Оферта номер: 182262

Русия - древна и съвременна - от София и Варна!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Москва и Екскурзии в Русия.

Русия - древна и съвременна - от София и Варна!
от 3323 лв.
Виж галерия
Дати и цена
20 септември 2019 г. - Цена от 3323 лв.
Цената включва
Самолетен билет София/ Варна – Москва – Варна/София
Летищни такси – 125 евро/244 лв. (към 21.02.2019). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
Настаняване за 3 нощувки със закуски в хотел "Delta" 4* или подобен в Москва
Настаняване за 3 нощувки със закуски в хотел "Azimut" 3* или подобен в Санкт Петербург
Eдна нощувка в двойно купе 1 класа в нощния влак Владимир - Санкт Петербург с включена вечеря
Транспорт по маршрута
Пътуване с високоскоростния влак САПСАН от Санкт Петербург до Москва (около 4 часа)
Сити тур на Москва
Посещение на Кремъл
Посещение на Третяковската галерия
Посещение на резиденцията Коломенское
Сити тур/ посещение на Суздал
Обяд в Суздал
Сити тур/ посещение на Владимир и село Боголюбово
Сити тур/ посещение на Санкт Петербург
Посещение на Петропавловската крепост
Посещение на Ермитажа в Санкт Петербург
Посещение на дворцово-парковия комплекс Петерхоф
Посещение на Царское село
Входни такси и екскурзии по програмата
Медицинска застраховка за периода на пътуване с лимит на отговорност 30 000 евро на ЗК "Армеец"
Цената не включва
Лични разходи
Услуги неупоменати в програмата
Виза за Русия: 180 лв. (цената е за обикновена поръчка, а документите се подават в консулсия отдел минимум 14 дни преди отпътуване)
Бакшиши
Билети за снимане вътре в обектите - заплащат се по желание на място в съответния билет
Хранение извън посочените в програмата
Доплащане за пакет 6 вечери в местни ресторанти - 150 евро/294 лв. при минимум 6 човека. Записват се в България месец преди тръгване.
Доплащане за единична стая - 440 евро/861 лв.
Романтично пътешествие по време на Белите нощи из колосите Москва и Санкт Петербург, из старинните градове от Златния пръстен - Владимир и Суздал

Маршрут: София/Варна - Москва - Суздал - Владимир - Санкт Петербург - Москва - София/Варна

8 дни/7 нощувки

ДАТИ: 20.09. - 27.09.2019 г.

=============================================================

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.06.2019:
1699 евро/3323 лв. с вкл. летищни такси.

Стандартна цена за отпътуване от София/Варна: 1750 евро/3423 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

По-старото поколение българи още пази спомена за необятната съветска страна и от ежегодните екскурзии, които се организираха с т.нар. „влакове на дружбата” до Москва, тогавашния Ленинград и столиците на републиките, влизащи в състава на бившия СССР. Днес новите поколения българи сравнително по-рядко пътуват в тази посока, примамени от блясъка на страните от Западна Европа или познатите вече далечни екзотични дестинации. А Русия е истинска съкровищница, в която ревностно се пази изключително ценно историческо и културно богатство, както и традиции, наследени от вековете, които без съмнение ще впечатлят пътешествениците – ценители. В този смисъл сме подбрали програма за пътуване из руската страна, която обхваща не само известните в целия свят колоси Москва и Санкт Петербург, но и някои древни градове от т.нар. Златен пръстен – Золотое кольцо. Днес те се радват на огромен интерес от чуждестранните туристи, пристигащи тук от целия свят.

