Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Екзотика 2018! Перу-Боливия-Венецуела-Маргарита-водопада Анхел

Номер на оферта

/

211296

Дати & цени

Програма на пътуването

Екскурзии
Перу, Боливия, Венецуела, о-в Маргарита и водопада Анхел - самолетна екскурзия от София


21 дни / 19 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 31.03.2018; 28.04.2018; 06.10.2018; 10.11.2018
Цена: 9355 BGN

ЛИМА – ПАРАКАС – БАЛЕСТОВИТЕ О-ВИ – НАСКА – АРЕКИПА – КОЛКА КАНЬОН – ПУНО – ЕЗ.ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКО – КУСКО – ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ – МАЧУ ПИКЧУ – ЛИМА – КАРАКАС – О-В МАРГАРИТА – НАЦ. ПАРК „КАНАЙМА” - ВОДОПАДЪТ АНХЕЛ

31.03.2018; 28.04.2018; 06.10.2018; 10.11.2018

1 ДЕН
Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.15 ч. – самолетен полет СофияМадрид с „Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 23.55 ч. – международен полет ПарижЛима. Пристигане в Лима в 15.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Лима.
2 ДЕН
ЛИМА / ПИСКО / ПАРАКАС
Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук, през индианското селище Писко. По път ще се посетят руините на прединкската култура “Пачакамак”. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.
3 ДЕН
ПАРАКАС / БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ / НАСКА
Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава музеят в Ика и оазисът Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхеи. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
4 ДЕН
НАСКА / АРЕКИПА
Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.
5 ДЕН
АРЕКИПА / КОЛКА КАНЬОН
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира Санта Каталина, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.
6 ДЕН
Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр.Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията).
7 ДЕН
ПУНО / ЛА ПАС
Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата в Копакабана и централния площад. От Копакабана пътуването продължава с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа. По път – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, комплекса „Инти Уата”, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Спирка на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.
8 ДЕН
ЛА ПАС / ТИУАНАКУ / ПУНО
Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Св. Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продълаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.
9 ДЕН
ПУНО / КУСКО
Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани-прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храма на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.
10 ДЕН
КУСКО
Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
11 ДЕН
ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ
Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо.
12 ДЕН
МАЧУ ПИКЧУ
Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.
13 ДЕН
ЛИМА
Закуска. Трансфер до летището. Вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд - обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Настаняване в хотел и нощувка в Лима.
14 ДЕН
ЛИМА
Закуска. Пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Свободно време. Нощувка в Лима.
15 ДЕН
КАРАКАС
Закуска. В 08.00 ч. – трансфер до летището. Международен полет Лима - Каракас в 10.25 ч. Пристигане в Каракас в 14.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Каракас.
16 ДЕН
КАРАКАС
Закуска. Следва обиколка на Каракас: площад Боливар, църквата „Иглезия”, в която през 1593 г. Симон Боливар е бил обявен от народа за освободител, „Каза Натал” – родната къща на Боливар, националният герой на Венецуела, Националния Пантеон, музея ”Quinta Ananco” – чудесен пример за колониaлен музей, Сградата на Парламента „Capitolie Nacional” и др. Свободно време. Нощувка в Каракас.
17 ДЕН
ОСТРОВ МАРГАРИТА
Закуска. В 10.40 ч.– полет Каракас – Порламар, о-в Маргарита. Пристигане в 11.30 ч. Остров Маргарита е венецуелски остров, в южната част на Карибско море, разположен почти на екватора. Островът е открит от Христофор Колумб и е наречен в чест на принцеса Маргарита Австрийска. Трансфер до хотел и настаняване на база Аll inclusive. Обяд. Свободно време с възможност за плаж. Вечеря и нощувка на о-в Маргарита.
18 ДЕН
ВОДОПАДЪТ АНХЕЛ
Закуска. Екскурзия до Националния парк „Канайма”. Сутринта – тръгване от хотела и полет от остров Маргарита до Канайма – ще летите над водопада Анхел и ще се приземите в близост до лагуната Канайма. Разглеждане на лагуната Канайма, водопадите Auyantepuy и испанска крепост, построена между 1662 и 1684 г. В този незабравим ден Ви предстои да видите и водопада Анхел – най-високият водопад на земята (1054 м.), разположен е на река Чурун, малък приток на река Ориноко, на територията на Венецуела. (Наречен е на името на Джеймс Ейнджъл, американски пилот който го „открива“ на 16 ноември 1933 г. и го прави известен в целия свят.) Вечерта – полет до остров Маргарита. Вечеря и нощувка на о-в Маргарита.
19 ДЕН
ОСТРОВ МАРГАРИТА
Закуска. Свободен ден на остров Маргарита с възможност за плаж. Обяд, вечеря и нощувка на о-в Маргарита.
20 ДЕН
Закуска. В 12.20 ч. – полет Порламар – Каракас. Пристигане в Каракас в 13.10 ч. В 18.40 ч. – самолетен полет КаракасПариж.
21 ДЕН
Кацане в Париж в 10.30 ч. сутринта. В 18.35 ч – самолетен полет ПарижСофия. Кацане на летище София в 22.20 ч.
Цената 9355 лв е за турист в двойна стая.

