите рисувани от известния руски иконописец Андрей Рублев. Оцелял е и иконостасът с иконите от 15-ти век, за който Андрей Рублев е нарисувал известната си „Троица”, чийто оригинал може да се види в Третяковска галерия в Москва. Около манастирската стена човек може да си купи играчки, сътворени от местните майстори на народните занаяти. Там е родена и известната „матрьошка”. Връщане в хотела. Нощувка

6 Ден : Москва - София
Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00 ч. Свободно време за разходка и шопинг. Трансфер до летището за полет Москва- София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележки:
- Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни. Дете се настанява на допълнително легло
- Семейство с две деца се настанява в две съседни двойни стаи и се заплаща стойността на турист в двойна стая
- При индивидуално записване клиентът сключва договор за настаняване в единична стая , не се гарантира комбиниране и настаняване в двойна стая.


-Офертата важи при минимум 30 туриста.
-Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани туриста. Екскурзиите се заявяват и заплащат предварително от България.
-При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
-Необходими документи – задграничен паспорт и виза. За деца под 18г ,пътуващи без един или двама родители - нотариално заверено пълномощно.
-Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
-Необходими документи за руска виза: валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), актуална снимка паспортен формат;
-Средно месечните температури през Юни 18 °С – 24°С ;
-Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни;
-Водач на групата ще бъде Елена Денисиева .

Срокове и начин на плащане:
-Депозит 50% при резервация.
-Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
-Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
-от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист.
-от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
-от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
-под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
-Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
-застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ, които се заплащат по желание и се осъществяват при минимум 20 туриста:

• Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали – 70 евро на турист
• Третяковската галерия с включен трансфер и екскурзовод - 45 евро на турист
• Сергиев посад – 60 евро на турист
• Круиз с кораб по река Москва – 45 евро на турист

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти