Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сингапур

Сингапур, Куала Лумпур и Бали – перлите на Азия

Номер на оферта

/

228326

Дати & цени

16 ноември 2024 г. - Цена от 5550 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Доха - Сингапур и Денпасар - Доха - София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж с Катарски авиолинии;
Самолетен билет Сингапур – Куала Лумпур с 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
Самолетен билет Куала Лумпур – Денпасар с 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж
Трансфери летище – хотел – летище;
2 нощувки с 2 закуски в избрания хотел в Сингапур;
2 нощувки с 2 закуски в избрания хотел в Куала Лумпур;
4 нощувки с 4 закуски в избрания хотел в Убуд;
4 нощувки с 4 закуски в избрания хотел в Нуса Дуа;
1 обяд в Куала Лумпур
Панорамна обиколка на Сингапур
Панорамна обиколка на Куала Лумпур
Екскурзия до пещерите Бату в Куала Лумпур
Екскурзия до Мас, Селук и Pura Puseh Desa Batuan с включен обяд;
Посещение на плажа Джимбаран с включена вечеря
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Тур мениджър от пристигането в Сингапур до отпътуването в Бали

Цената не включва

Виза за Бали – 35 $/30 euro/500 000 IDR на човек. Издава се на място;
Градска такса в хотела в Куала Лумпур – 10 MYR на стая на вечер, заплаща се на място;
Късно освобождаване на стаите в Нуса Дуа в деня на отпътуване. Заплаща се по желание и се заявява към момента на резервацията: The Grand Bali 4* – 80 лв. на двойна стая; Merusaka Nusa Dua 5* - 180 лв. на двойна стая;
Допълнителни екскурзии
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 20 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 60 лв.
Сервизно обслужване – 50 долара на човек (заплащат се от България)
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
Горивна такса
Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) - цена на запитване

Програма на пътуването

Сингапур - Куала Лумпур – Денпасар – Убуд - Нуса Дуа

Съчетали сме едни от най-интересните забележителности в Сингапур, Куала Лумпур и Бали с почивка в известния курорт Нуса Дуа!

15 дни/12 нощувки

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 16.11 – 30.11.2024

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

- Цени за ранни резервации до 31.05.2024 :

1.Примерни хотели
Rendezvous hotel 4*
Hotel Stripes 4*
Ubud Wana Resort 4*
The Grand Bali 4*

На човек в двойна стая - 5550 лв.

2. Примерни хотели
Rendezvous hotel 4*
Hotel Stripes 4*
Adiwana Resort Jembawan 4*
Merusaka Nusa Dua 5*

На човек в двойна стая - 6400 лв.

-------------------

Стандартни цени

1. Примерни хотели
Rendezvous hotel 4*
Hotel Stripes 4*
Ubud Wana Resort 4*
The Grand Bali 4*

На човек в двойна стая - 5850 лв.

2. Примерни хотели
Rendezvous hotel 4*
Hotel Stripes 4*
Adiwana Resort Jembawan 4*
Merusaka Nusa Dua 5*

На човек в двойна стая - 6700 лв

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

АКЦЕНТИ

обиколкa на Сингапур с посещение на градината на орхидеите – включена в цената
обиколка на Куала Лумпур с обяд и посещение на пещерите Бату
в Бали - посещение на Мас, Селук и храма Pura Puseh Desa Batuan с включен обяд и вечеря на плажа Джимбаран
интересни допълнителни екскурзии

-------------------------------------------

ПРОГРАМА:

1 ден 16.11.2024 София – Доха – Сингапур
Полет София – Доха /12:40-18:15/ и полет Доха – Сингапур /20:25-09:15/

2 ден 17.11.2024 Сингапур
След пристигането сутринта в Сингапур, ще имаме трансфер до хотела и време за почивка. Добре дошли в Сингапур! Независимата република от средата на 60-те години на миналия век се е превърнала в една от най-забележителните и бързоразвиващи се страни. И ако в недалечното минало тук пейзажът е бил осеян с рибарски колиби и джунгли, днес на тяхно място са издигнати едни от най-разпознаваемите здания. Една от водещите в света икономики е притегателна сила за всеки, който иска да види с очите си съчетанието на различни култури с ултрамодерните технологии. Съхранените традиции на различни етноси, които живеят на територията на Сингапур, личат най-ясно в отделните райони като Кампонг Глам със Султанската джамия, Чайнатаун или Малката Индия.
По желание следобед може да се включите в допълнителната екскурзия Gardens by the Bay и Skypark. Градините са се превърнали в една от емблематичните забележителности в Сингапур. Хиляди вида растения за донесени от цял свят, за да създадат уникални пейзажи. Ще влезем в Flower Dome, за да се разхладим в света на вечната пролет. Тук се срещат екзотични растения от пет континента, посадени в девет различни градини. Ще видим Cloud Forest, където от 35-метров хълм, покрит с гъста тропическа растителност и потънал в мъгла, се спуска най-високият изкуствен водопад в света. Разхождайки се из тропическата джунгла, ще видим растения, които в природата растат на височина до 2000 м. А след това ще погледнем града от птичи поглед от върха на емблематичния Марина Бей Сендс, извисяващ се на 200 метра височина.