За единична стая се доплащат 998 лв.

При група от 7 до 9 човека се налага доплащане от 285 лв

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4000 лв

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

- самолетни билети за всички международни полети: СофияМадридЛима; ЛимаКаракас; КаракасЛима; ЛимаМадридСофия;
- самолетни билети за вътрешните полети Куско – Лима и Каракас – Порламар – Каракас;
- летищни такси за международните полети - 1 066 лв/545 евро (26.03.2016 г.); - подлежат на потвърждение
- летищни такси за вътрешните полети Куско – Лима и Каракас – Порламар – Каракас;
- самолетни билети за вътрешния полет от остров Маргарита до Канайма и обратно;
- трансфери летище – хотел – летище;
- 13 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
- 2 нощувки със закуски в хотели 3* в Каракас;
- 3 нощувки в хотел 4* на база All inclusive на остров Маргарита;
- билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);
- пътуване с лодка до Балестовите острови (3-ти ден);
- двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (3-ти ден);
- полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (3-ти ден);
- пътуване с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа и разглеждане на Острова на Слънцето (7-ми ден);
- разходка с лодка по езерото Титикака (9-ти ден)
- пътуване с влак до Мачу Пикчу (12-ти ден);
- еднодневна екскурзия до Националния парк „Канайма” с разглеждане на водопада Анхел с вътрешен полет (с местен екскурзовод на англйски език) - 18-ти ден;
- входовете на всички археологични паркове и музеи;
- наземен транспорт с туристически автобус и влак;
- екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод (с превод на български език) в Перу и Каракас;
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 140 лв.
В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

- персонална такса при полетите Куско – Лима и ЛимаКаракас (при напускане на Перу) - около 15 щ.долара (в местна валута – плаща се на място);
- персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ долара) в местна валута, плаща се на място (3-ти ден);
- такса обработка на документи за виза за Боливия – 50 лв;
- екскурзията до остров Маргарита и водопада Анхел не включва водач от ТА. Доплащането за придружаващ водач е 130 евро на човек;
- медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 45 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 90 лв;
- допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
- екскурзия до Колка канъон (6-ти ден) - 135 щ. долара (за група от 4 – 6 човека) – (плаща се в офиса на ТА) - 90 щ.долара (за група от 7 – 12 човека)
- вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - плаща се на място (10-ти ден);
- посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (плаща се в офиса на ТА).- 10-ти ден;
- посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) - плаща се на място (12-ти ден).
екскурзията до Колка каньон се осъществява по следната програма:

5 ДЕН – 11.10.2016 АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу - Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. След обяд - тръгване за Чивай. Нощувка в Чивай.
6 ДЕН - 12.10.2016 КОЛКА КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта – около 06.30 ч. - отпътуване към Колка Каньон - Каньонът на Кондорите. Пристигане в Каньона около 08.00 ч. При възможност – наблюдаване полета на кондорите. Продължаваме към недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя имате шанс да срещнете представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера. По пътя се срещате с останалата част от групата. Настаняване и нощувка в Пуно.
Информация за хотелите (или подобни):

Лима – QP Hotels Lima https://www.qphotels.com/hotel/lima
Паракас – Hotel Gran Palma www.hotelgranpalma.com/
Наска – Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis http://nascaoasis.com/
Арекипа – Hotel Esmeflo www.hotelesmeflo.com
Янке (Чивай) – Hotel Pozo del Cielo www.tradicioncolca.com
Пуно – Hotel Balsa Inn www.hotelbalsainn.com/
Куско – Hotel Casa-Andina www.casa-andina.com/classic-cuzco-catedral/
Олантайтамбо – Hotel Tunupa Lodge http://tunupa-lodge.com/en/index.php
Каракас – Hotel Prezident Caracas http://www.hotelpresidentcaracas.com/
о-в Маргарита – Hotel Punta Blanca http://www.galahotels.com/detail.aspx?HotelId=92499
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
- 1 снимка (паспортен формат) - за виза за Боливия;
- банкова сметка - извлечение;
- копие от кредитна карта;
- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.
0052

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти