Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

Есен 2017! ДУБРОВНИК-Будва-Котор-Охрид-Босненски пирамиди-Сараево, автобус

Номер на оферта

/

198309

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 5 нощувки - две в района на Дубровник, и по една в Охрид, района на Будва и Сараево;
- 5 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- 5 вечери в ресторантите към съответните хотели;
- Туристическа програма в Охрид, Будва, Котор, стария град на Дубровник с местен екскурзовод и Сараево;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва

Цената не включва:

- Настаняване в единична стая – 83 евро / 162 лв.;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 7 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 11 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 14 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 21 лв;
- Допълнителни екскурзии:
* Посещение на градчето Цавтат – 10 евро (при минимум 25 туристи);
* Разходка с корабче по Охридското езеро – 6 евро (при минимум 25 туристи);
- Входни такси за туристическите обекти;
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;

Програма на пътуването

Екскурзии
Дубровник, Будва, Котор, Охрид, Междугорие, Босненски пирамиди, Сараево - автобусна екскурзия от София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 06.09; 04.10; 25.10.2017
Цена: 524 BGN

Отстъпка 6% за ранни резервации до 31.01.2017

Охрид, Будва, Котор, Дубровник, Меджугорие, Босненските пирамиди, Сараево

Туристическа програма:

1 ден
СофияОхрид
Отпътуване от София в 08.00 ч. от Национален стадион “Васил Левски”. Следобед пристигане в Охрид – обект на световното културно наследство. Значението на града и на природата около него са признати от ЮНЕСКО. Пешеходна туристическа програма в Стария град със Самуиловата крепост (3 евро/ 183 MKD), Античния театър, църквата „Света Богородица“ Перивлепта и Иконната галерия (2 евро/ 122 MKD), църквите “Св.Климент” и “Св.Пантелеймон”, Голямата Чаршия със Стария Чинар. Настаняване в хотел в Охрид. Вечеря и нощувка.
2 ден
Охрид (Св.Наум ) - Будва
Закуска. Свободно време или по желание разходка с корабче по Охридското езеро (около 1 час). Посещение на манастира „Св.Наум“, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до Албания и на 30 км южно от град Охрид. Отпътуване за Будва- най-известният морски курорт на Черна гора. Настаняване в хотел в района на Будва. Вечеря. Нощувка .
3 ден
БудваКотор - Дубровник
Закуска. Разходка в Будва – едно от най-древните селища в Европа, с калдъръмени улички и средновековни забележителности, потънало в магнолии и олеандри. Възможност за разглеждане на църквата „Св. Троица“, Цитаделата (2 евро/ 15 HRK), Крепостната стена. Отпътуване за Котор – може би най-магическото място на Балканите – мистично, едновременно южно и сурово, смесица от балканска и средиземноморска кухня, история и нрави. Градът е обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Пешеходна разходка в Стария град на Котор, датиращ от 12-13 век: Католическата катедрала „Св.Трифон“, паметника на Римската култура и символ на града; църквите „Св.Николай Чудотворец“ и „Света Мария“ ; Двореца на Принца и Театъра на Наполеон, Площада на оръжията и Часовниковата кула. Отпътуване за Хърватия. Преминаване с ферибот през Которския залив - най-красивия залив на Адриатика, известен също като „най-южния фиорд”. Пресичане на черногорско-хърватската граница. Настаняване в хотел на Дубровнишка ривиера. Вечеря. Нощувка.
4 ден
Дубровник
Закуска. Панорамна обиколка на Дубровнишката ривиера и Дубровник. Градът притежава пленителна атмосфера, чието очарование се крие в дуализма на възникването му: в него се сливат две култури – византийската и венецианската; и две стихии – славянската и латинската. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод:, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца „Княжев двор“, двореца „Спонза“, църквата „Св.Спас“, „Францисканския манастир“ и Аптеката, „Доминиканския манастир“, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата „Св.Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Свободно време за разходка по крайбрежната улица, отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти или по желание посещение на градчето Цавтат (10 евро/ 107 HRK), известно като древният Епидавър на Адриатика. Градът е основан от древните гърци през 6в. пр.н.е.. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден
Дубровник – Меджугориe – Босненските пирамиди - Сараево
Закуска. Отпътуване за Босна и Херцеговина. Посещение на най-големия духовен център в цяла Босна – Меджугорие. През 1981 г. шест деца от планинското селце съобщават, че пред тях се е появил образът на Дева Мария. Оттогава мястото се превръща в обект за поклонения. Твърди се, че Божията майка продължава да се явява в Меджугорие, за да дава напътствия на човечеството, използвайки за тази цел оригиналните шестима, вече пораснали, свидетели. Отправяне към станалите вече популярни Босненски пирамиди, разположени на 30 км от Сараево, на височина от 700 м., които се считат за по-стари от египетските. Място, за което се твърди, че е заредено с необикновена енергия. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на Слънцето. Настаняване в хотел в Сараево. Вечеря. Нощувка.
6 ден
СараевоСофия
Закуска. Кратка туристическа обиколка на централната градска част на столицата на Босна – Сараево: Историческия музей, Али паша джамия, Латинския мост, Евангелистката църква, Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Безистена и др. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цена:

Цена за 03.03; 13.04; 27.04*; 20.05*; 04.10; 25.10.17 - 524 лв

Цена за 07.06; 06.09.17* - 538 лв

За датите, отбелязани със звездичка е осигурено тръгване от :
Варна в 23:30 ч. - 60 лв; Бургас в 01:30 ч. - 50 лв; Сливен в 03:00 ч. - 45 лв; Стара Загора в 04:00 ч. - 40 лв и Пловдив в 05:00 ч. - 30 лв
При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер


Допълнителна информация за туристическите обекти:

Църквата „Св.Богородица Перивлепта“ в Охрид;
Самуиловата крепост в Охрид - 3 евро / 183 MKD;
Иконната Галерия в Охрид - 2 евро;
Крепостта в Охрид е с вход - 3 евро;
Будва: Цитаделата - 2 евро / 15 HRK;
Дубровник: крепостните стени - 10 евро/ 76 HRK;
Изкачване с лифт до планината Срдж - 10 евро / 76 HRK;
Дворецът на Ректора - 6 евро / 46 HRK;
Доминиканският манастир;
Босненските пирамиди: тунелите и пирамидата на слънцето - входна такса 5 евро
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер
Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
0002

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  Есен 2023 - Хърватия |  Есен 2023 - Дубровник

Избрани оферти