Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Есен в Амстердам - екскурзия със самолет (от София и Варна)

Номер на оферта

/

195338

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети Варна/София - Амстердам - София/Варна с редовен полет на авиокомпания България Ер и включени летищни такси и багаж до 23кг.
4 нощувки със закуски в хотели кат.3* - градски хотели:
2 в Лайден - Tulip Inn Leiderdorp
2 в Амстердам - Hotel Tulip Inn Amsterdam Riverside или подобен
Автобусен транспорт с лицензиран автобус по програмата
Водач-екскурзовод от Географски свят по време на цялото пътуване
Туристическа програма в Ротердам, Хага, Делфт, Лайден и Амстердам
Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва

Входните такси за посещаваните обекти
Екскурзия до Волендам и остров Маркен – 28 евро (с градски транспорт и корабче посещение на етнографския музей във Волендам)
Разходи от личен характер
Цени за посещаваните обекти:
Корабче по каналите на Лейден - 8 евро
Корабче по каналите на Амстардам - 10 евро
Музея на Мадам Тюсо - 20 евро
Музея на Ван Гог - 17.50 евро
Национален музей (Rijksmuseum) - 17.50 еврo
Музея на бирата Хайникен - 18 евро

Програма на пътуването

1-ви ден

Среща на летище София / Терминал 2 с водача на групата в 05:10ч. и полет за Амстердам в 07:10 ч. с авиокомпания Bulgaria Air (За туристите от Варна полет за София в 05:00-05:55 ч.) Пристигане на летището в Амстердам в 09:00 ч. и отпътуване за Ротердам - разходка по старото пристанище, едно от най-големите и най-старите пристанище в Ротердам. То е разположено в близост до Кубовидните къщи и Бялата къща - първия небостъргач в Европа. Там ще видите коpaбocтpоителници, докове и плавателни съдове. Мостът Еразъм (Erasmusbrug) свързва северната част на града с южната и е един от символите на Ротердам. Мартхал – футуристична сграда, която по ското прилича на кацнал космически кораб, отколкото на покрит зеленчуков пазар. Отпътуване за Хага. Туристическа програма в централната част на града - Комплексът от сгради Биненхов, старата Църква, Кралския дворец - един от трите действащи дворци на кралското семейство. Отпътуване за Лайден и настаняване в Хотел Tulip INN 3*.
Нощувка
2-ри ден

Зауска. Отпътуване за Делфт – един от най-красивите градове в Холандия. Разходка в старата част на града: Nieuwe Kerk (Новата църква), Oude Kerk (Старата църква), Кметството, Зърнения пазар, посещение на фабрика за типичния синьо-бял порцелан, с който градът е световно известен. Все още произвеждан и ръчно рисуван тук, той е изключително популярен и търсен. Вечните шарки и цветови схеми на делфтския порцелан са устояли на времето и изменящите се вкусове на колекционерите. Отпътуване за Лайден - където поезията е написана върху всяка стена. Лайден - град с уникална архитектура, благодарение на множеството архитектурни паметници от XIII-XVII в. Разходка в Стария град, където голяма част от сградите, датиращи от XVI и XVII в. са запазени непокътнати. Историческият център на Лайден се счита за втория най-голям в Холандия, изпреварен единствено от този в Амстердам. Свободно време в града и самостоятелно прибиране до хотела.
Нощувка
3-ти ден

Закуска. Отпътуване за Амстердам и настаняване в хотел. Разходка в старата част на града: ще започнем с най-старата част на Амстердам, където се намира Катедралата от 1302 г разположена на улица Вармстраат (Warmoesstraat). Районът „Де Вален“ (de Wallen) е т.нар. „Квартал с червените фенери“ в Амстердам и е основна туристическа дестинация. Разположен е в сърцето на старата част на Амстердам и покрива периметър от няколко пресечки южно от църквата „Оуде Керк“ (Oude Kerk), като пресича и няколко канала. Площад „Дам“ с Кралския дворец, построен през 1665 г., Новата църква (Nieuwe Kerk), построена през XV в. Посещение на пазара за цветя. Свободно време или по желание посещение на два от най известните музеи: Музеят на Ван Гог - най-голямата художествена колекция в света от Винсънт Ван Гог. В музея има и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. Националният музей (Rijksmuseum), който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби, безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд. След музеите ще разгледаме един от най–големите цветни пазари, а след обяд ще се разходим по каналите на Амстердам.
Нощувка
4-ти ден

Закуска. Свободно време в Амстердам или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане):
Разходката с корабче (около 60 мин) - ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка.
Целодневна екскурзия до рибарското селце Волендам което се намира само на 20 км от Амстердам на брега на езерото Маркермер (до там се пътува с градски транспорт), разходка в старата част и в района около пристанището. От там с корабче се отпътува до остров Маркен – мястото където ще се почувствате като „Алиса в страната на чудесата“. Миниатюрни, сякаш току-що боядисани, еднофамилни къщички, зеленина и цветя, цветя, цветя… Връщане в Амстердам. Свободно време.
Нощувка
5-ти ден

Закуска. Трансфер до летището и полет до София в 10:15 ч. Пристигане в София в 13:55 ч. За туристите от Варна полет за Варна 14:50-15:40 ч.

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  22 септември - 2023 - Холандия |  22 септември - 2023 - Амстердам

Избрани оферти