Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

Южна Корея и Япония - Златната седмица

Номер на оферта

/

22660

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Франкфурт – Сеул / Токио – София с редовен полет на Lufthansa/Austrian Airlines с включени такси и багаж до 23 кг.
Самолетен билет Пусан – Осака с включени такси;
Билет за влака стрела Сеул - Пусан;
Билет за влака стрела Киото – Токио;
10 нощувки в хотели 3 и 4*;
10 закуски, 3 обяда – бибимбап, окономияки, темпура;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
Панорамна обиколка на Сеул и посещение на площад Гуангуамун, двореца Гьонбокгунг, храма Джогеса, улица Инсадонг, посещение на кулата Намсан;
Екскурзия до Корейското фолклорно село и Националния музей на Корея;
Посещение на храма Хедонг Йонгунг и квартала Гамчеон;
Разглеждане на Пусан: рибния пазар, пазара Гуке, остров Донгбек;
Разглеждане на Осака: замъка на Осака, сградата Умеда и ул. Дотонбори;
Екскурзия до Нара с посещение на парка на сърните и храма Тодайджи;
Посещение на бамбуковата гора Сагано, моста Тогецукио, храма Рюанджи и Златния павилион;
Посещение на квартала Гион;
Посещение на замъка Ниджо и светилището Фушими Инари;
Целодневна обиколка на Токио, посещение на панорамната площадка на Кметството, площада на императорския дворец, храма Сенсоджи и ул. Накамисе;
Местни екскурзоводи;
Водач преводач от фирмата;

Цената не включва

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 95 лв.
Обработка и кандидатстване за електронно разрешително за влизане в Южна Корея – 25 лв.
Комедиен музикален спектакъл „Готварското шоу Нанта“ - 58 лв.
Целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с обяд – 231 лв.

Програма на пътуването

Маршрут: София Франкфурт Сеул – Пусан Осака – Нара – Арашияма – КиотоТокио Виена София

12 дни / 10 нощувки

ДАТА: 25.04.2024 – 06.05.2024 - ИМА МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ!

ЦЕНА на човек в двойна стая: 4512 € / 8844 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програмата е с богат и интересен маршрут и отлични отзиви от пътувалите по нея през годините.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

Тази екскурзия ще Ви отведе в две вълшебни азиатски дестинации през пролетта – близки на пръв поглед, но с ярка индивидуалност, всяка със собствена естетика, интригуващи култура и характер.
Южна Корея е съкровищница от 22 века история, писменост, природа, традиции, а ударното развитие - „чудото на река Хан“, от 80-те години насам я поставя сред най-развитите страни. Притегателна за младите хора, увлечени от корейската вълна в изкуството, киното, модата и музиката, Южна Корея може да угоди на всеки пътешественик и да му поднесе точно това, което търси. Столицата Сеул е „командният център“ на една от най-стабилните икономики в света. Модерен и традиционен, градът ще Ви въведе в културното битие на страната – ще разгледаме богатствата, завещани от дългата му история и ще се потопим в духа на Сеул, отличен като еталон за градски дизайн. В близост ще посетим фолклорно селище, за да опознаем традициите на Корея. Ще пътуваме със скоростен влак до Пусан, за да разгледаме и крайбрежния град с прекрасна атмосфера и морски чар.
Ще продължим към Япония – страната на изгряващото слънце, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата. Освен историческите и археологическите обекти, будистките и шинтоистките храмове, по време на Златната седмица ще видим огромен робот, ще се насладим на хармонични пейзажи, ще вкусим традиционни японски специалитети като темпура и окономияки, ще дегустираме мача, ще се разходим из стари училики, по които са вървели самураите, шогуните, гейшите, ще научим за чаените церемонии, ще вникнем в бита и мирогледа на японеца, така че да донесем поне късче от това вселенско богатство в отношението към природата, животните, хората, изобщо към всичко, което ни заобикаля, за да направим света едно по-добро и уютно място.

=============================================================

ПРОГРАМА

25.04.2024-чт 1 ден София Франкфурт
В 11:55 ч. полет LH 1457 от София. Кацане във Франкфурт в 13:20 ч. Полет LH 712 за Сеул в 15:25 ч.

26.04.2024-пт 2 ден Франкфурт Сеул
Пристигане в 09:55 ч. в Сеул – един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Южнокорейската столица е призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е дом на много паметници на културата, които са запазили духа на своето време, четири от които са обекти на ЮНЕСКО. Посрещане и трансфер. Ще посетим кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м и е разположена на 243 м върху планината Намсан. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. Настаняване в хотела. Нощувка.

27.04.2024-сб 3 ден Сеул (закуска, обяд)
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул. Минаваме по широкия булевард, водещ до двореца, който носи името на крал Седжонг, чиято статуя се издига насред пешеходната зона. Крал Седжонг краси с лика си банкнотата от 10 000 вона. Преди 6 века той положил основите на хангул – корейската писмена система, която заменя сложната ханджа (китайската писмена система). Ще наблюдаваме церемонията по смяна на караула пред портата на площад Гуангуамун. Всъщност това е възстановка на оригиналния ритуал, в който са участвали кралските гвардейци на династията Чосон (1392-1910). Разглеждане на кралския дворец Кьонбокгунг – главният, най-големият и най-красивият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. и е служил за основен дворец на кралете до войната с Япония 1592-8 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. В началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. Разположен е в сърцето на корейската столица. Комплексът е заобиколен от високи стени, издигащи се на фона на очертанията на планинския масив Букхан. Ще видите тронната зала, банкетната зала, кралските покои, сградата с покоите на кралицата и градината Амсан, сградата с покоите на кралицата-майка, библиотеката на крал Годжнг и сградата, която е служила за главен офис по времето на династията Чосон. В най-задната част на двореца се намира живописен павилион, обграден от зеленина. След това ще посетим Националния фолклорен музей, представящ културното богатство на страната, и храма Джогеса – главният храм на ордена Джогйе на Корейските дзен будисти. Обяд – бибимбап. Ще се разходим по улица Инсадонг, известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. Връщане в хотела, свободно време и нощувка.

28.04.2024-нд 4 ден Сеул (закуска)
Закуска. Екскурзия до Корейското фолклорно село. Облечете ханбок и да се гмурнете в миналото, и бита на Корея! Селото е изградено през 1974 година, за да събере в красива мозайка уникални елементи от традициите на полуострова. Върху територия от 29 000 кв.м от цялата страна тук са пренесени автентични къщи, представящи архитектура на различните региони в различни сезони, а приказни инсталации, възстановки на типични старинни улици, мостове и езерца предоставят на любителите фотографи прекрасни възможности да заснемат най-добрите кадри.
Отпътуване обратно към Сеул. Посещение на Националния музей на Корея с изключително богата колекция от над 400 000 ценни артефакта от палеолита до днес. Връщане в хотела.
*По желание, с доплащане – посещение на комедийния спектакъла „Готварското шоу Нанта“. Нощувка.

29.04.2024-пн 5 ден Сеул – Пусан (закуска)
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване със скоростен влак (2ч20м) към югоизточния край на Корейския полуостров и Пусан – най-големият пристанищен град в страната и втори по големина след Сеул. Ще посетим храма Хедонг Йонгунг, построен от будисткия учител Наонг през 1376 г. По време на японските нашествия в Корея (1592-98) храмът е разрушен, но по-късно е възстановен. Комплексът е уникален. За разлика от останалите храмове в Корея, които се намират в планините, този е живописно разположен върху скала на брега на морето и гледа към яркосините води. Следва посещение на Гамчеон - едно от емблематичните места за Пусан. Гамчеон се появява през 1950 г. вследствие на Корейската война, когато близо 600 хиляди души напускат домовете си в цялата страна и се заселват в крайбрежния град, останал единственият пощаден от войната. Тук намират убежище и надежда за ново начало, построявайки селище върху хълмовете в предградието на Пусан. Днес Гамчеон е своеобразна галерия на открито и средище на културата с 10 000 жители, отличаващо се с яркооцветени сгради, произведения на съвременни художници и скулптори, артистични кафенета, работилници и магазини, удостоен през 2012 г. с наградата за градско развитие на ООН. Настаняване в хотела. *По желание с доплащане – посещение на панорамната площадка на сградата Busan X The Sky. Нощувка.

30.04.2024-вт 6 ден Пусан (закуска)
Закуска. Посещение на рибния пазар Чагалчи – най-големият рибен пазар в Корея с огромно разнообразие от прясно уловени морски продукти, и пазара Гуке. Името му означава „международен“ на корейски. Създаден е след Корейската война от избягали в Пусан бежанци, които започват да търгуват, за да си изкарват прехраната. Гуке е един от най-големите пазари в Корея – всяка уличка е препълнена със сергии и се свързва с други по-малки пазари. Свободно време за пазаруване и обяд. Посещение на конгресната зала Нуримару, разположена на остров Донгбексом, откъдето се открива красива панорама към емблемаличния за Пусан Диамантен мост и залива. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

01.05.2024-ср 7 ден Пусан Осака (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Осака – „градът на лагуната”, разположен в устието на река Йодо и втори по големина, но най-важнен международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Осака е градът, който посреща първите будистки поклонници и будизмът бързо си проправя път в Япония. Тук е първият будистки храм, основан през 593 година от принц Шотоку, който въвел будизма в Япония. Още преди Нара и Киото, Осака е била една от старите столици на страната, позната като Нанива и във всички епохи остава главен транспортен център заради пристанището си. Градът се слави с предприемаческия дух на своите жители и се счита за гастрономическия рай и център на електрониката. Посрещане и трансфер. Ще посетим замъка на Осака, изиграл основна роля при обединението на страната през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък, но по време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен. Настоящият е построен от бетон през 1931 г. и е единственият оцелял от бомбардировките по време на Втората световна война. Посещение на сградата Умеда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, устойчиви при земетресения и силни ветрове. От терасата на 40-ия етаж се открива панорамна гледка към целия град. Отправяме се към централната пешеходна улица Дотонбори – кулинарният рай на страната, където ще имате свободно време. Обяд – „окономияки“ – типичното за Осака ястие. Настаняване в хотела. Нощувка.

02.05.2024-чт 8 ден Осака – Нара – Киото (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване към Нара – първата столица на страната (8 век) и люлка на японската култура, превърната от император Шому в най-важния будистки център в Япония. Заради своята значимост Нара е вторият обект в Япония, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще минем през парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Продават се специални бисвитки, с които може да ги храните, а те благодарят и се покланят по японски. Според легендите бог Такемиказучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени защитници на града, на страната, на шинтоистките богове и на храма Тодайджи – „Великият храм на Изтока“, който ще посетим. Той е най-известният и исторически важен храм в Япония от 752 г., най-голямата дървена постройка в света и дом на великия Буда Дайбуцу – една от най-големите бронзови статуи на Буда в света – висока 16 м., изработена от 437 т. бронз и 130 кг. злато. Именно Тодайджи и огромното влияние, което са имали будистките монаси са причината столицата да бъде преместена от Нара в Киото с цел да се ограничи будисткото влияние върху шинтоиска Япония. Обяд – темпура. След това се отправяме към една от най-големите забележителности на Япония – бамбуковата гора Сагано, за да се насладим на пейзажа, когато при полъха на вятъра листата се раздвижват, стеблата нежно се накланят напред-назад, издават мистериозен звук и гората сякаш оживява. Сагано е една от малкото естествени бамбукови гори, а в японската култура бамбукът е на особена почит като символ на мира, благополучието, дълголетието и мъжката стабилност. На пазара може да се купят изработени от бамбук чаши, кутии, подложки, кошници и др. Продължаваме към Арашияма и нейния символ – белият мост Тогецукио, построен по време на периода Хейан (794-1185 г.). Ще посетим един от символите на Киото – Златния павилион (Кинакуджи), първоначално проектиран като вила на благородник, а през 1394 г. вторият ? собственик шогун Йошимитцу Ашикага покрива последните два етажа със злато и създава прекрасна градина. Близо да Златния павилион се намира храмът Рюанджи, прочут със своята малка каменна градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка, символ на същността на дзен принципите за красотата на природата. Това е най-важната дзен градина в Япония. Пристигане в Киото – втората столица на Япония (794–1868 г.), град, събрал 11 века на японската история, религия, естетика, музика, театър и танц. Киото въплъщава всички представи, които хората имат за японска култура – вековни храмове, чайни, гейши, дворци, градини и т.н. Киото е единственият град, пощаден от бомбардировките по време на Втората световна война и в него има над 1700 будистки храма и 300 шинтоистки светилища. Разходка в известния квартал на гейшите Гион. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

03.05.2024-пт 9 ден КиотоТокио (закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите. Първо ще посетим Замъка Ниджо (ЮНЕСКО) – бившата укрепена резиденция на шогуната Токугава. Строежът на крепостта е нареден през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун. Така се е сложило началото на дългото управление на династията Токугава, продължило до 1867 г. Замъкът трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и да демонстрира неограничената власт на шогуна. Строителството е завършено през 1626 г. от Токугава Йемицу. В състава на комплекса влиза главният дворец Ниномару (вторият замък), където на 09.11.1867 година последният шогун – Токугава Йесинобу се отрекъл от властта в полза на император Мейджи, шогунатът бил закрит и Япония навлязла в модерната епоха. Към тези зали се отива по уникалния „пеещ под“, проектиран така, че когато се върви, дъските скърцат подобно на чуруликане на птици. Около замъка има прекрасна японска градина и пътеки, заобиколени от около 400 вида вишневи дръвчета. Отправяме се към главното шинтоистко светилище Фушими Инари Тайша, разположено в основите на едноименната планина. То е известно с хилядите порти (тори), които водят към свещената планина – всичките са дарени от японският бизнес. На входа е вратата Ромон, дарена през 1589 г. от владетеля на обединена Япония Тойотоми Хидейоши. Фушими Инари Тайша е най-важното от 32 хиляди светилища в цялата страна, посветени на Инари – шинтоисткия бог на ориза, а в по-нови времена – на сакето, добрия бизнес, търговията, производството и предприемачеството. За негови посланници се считат лисиците и затова има толкова много статуи на лисици и олтар на лисиците. На връщане ще спрем на старинната уличка, където можем да закупим различни сувенири и да опитаме интересни вкусни ястия. Трансфер до гарата и отпътуване с влака стрела (Шинкансен)за Токио. Пристигане и трансфер до хотела. Нощувка.

04.05.2024-сб 10 ден Токио (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка на Токио – икономическият, културен и политически център на страната. Това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Ще минем през Ропонги Хилс – „Токийският Манхатън“ – най-модерната част на японската столица в сърцето на града. Мегакомплексът е проектиран като място с много офиси, апартаменти, магазини, над 200 ресторанта, кафенета, кинозали, музеи, хотел, телевизионно студио, външен амфитеатър и няколко парка. Продължаваме към Шибуя – младежкия център на Токио, район с много магазини, ресторанти и нощни клубове. Ще спрем за снимки около прочутото кръстовище “Шибуя скрамбъл“ и малката бронзова статуя на кучето Хачико – символът на Шибуя, увековечено заради своята преданост към стопанина си. Всеки ден в течение на 9 години след смъртта на своя хазяин, то очаквало завръщането му на гарата. После преминаваме през една от най-живописните улици – Омотесандо, наричана „Токийското „Шанз-е-Лизе“ със сградите, архитектурни шедьоври на Луи Вютон, Прада, Тодз, Диор, Зара и Омотесандо Хил, и пристигаме в района Шинджику, където ще посетим панорамната площадка на внушителната сграда на Кметството на Токио с двете кули, където от 202 м. височина градът се вижда на длан, а при хубаво време – планината Фуджи и ТВ кула. Ще минем покрай сградата на Парламента (Японският Капитол) и продължаваме към площада на Императорския дворец, където ще спрем за снимки пред руините на стария Едо замък, заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди. Той е бил резиденция на шогуната Токугава, управлявал Япония от 1603 до 1867 г. Император Мейджи също е живял в него между 1868 и 1888 г. преди да се премести в новопостроения Императорски дворец. След това ще посетим Асакуса с най-стария будистки храм в Токио Сенсоджи, известен още като Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон. Портата Каминаримон (Портата на гърма) е символът на Асакуса и на цяло Токио. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Всяка година на 31.12 тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Към храма води търговската уличка Накамисе с малки сувенирни магазинчета, сергии и ресторантчета. Това е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм. Ще имате свободно време да опитате традиционни ястия или да се сдобиете с типичен сувенир, ветрило или юката. Продължаваме към квартала Акихабара – най-големият електронен пазар в света с над 250 магазина. После минаваме през Гинза – най-луксозната улица в Токио и една от най-скъпите улици в света с магазините на всички световни модни фирми и море от неонови реклами. Връщане в хотела. Нощувка.

05.05.2024-нд. 11 ден Токио (закуска)
Закуска. Свободен ден в Токио или *по желание с доплащане - екскурзия до Камакура и Йокохама.
Камакура – исторически крайбрежен град, един от древните градове в Япония, основан през 1192 година. Заобиколен от три страни с гори, а на юг с излаз към море, градът представлявал естествена крепост, лесно защитима от врагове. За основател на Камакура се счита Минамото Йоритомо, който през 1180 г. го избрал за своя резиденция, довел своята войска и създал правителство, което се подчинявало на шогуна. След падането на шогуната в Камакура, който просъществувал от 1185 до 1333 г., бившата столица потънала в забвение и се превърнала в обикновено селце. Едва през периода Мейджи започва нейното възраждане и тя става изключително привлекателна за художници и писатели. Посещение на храма Котоку-ин със статуята на „Големия Буда“ – национално съкровище и един от символите на Япония. Сградата, приютяваща статуята, била отнесена от огромна вълна през 1498 г. и оттогава Големият Буда е все на открито. Продължаваме към хълма с будисткия храм Хаседера, известен с огромната дървена статуя на богинята Канон с 11 глави, всяка от които представя различен период от търсенето на просветление. Тя е една от най-големите в Япония ? висока е 9.18 м., изработена е от камфорово дърво и е позлатена. От височината на хълма се открива красива панорама към залива. Следва шинтоисткото светилище Цуругаока Хачиман, което е построено през 1063 г. в чест на бог Хачиман, считан за покровител на рода Минамото. Широката алея, която започва от морския бряг и води до храма е построена по заповед на шогуна, когато узнал, че чака дете. И днес тя носи името Вакамия Оджи – улица на Младия принц. На алеята се издигат три огромни тори (порти) и цялата е засадена с вишневи дръвчета, които са изобразени на герба на Камакура. Свободно време на търговската улица Комачи Дори, осеяна с множетво кафенета, ресторантчета и магазини. Обяд – японска кухня. Продължаваме към Йокохама – най-голямо пристанище на Япония, което първо се отваря за международна търговия през 1859 г., след като страната излиза от изолация. Градът е основан през 1858 г. чрез обединението на две малки селца – Йокохама и Канагава, чиито жители се занимавали със селско стопанство и риболов. Започва строителството на пристанище, способно да приема чуждестранни търговски кораби и само за 20 години Йокохама се превръща в едно от най-големите пристанища на японските острови. Първите заселници тук са китайците, които създават свой квартал с многобройни ресторанти и хранителни магазини, а през 1873 г. построяват храма Куан Тай, посветен на бога на добрия бизнес и просперитет. Ще се разходим из Чайна Таун, след което се отправяме към Минато Мирай 21 – централната крайбрежна част на града, чието име означава „пристанище на бъдещето“. На мястото на старото пристанище се извисява Ландмарк Тауър, най-високата сграда в Япония до 2014 г. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

06.05.2024-чт. 12 ден Токио Виена София
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет OS 52 за Виена в 11:10 ч., кацане в 18:25. В 21:25 полет ОС 799 от Виена, кацане в София в 23:55 ч.

=============================================================

ХОТЕЛИ по програмата или подобни:

дата престой град хотел
26.04 – 29.04 3 н Сеул Ibis Insadong 3*
29.04 – 01.05 2 н Пусан Nishitetsu Solaria 4*
01.05 – 02.05 1 н Осака Crystal Namba 3*
02.05 – 03.05 1 н Киото Keihan Kyoto 3*
03.05 – 06.05 3 н Токио Metropolitan Ikebukuro 4*

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 2500 лв.
Второ плащане – 3000 лв. до 30.12.2023
Доплащане до 65 дни преди заминаване – 20.02.2024.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователната компания.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, сканирано цветно копие на задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (06.11.2024) и 4 свободни страници;
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 16
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до дата 05.04.2024
При недостигнат минимален брой от 16 туристи, но не по-малко от 13 туристи се доплащат – 998 лв;

Визов режим:
За български граждани не се изисква виза за посещение на Република Корея и Япония. За Корея се попълва предварително електронно разрешително за влизане – за целта е необходимо да ни предоставите данни и документи: цветна паспортна снимка, професия и копие на паспорта си. Туроператорът се ангажира да изготви разрешителните.

Медицински изисквания:
Няма ограничения, свързани с COVID-19; за актуалните медицински изисквания и/или препоръки за Covid-19 към датата на пътуване ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Полетно разписание:
LH 1457 София, Т2 – Франкфурт 11:55 – 13:20
LH 712 ФранкфуртСеул 15:25 – 09:45 (+1)
OS 052 ТокиоВиена 11:10 – 18:25
OS 799 ВиенаСофия T2 21:25 – 23:55

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Екзотична почивка 2024 - Южна Корея |  Екзотична почивка 2024 - Сеул

Избрани оферти