ПРЕДИМСТВАТА В ТАЗИ ПРОГРАМА:

Директни полети до Москва с удобно разписание
Всички посещения включени в цената: обиколка на Москва, Санкт Петербург
Посещение на Златния пръстен - истински средновековен музей под небето
Посещение на Кремъл, Ермитажа, резиденция Коломенское, Петропавловската крепост, Петерхоф, Царское село
Включени в цената входни билети
Удобно пътуване в нощен влак първа класа (купе за двама) от Владимир до Санкт Петербург
Комфортно пътуване с бърз влак САПСАН между Санкт Петербург и Москва
Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
Опитен водач-преводач по време на цялото пътуване
Възможност за доплащане на пакет от вечер


=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София/ Варна - Москва
Полет от София/ Варна и кацане в Москва, лет. Шереметиево след обяд. Трансфер и настаняване в хотел "Delta" 4* или подобен. Свободно време за вечеря. Нощувка.
Ден 2: Сити тур на Москва и Кремъл
След закуска предстои 4-часова обзорна екскурзия в руската столица. Най-интересното от нея: култовата улица Тверская, Болшой театър, Червеният площад с великолепния събор Василий Блажени, изграден през ХVІ век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Белият дом – централата на руското правителство, Парка на победата, Московския държавен университет „М.Ломоносов”, възстановеният храм на Христос – Спасителя, символ на възраждащата се християнска Русия и др.
Свободно време за обяд.
Следва посещение на архитектурния комплекс Кремъл с Ивановския площад и знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана.
Свободно време за вечеря.
Нощувка.
 
Ден 3: МОСКВА- ТРЕТЯКОВСКАТА ГАЛЕРИЯ И РЕЗИДЕНЦИЯТА КОЛОМЕНСКОЕ
Закуска. Посещение на прочутата Третяковска галерия, създадена от руския търговец - меценат Павел Третяков през 1856 година. Днес тя съхранява най-значимите творби на руското изобразително изкуство- живопис, графика и скулптура.  Тази уникална колекция съдържа произведения на знаменити руски творци като Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин.
Свободно време за обяд.
За този ден е предвидено и посещение на бившата резиденция на руските царе Коломенское, разположена на десния бряг на Москва река. През ХVІ – ХVІІІ век там са пребивавали и вземали важни решения за държавата  руските  владетели от този исторически период. Завръщане в хотела. Свободно време за вечеря.
Нощувка.
 
Ден 4: Златният пръстен (Москва – Владимир– Суздал - Москва)
След закуска започва обиколката на два от старинните руски градове по т.нар. Златен пръстен.  Рано сутринта отпътуване за Суздал и обзорна екскурзия из града – резерват, основан през 1024 година, столица на самостоятелно княжество през  ХІІІ – ХІV век. Градът е съхранил не само духа на старините, но е запазил и границите си от ХVІІІ век. Символът на Суздал е соколът с разперени крила, на главата със златна корона и кръст на върха. Характерни са жилищата от дърво и бял камък с градини и живописни огради. В Суздал ще влезете през Владимирската градска порта, ще посетите добре укрепения Суздалски  Кремъл, построен през 1024 година,  Рождественския събор, Алекасандровския и Ризоположенския манастир, ще видите Градския часовник, на който вместо числа има букви от старославянската азбука, и др.
Обядът в местен ресторант.
Отпътуване за град Владимир. Най-напред ще посетим намиращия се в околностите на града Боголюбовски женски манастир, където ще се запознаете с бита на неговите обитателки, ще видите запазената до наши дни „винтова” стълба, построена още по времето на княз Андрей Боголюбов, при управлението на който град Владимир достига небивал разцвет и слава. Именно той премества столицата на Русия от Киев във Владимир.
Следва обзорна екскурзия из старинния Владимир, основан през 990 година. Бил е столица на древната руска държава и съхранява уникални исторически и архитектурни паметници. В обиколката на града са включени посещения на величествения Дмитриевски събор, построен през 1197 година, наблюдателната площадка недалеч от храма, от която се открива великолепна панорамна гледка към река Клязма, Успенския събор, построен през 1158 година от характерния за региона бял камък. Тази голяма катедрала, станала световноизвестна с уникалните фрески на  А.Рубльов и Д.Чернов, е била не само църква на княжеството Владимир, но и главен храм на цяла Русия! Програмата включва и Златната врата, която е служела за параден вход в столицата на древна Русия. Трансфер до ж.п. гарата и отпътуване с нощния влак "Волга" за Санкт Петербург (1 класа - купе за двама). Вечеря във влака и нощувка.
 