3 ден 18.11.2024 Сингапур
Закуска. Днес ще се запознаем с историческото, природното и културното многообразие на Сингапур. Ще започнем с прочутите Ботанически градини, които са включени в листата на ЮНЕСКО. В градината с орхидеите ще открием над 60 000 растения, някои кръстени на известни актьори, спортисти, политици. Продължаваме към площад Рафълс, където сър Стамфорд Рафълс, основателят на съвременния Сингапур, е стъпил за първи път на острова. Неговата бяла мраморна статуя контрастира с високи офис-сгради с изглед към река Сингапур и кея на лодките. Ще разгледаме колониалната част на града, заедно с административния квартал, Паметника на гражданската война.
Следобед може да се разходите самостоятелно или да се включите в екскурзията ни до остров Сентоса. Островът се е превърнал в една от най-популярните дестинации за забавление със стотиците си атракциони и бели плажове. До него ще стигнем с лифт, от който можем да се насладим на красивата гледка отвисоко. Освен множество заведения, можем да посетим увеселителни паркове като Юнивърсъл студио, музей Мадам Тюсо, Tiger Sky Tower и SEA Aquarium - най-големия аквариум с над 800 различни вида морски обитатели, сред които и над 200 акули.

4 ден 19.11.2024 СингапурКуала Лумпур
Закуска. Трансфер до летище Changi за полет до Куала Лумпур. Трансфер до хотела. Свободно време. Добре дошли в столицата на Малайзия. Очарователната атмосфера на оживения азиатски град се допълва от модерните сгради, стоящи до исторически постройки в мавритански стил. Мегаполисът предлага магнетична атмосфера с разнообразието от култури, съхранени традиции, цветни атракции и тематични събития.

5 ден 20.11.2024 Куала Лумпур
Закуска. Днес ни предстои обиколка на едни от най-известните забележителности на града – Кралския дворец, площада на Независимостта, стария град. Ще видим най-голямата джамия Масджид Джамек – изградена там, където се пресичат реките Кланг и Джамек, Централния пазар, Малката Индия. Ще посетим будисткия храм Thean Hou Temple и кулите Петронас, най-високите сгради в света до 2003 г. с височина 452 м. Следват ЖП гарата и сградата на султан Абдул Самад, сред най-внушителните и най-сниманите сгради в целия град. Екскурзията продължава с посещение на централния пазар и Китайския квартал на улица Петалинг. Желаещите могат да се разходят из Скайбриджа между 41 и 42 етаж. Ще обядваме в местен ресторант.
Следобед ни предстои екскурзия до пещерите Бату на 13 км. от Куала Лумпур. Трите големи и няколкото по-малки пещери са един от най-популярните индуски храмове извън Индия, посветени на бог Мурган, с възраст около 400 милиона години. За да стигнем до храма, ще изкачим 272 стъпала, а компания ще ни правят десетки маймунки Макак. След това ще продължим към кралската фабрика за изделия от пютър. Разглеждайки фабриката с историята на центъра на калаената треска в колониална Малая и основаването й през 1885 ще имате време да пробвате и вие как се работи с материала. Последната спирка от тази екскурзия ще е фабрика за рисувана коприна.
Вечерта, по желание, може да вечеряте във въртящия се панорамен ресторант на телевизионната кула на Куала Лумпур - Atmosphere360 Revolving Restaurant KL Tower – който се намира на пешеходно разстояние до хотела ни.

6 ден 21.11.2024 Куала ЛумпурБали
Закуска. Днес отпътуваме към Бали, където ще се настаним в хотела ни в Убуд. Не е случайно, че Бали е сред най-популярните дестинации в света. Възможността да се насладите на удобствата на курортите и препоръчаните СПА изживявания, заедно с красивите плажове, зеленината и гостоприемната култура на местните, превръщат Бали в неповторимо изживяване. Името на града произлиза от думата „ubad“, което означава лечение с традиционните лечебни растения, които естествено растат тук. Посетете храма Сарасвати, Кралския дворец, традиционния местен пазар и Свещената маймунска. Пури Пенатаран Сарасвати е малък хиндуистки храм, построен през 1951 г. и разположен в центъра на Убуд. Изящният храм е посветен на Сарасвати – богинята на познанието, музиката, изкуствата, мъдростта и учението. Кралският дворец в Убуд ( познат като Puri Saren Agung) е комплекс от исторически сгради. Дворецът е бил официална резиденция на кралското семейство на Убуд. Построен от крал Ида Тжокорда Путу Кандел (1800-1823 г.), днес дворецът се обитава от многобройните негови наследници.

7 ден 22.11.2024 Убуд
Закуска. Днес денят ни ще е свободен или може да се включите в допълнителната ни екскурзия до храма Besakish, известен като Храмът майка, и Карангасем. Преди да стигнем до най-големия и значим храм, ще спрем до Залата на правосъдието в старата столица Клунклунг – известна с богатата си орнаментация и красива архитектура.
Предполага се, че храмът-майка, както е известен Бесаких, е възникнал още в праисторическо време като светилище на бога на планината Агуну. Потоците лава от разрушителното изригване на вулкана Агунг през 1963 г. така и не успяват да достигнат комплекса. Ще посетим и Тенганан – едно от оригиналните села „Ага“ на Бали, чиите традиции остават почти непроменени през вековете. Пътуванете ни продължава през морския курорт Канди Даса до Кусамба, малко рибарско селище, последвано от Пещерата на прилепите, където стените буквално вибрират от хиляди прилепи. Пещерата се смята за свещена, със светилища и храм, защитаващ входа.

8 ден 23.11.2024 Убуд
Закуска. Свободно време или екскурзия до Тегалаланг с екзотична Балийска люлка. Една от най-популярните фотоспирки на острова. Тегалаланг е мястото с една от най-известните гледки към оризовите тераси. Ще спрем и край балийска люлка – запечатайте спиращата дъха гледка, докато се люлеете над оризовите тераси. Може да се насладите на пейзажа и от т.нар. висящи гнезда, разположени между палмите. Следва обяд в местен ресторант, след който ще се върнем в хотела.

9 ден 24.11.2024 Убуд
Закуска. Свободно време или екскурзия до храма Лемпуянг – Портата на Рая и водните градини в Тирта Ганга. Екскурзията ни ще започне в 07:00 ч. след ранната ни закуска. Отправяме се към един от най-великолепните храмове на острова – Лемпуянг. Храмовият комплекс се състои от 7 храма, разположени в едноименната планина. До светилището ще стигнем, изкачвайки 1700 стъпала. А от най-ниско разположения храм ще имаме възможност да се любуваме на зашеметяващите гледки, донесли името на мястото „Портите на Рая“.
Следващата ни спирка е Тирта Ганга, или “свещените води на река Ганг”, най-сакралната от всички реки за хиндуистите, течаща от сплетените коси на Шива. За балийците водата е един от петте елемента, които съставляват Вселената и има силата да пречиства духа. Мястото е бивш дворец, принадлежащ на кралското семейство на Карангасем. Кралската водна градина Тирта Ганга е зашеметяващ лабиринт от езера и впечатляващи фонтани, заобиколени от буйни градини със статуи и каменни резби. Комплексът от дворец и градина с площ от един хектар е разположен в средата на грандиозни тучни зелени оризови полета, сгушени около естествените извори на Реяса. Водата от естествените извори на Тирта Ганга винаги е била смятана за свещена и често се използва за религиозни церемонии. Градините там представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика. Ще отделим време, за да се полюбуваме на комбинацията от балийска и европейска архитектура, която се вижда в богато украсените стълбове, статуи, градина и басейни на двореца.
Следва обяд в местен ресторант, а след него ще се върнем в хотела.

10 ден 25.11.2024 Убуд – Нуса Дуа
Закуска. Освобождаваме хотела и се отправяме към Нуса Дуа – известните плажове на Бали. По пътя ще посетим Селото на дърворезбата – Мас, за да видим отблизо как се изработват истински произведения на изкуството от махагон и други ценни дървесини по традиционни методи. Следва Селук, или Сребърното село, където се изработват уникални сребърни и златни изделия. Пътят ни продължава към една от основните забележителности в Батуан – храма Pura Puseh Desa Batuan, един от трите, посветени на индуистки богове в района. След като обядваме в местен ресторант, ще се настаним в хотела и ще имаме свободно време за плаж.

11 ден 26.11.2024 Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за плаж или за допълнителни екскурзии:
Целодневна екскурзия до Нуса Пенида, за която ще тръгнем от хотела в 07:00 ч. до пристанището Санур. Ще се качим на лодка и ще отпътуваме в 8:00 часа за Нуса Пенида. Плаването с лодката е около 50 минути, след което ще акостираме на остров Пенида. Ще имаме време за плаж, а защо не и за гмуркане с шнорхел. След обяд в местен ресторант, ще посетим село Тоя Пакех, за да видим бита на местните. Оттам ще се изкачим по сложно стълбище до храма Далем Пед, преди да се качим на лодката, за да се върнем в Санур и да отпътуваме от Пенида.
Другото ни предложение е сафари със слонове в парка Таро – едно от най-вълнуващите изживявания на острова. Най-големият парк за слонове е разположен на повече от 3 хектара. Като официален член на Световната зоологическа асоциация, тук живеят 31 слона от остров Суматра. Ще направим разходка на гърба на слон за около 25 мин. и ще можем да храним, къпем и дори да видим как рисуват. След обяд ще се върнем в хотела около 15:00 ч.

12 ден 27.11.2024 Нуса Дуа
Закуска. Свободно време или екскурзия до Храмовете Таман Аюн и Танах Лот и плажа Джимбаран с вечеря на плажа Джимбаран.
Около обяд ще посетим два от емблематичните храма в Бали Таман Аюн и залеза на храма Танах Лот. Храмът Таман Аюн е кралски храм на династията Менгви и се намира в село Менгви. Храмът е хиндуистки, има уникален дизайн с отличителна архитектура в балийски стил. Заобикалящото го езеро създава илюзия за плаваща градина във водата. Името на храма идва от думите Таман, което означава градина и Аюн, което означава красива. Храмът е построен от краля на Менгви около 1632 – 1634 г. и е реновиран няколко пъти.
Храмът Танах Лот е най-емблематичният древен хиндуистки храм, посветен на Дева Барунак, пазителят на океаните. Построен е върху голямо скално образувание на брега океана и изглежда като малък остров. Има свещена пещера, обитавана от свещените морски змии, за които се смята, че са въплъщения на Данг Хянг Нирартха (основател на храма) и извор със свещена вода.

13 ден 28.11.2024 Нуса Дуа
Закуска. Свободно време за почивка и плаж.

14 ден 29.11.2024 Нуса Дуа – Доха
Закуска. Възможност за късно освобождаване на хотела, срещу доплащане. Около 17:00 ч. трансфер до летището. Преди да стигнем до летището ще се отправим към залива Джимбаран, за да се насладим на прощална барбекю вечеря на плажа с пресни морски дарове на фона на незабравимия залез на Бали. Менюто е с рибни продукти. Тези, които предпочитат пилешко или веган меню, може да го заявят предварително.

15 ден 30.11.2024 Денпасар - Доха - София
Полет Денпасар – Доха /00:10-05:00/ и полет Доха – София /07:30-11:40/

===================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Екскурзията се осъществява при 15 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100004800
Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се заплащат 2000 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================

Допълнителни екскурзии

Сафари със слонове – 104 евро на човек с включени трансфери. Екскурзията е без български водач и се провежда при мин. 2 участника;
Екскурзия до Нуса Пенида – 85 евро на човек. Препоръчваме програмата за любители на красиви пейзажи и природни забележителности. Програмата е целодневна, без български водач и се провежда при мин. 4 участника;
Екскурзия храма Besakish („Храмът майка“) и Карангасем – 95 евро. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
Екскурзия до храмовете Таман Аюн и Танах Лот – 85 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
Екскурзия до храма Лемпуянг – Портата на Рая и водните градини в Тирта Ганга – 101 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
Екскурзия до Тегалаланг с екзотична Балийска люлка – 82 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
Вечеря в Atmosphere 360 Revolving Restaurant KL Tower – 67 евро на човек, заплаща се в България;
Входна такса за изкачване на кулите Петронас – 35 USD на човек, заплащат се в България;
Екскурзия до Gardens by the Bay и Skypark - 145 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 15 участника;
Екскурзия до о-в Сентоса – 170 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 15 участника;

Екскурзиите се заявяват и заплащат от България. Осъществяват се при събран посочения минимум туристи.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Сингапур |  Оферти - Сингапур |  Екскурзии - Сингапур |  Екскурзии - Сингапур |  Екзотична почивка 2024 - Сингапур |  Екзотична почивка 2024 - Сингапур

Избрани оферти