Начало / Екскурзии / Екскурзии - Баку

Екзотика за 02.05.18! АЗЕРБАЙДЖАН - непознатата земя, бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

209977

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетни билети София - Истанбул - Баку - София
- 4 нощвуки със закуски в хотел Boulevard Baku Autograph Collection 5* в Баку
- 1 нощувка със закуска в хотел Qafqaz Sport 5* в Габала
- Трансфери по посочената програма;
- Екскурзионна програма в Стария град на Баку (шофьор, местен екзкурзовод, входни такси);
- Екскурзионна програма Атешгах и Янардах (шофьор, местен екскурзовод, входни такси);
- Екскурзионна програма в Габала (шофьор, местен екскурзовод, входни такси);
- Екскурзионна програма Шеки (шофьор, местен екскурзовод, входни такси);
- Входни такси за музеите по програмата.

Цената не включва

Цената не включва:

- Разходи от личен характер;
- Застраховка за пътуване в чужбина.

Програма на пътуването

Екскурзии
АЗЕРБАЙДЖАН - непознатата земя - Баку, Шамакхи, Габала, Шеки - българска група - самолетна екскурзия от София


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 02.05.2018
Цена: 2150 BGN

Пленителна история, интересна култура и наследство, многобройни природни резервати, неугасващи планини, вулкани, ски курорти и пясъчни плажове, древни забележителности, модерна архитектура, умерен климат, много слънчеви лъчи и невероятно вкусна храна - можете да намерите цялото това разнообразие в Азербайджан.
Програма:

Ден 1 - 02.05.18:
Полет от София до Истанбул в 10:00 ч. Пристигане в Истанбул в 11:25 ч. Полет от Истанбул до Баку в 17:20 ч и пристигане в Баку в 21:10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.
Ден 2 - 03.05.18:
Закуска в хотела.
Сутринта обзорна обиколка в Стария град на Баку - Ичери Шехер. Градът е бил населен още в Палеолита, а в Стария град ще откриете свидетелства от зороастрийско, арабско, персийско, ширванско и османско присъствие. В него са запазени голяма част от защитните стени на града от 12-ти в. По време на обиколката ще видите средновековните кервансераи (Мултани, Бакхара, Малкият и Друетажният), традиционните джамии с калиграфирани фасади (Джума, Сининг Гала), търговските улици с уникална атмосфера, ще се разходите покрай къщи на търговци и художници. Със сигурност ще се възхитите на Кулата на девицата (Giz Galasy), построена върху останки от 7-ми и 6-ти век пр. Хр. и двореца Ширваншахс от 15-ти в, който е едно от съкровищата на азербайджанската архитектура.
Обяд в местен ресторант. След обяда посещение на Музея на килимите - съкровище на народната азербайджанска култура. Изложбата включва най-голямата колекция от азербайджански килими, традиционни дрехи, бижута, обувки и медни съдове като плата, самовари, чаши и други.
Вечеря и трансфер до хотела. Нощувка.
Ден 3 - 04.05.18:
Закуска в хотела. Екскурзия до историческия етнографски център и художествен резерват "Гобустан". Резерватът е известен с добре запазените скални рисунки, познати като петроглифи - вид изкуство за "архивиране" на човешката еволюция на Земята. Най-големият такъв пример се намира в Гобустан, недалеч от Баку. Това е парче скала, която се намира в подножието на югоизточната част на планинската верига Кавказ, близо до Каспийско море. Въпреки простотата на изобразените форми, всички тези рисунки представят човешкия живот от началото на неговото създаване, историята на този район от около 15 000 години - от края на Палеолита до Средновековието. Тук също така е открит и латински надпис, изписан от 12-ти римски легион през 1-ви век.
След разглеждането на Гобустан обяд в Атешгах. След обяда екскурзия до Атешгах - Огненият храм. Азербайджан е едно от малкото места на земята, където все още можете да откриете запазени елементи от култа към огъня и древната религия Зороастризъм. Тези места се отличават с това, че от почвата извира нефт или природен газ, от които се палят факли и огньове и привличат поклонници от цял свят. Нефтът на Баку е известен като "горящата земя" и е известен в цял свят още от древни времена. В писмени източници от Средновековието Баку постоянно е споменаван с "вечната светлина", която се намира в околностите му.
Вечеря. Трансфер до хотела и нощувка.
Ден 4 - 05.05.18:
Закуска в хотела. Трансфер до Шамакхи (около 2 часа). Разглеждане на столицата на ширваншахската държава от 9-ти в. Градът е бил известен като един от най-важните по Пътя на коприната. В Шамакхи ще посетите известни исторически и архитектурни паметници като джамията Джума от 8-ми век и мавзолея "Седем купола". Обяд в Исмаили.
След обяда трансфер до Габала (около 1.30 ч). Габала е район с живописна природа, където можете да дадете почивка на разума и душата си. Била е бивша столица на кавказка Албания и е с богата и разнообразна история. Настаняване в хотела. Вечеря в избран ресторант и нощувка в хотела.
Ден 5 - 06.05.18:
Закуска в хотела. трансфер до Шеки (около 2 часа). Туристическа обиколка на Шеки. Градът е един от най-старите в страната и се намира на живописните склонове на планината Кавказ. По време на обиколката ще посетите двореца на Шеки Хан (1762 г.), работилницата Шебеке и ще минете покрай албанска църква от 5-ти век.
Обяд в кервансарай от 18-ти век, последван от чай с традиционни сладки.
След обяд ще посетите Историческия музей, албанската църква в селището Киш от 1-ви век, където известният норвежки пътешественик Тор Хейердал неколкократно е провеждал изследвания. Тази църква се счита за първата в кавказкия район и е била построена в памет на Св. Елисей.
Трансфер до Баку. Нощувка в Баку.
Ден 6 - 07.05.18:
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летището. Полет от Баку за Истанбул в 13:05 ч. Пристигане в Истанбул в 15:20 ч. Полет от Истанбул до София в 19:25 ч и пристигане на летище София в 20:45 ч.
ПАКЕТНА ЦЕНИ НА ЧОВЕК:

- на човек в двойна стая със закуска - 1099 евро
- на човек в двойна стая на полупансион - 1215 евро
- на човек в двойна стая със закуска - 1229 евро
- на човек в двойна стая на полупансион - 1444 лв
ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 5 НОЩУВКИ:

Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR
*Цените са валидни при група от минимум 10 човека

Полетно разписание:

TK 1028 02.05 SOF 10:00 - IST 11:25
TK 334 02.05 IST 17:20 - GYD 21:10
TK 333 07.05 GYD 13:05 - IST 15:20
TK 1029 07.05 IST 19:25 - SOF 20:45
0023

Тагове

Оферти - Азербайджан |  Оферти - Баку |  Екскурзии - Азербайджан |  Екскурзии - Баку |  Екзотична почивка 2024 - Азербайджан |  Екзотична почивка 2024 - Баку

Избрани оферти