Ден 5: САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ЕРМИТАЖА
Сутринта пристигане в Санкт Петербург. Трансфер и закуска в  хотел "Azimut" 3* или подобен.
При възможност настаняване в хотела. Следва обзорна екскурзия из града на Петър Велики. Акцентите при посещението: Невски проспект, Дворцовия площад, Адмиралтейството, Зимния дворец, Исакиевския събор, паметника на Петър Велики – бронзовият конник, река Нева и акостиралия край брега й крайцер Аврора, най –популярните водни канали и мостове в града. Посещение на Петропавловската крепост, откъдето започва обособяването на града  като столица на Русия, и Петропавловския събор, където се намират 41 саркофага с тленните останки на  руските царе и императори  от  Петър І насам.

След обяд ви предстои да посетите един от най-известните в света дворцови ансамбли, официалната резиденция и съкровищницата на Великата императрица Екатерина ІІ, най-големият музей в Русия, разположен на брега на река Нева на площ от над 128 хиляди кв.метра. Възниква през ХVІІІ век, в 1764 година, като частна колекция на руската императрица. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметници на световната култура. С него може да се сравняват единствено парижкият Лувър, нюйоркският Метрополитен и Британският музей в Лондон. Музеят разполага с 400 зали с обща дължина 22 километра и на човек ще  му трябват 11 години, за да разгледа всичко.
Нощувка.
 
Ден 6: ПЕТЕРХОФ
След закуска посещение на дворцово-парковия ансамбъл Петерхоф, основан от царя обединител и първи император на Русия Петър I през 1710 г. Строителството му продължава д 1755 г. в стил барок с елементи на класицизъм, необарок и неоготика. Дворецът е част от културното наследство на Руската федерация и е включен в списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения го надминава. Основна свързваща сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата.
Нощувка.
Ден 7: САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ЦАРСКОЕ СЕЛО
Закуска. Този ден ще прекарате извън Санкт Петербург – сред разкошните паркове и дворцовия лукс на извъградската резиденция на Екатерина Велика – Царское село.  Ще разгледате Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Завръщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка. 
 
Ден 8: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – МОСКВА - СОФИЯ/ ВАРНА
Закуска. Трансфер до ж.п. гарата. Отпътуване с бързия влак Сапсан (места 2 класа). Посрещане в Москва. Свободно време и трансфер до летището за полет до София/ Варна.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

1). Електронен формуляр за визова анкета
Формуляри за визови анкети се попълват на уеб-сайта на Консулския департамент на Министерството на външните работи на Русия.
2). Задграничен паспорт
Паспортът трябва да има не по-малко от две чисти страници, предвидени за визи. Срокът на действието му не трябва да изтича по-рано от шест месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата.
3). Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална.
Снимката трябва да бъде на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла и без шапка, забрадка, кърпа. Изключение за чужди граждани се прави, когато носенето на шапка е задължителен атрибут от тяхна национална или религиозна принадлежност, при условие, че той е сниман с такава на снимката в паспорта.
4). Ксерокопие на първата страница на паспорта

Минимален брой участници: 15
Условия за записване и начин на плащане:

Депозит при записване: 30% от пакетната цена
Доплащане до 60 дни преди отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
КОЛЕДА – МОСКВА И САНКТ ПЕРЕТБУРТ
от 2415 лв.
КОЛЕДА – МОСКВА И САНКТ ПЕРЕТБУРТ
7 нощувки
Самолет
Москва
Транспорт - Москва Заведения - Москва Хотели - Москва Пазаруване - Москва Събития - Москва Забележителности - Москва
Оръжейната палата в Кремъл, Москва
Кремъл в Измайлово - комплекс от старинни сгради в Москва
Музей на водката в Москва (+ 5 факта за водката)