Начало / Екскурзии / Екскурзии - Уелс

Екскурзия в Уелс - Земята на песента

Номер на оферта

/

212449

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Лондон - София с авиокомпания Bulgaria Air
Регистриран багаж до 23 кг;
Летищни такси - 127 евро (към дата 14.11.2017г.)
Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Уелс от - до Лондон;
6 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма:
2 нощувки със закуски в Кардиф в хотел Exchange Hotel 4*
1 нощувка със закуска в Тенби в хотел Fourcroft Hotel 3*
1 нощувка със закуска в Абъристуит в хотел Richmond Hotel 4*
2 нощувки със закуски в Ландъндо в хотел Llandudno Bay Hotel 4*
Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
Гурме тур в Кардиф;
Посещение на Великденска литургия в Кардиф;
Посещение на замъка Кардиф (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
Музеят на открито Св. Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
Национален парк Пемброукшир;
Пешеходна туристическа обиколка на рибарското пристанищно градче Тенби;
Посещение на Пемброук Кесъл (включени входни такси и екскурзоводска беседа);
Пешеходна туристическа обиколка на красивото пристанищно градче Абърейрън;
Посещение на замъка Конуи Касъл (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
Национален парк Сноудония - изкачване до подножието на връх Сноудон с влакче Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената).
Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка "Отговорност на туроператора"
Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 18 души

Цената не включва

По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място
Сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"

Програма на пътуването

Елате с нас в Земята на Червения Дракон и Жълтия Нарцис! Земята, дала на Британия легендата за Камелот, Крал Артур и магьосника Мерлин, но също и сър Джордж Еверест....
Земята с най-много замъци на квадратна миля - над 600 средновековни замъка, повече от където и да било по света.
Скалисти брегове, изумрудено зелени национални паркове, могъщи крепости и романтични крайбрежни градчета, заснежени планини... и невероятни гурме шедьоври!

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 31.03.2018 СОФИЯ - ЛОНДОН - КАРДИФ

Полет София-Лондон Хийтроу с АК Bulgaria Air. Излита в 06:35ч. Каца в 08:05ч. Трансфер до столицата на Уелс - Кардиф. Настаняване в Exchange Hotel за 2 нощувки на база закуска. Запознанството ни с Уелс започва с… гурме сафари, както го наричат тук: посядаме за дегустация в различни заведения на различни места в центъра на Кардиф, за да опитаме 3-степенни менюта в различни битови и исторически заведения. По време на този гурме тур (включен в цената), групата ще опознае старинният център на Кардиф, както и залива, и ще се наслади на шедьоврите на уелската кухня, акцентираща на зайците, сезонните зеленчуци, овчето сирене, хлябът със семена... и определено много на уелската бира /сайдер/. Уелсците се гордеят със своята кулинария и с удоволствие говорят за нея. Ще научите най-различни факти и тайни за местната кулинария, за изискани ястия, поднасяни на уелския принц и за доста по-традиционните народни пъбове. Подбрали сме за Вас заведения с дух и история!!! Разходка с воден бус до залива на Кардиф, за да уважим многобройните кафенета там и да видим какво предлага залива като десерти. Нощувка в Exchange Hotel, разположен в залива, предлагащ не само кулинарни изкушения (вече няма да имате сили), но и многобройни бутици, галерии, магазинчета за традиционни занаяти.

ВТОРИ ДЕН: 01.04.2018 КАРДИФ: ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ - ЗАМЪКА КАРДИФ

Закуска. Посещение на Великденска литургия. Свободно време за обяд. По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант /уелсците, както и ние, почитат Великденската трапеза най-вече с агнешко/. Или свободно време за собствено проучване на старинните улички и тайни кътчета в центъра на Кардиф.

Следобед: Посещение на замъка Кардиф (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Разположен всред разкошни паркови градини, в самия център на столицата, замъкът е една от емблемите на Уелс и е от ключово историческо значение. Стените на замъка и неговите приказни кули крият 2 000 години история. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 02.04.2018 МУЗЕЯТ НА ОТКРИТО СВ. ФАГАН - НАЦ. ПАРК ПЕМБРОУКШИР - ТЕНБИ

Закуска. Този ден е посветен на Музеят на открито Св. Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа), представящ живота, бита, традициите, занаятите и обичаите на Уелс през вековете. Националният Исторически Музей на Уелс, разположен във феодално имение от 16-ти век и заобиколен от 100 акра паркова площ, е един от най-големите музеи на открито в Европа. След като сме надзърнали в уелската история, се отправяме към Национален парк Пемброукшир, известен с романтичните си крайбрежни градчета и секващота дъха крайбрежие. Пешеходна туристическа обиколка на рибарското и пристанищно градче Тенби: средновековни крепостни стени от 13-ти век, Замъка Тенби, Имението на Тюдорите, Галерията на изкуствата... и още много, много интересни кътчета и уютни кафенета, скрити в тесните калдъръмени вити улички на Тенби. Настаняване в Fourcroft Hotel за 1 нощувка на база закуска.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 03.04.2018 ТЕНБИ - ЗАМЪКЪТ ПЕМБРОУК - АБЪРЕЙРЪН - АБЪРИСТУИТ

Закуска. Денят ни започва с посещение на Пемброук Кесъл, родното място на Крал Хенри 7-ми (включени входни такси и екскурзоводска беседа). Тази величествена крепост, идилично разположена на бреговете на реката, играела ключова роля в британската история. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки в замъка - шедьовър на уелската архитектура. Продължаваме по крайбрежието на Среден Уелс. Спираме за обяд и разходка в красивото пристанищно градче Абърейрън, предлагащо секващи дъха гледки към залива Кардигън. Настаняване в Абъристуит в Richmond Hotel за 1 нощувка на база закуска. В свободното ни време привечер можем да вземем влакчето Aberystwyth Cliff Railway, за да се насладим на изумителните гледки към града, а също и да надникнем през най-голямата в света камера обскура, предлагаща ни птичи поглед към 1000 кв. мили земя и море. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 04.04.2018 АБЪРИСТУИТ - ЗАМЪКА КОНУИ КАСЪЛ - ЛАНДУДНЬО

Закуска. Днес ще пътуваме през втория национален парк, който ще видите по време на нашето уелско пътешествие - Национален Парк Сноудония. Пътуваме през планински склонове към живописното курортно градче Портмейрион. Пешеходна туристическа обиколка: ще се насладим на фантастичните му градини (датиращи от 18-ти век), ще научим историята му и ще отморим следобеда в някое от уютните му кафенета или арт магазинчета. За киноманиаците - тук е сниман филмът "Затворникът". Продължаваме в посока север. Посещение на замъка Конуи Касъл (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Конуи Касъл е невероятно място, в което човек би се изгубил с удоволствие. Средновековните стени са почти непокътнати, над тях се извисяват 21 крепостни кули, в града-крепост се влиза през 3 автентични порти. Крепостта е не само една от най-могъщите, но и една от най-модерните през Средновековието. В почти всяка от бойните кули има средновековна... тоалетна. Отправяме се директно към една от кулите, от която се открива секваща дъха гледка към крепостния град. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки. Тази нощ ще преспим във викторианското градче Ландудньо. Настаняване в LLandudno Bay Hotel за 2 нощувки база закуска.

ШЕСТИ ДЕН: 05.04.2018 НАЦИОНАЛЕН ПАРК СНОУДОНИЯ

Закуска. Отправяме се на пътешествие в магичния Национален Парк Сноудония. Планината Сноудон е най-високата в Британия и Уелс. Качваме се до подножието на връх Сноудон със зъбчата железница Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената). Под нас се разкриват наистина приказни гледки. Продължаваме към град Кернарфън. Посещение на замъка Кернарфън (ЮНЕСКО), построен от Крал Едуард Първи (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). След приключване на тура и екскурзоводската беседа в замъка, свободно време за разходки и снимки в градчето. Следва тур с дегустация и вечеря за сбогом в местна винарна. Дегустацията включва всички продукти на винарната - много сайдер, вино и... ябълков сок (включена в цената). Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 06.04.2018 ЛОНДОН - СОФИЯ
Закуска. Свободно време за разходки в Ландудньо. Вземаме си сбогом с Уелс и ни предстои трансфер до Лондон. Полет Лондон Хийтроу - София с АК Bulgaria Air. Излита в 17:35ч. Каца в София в 22:45ч.

Допълнителна информация

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2017

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Уелс |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Уелс |  Пролет 2023 - Великобритания |  Пролет 2023 - Уелс

Избрани оферти