Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Есен в Лисабон, на база ALL inclusive

Номер на оферта

/

203264

Дати & цени

Цената включва

Лисабон - ЕСЕН 2017
Почивка в Лисабон - Златна Португалия 2017 и приятели


Португалия притежава богато, моряшко минало, превъзходни плажни курорти и пейзаж, увенчан с маслинови горички, лозя и житни полета. Покрита с изобилие от интересни места, считани за наследство от световна величина от ЮНЕСКО и удостоена с приз за една от най-спокойните и привлекателни столици.


8 дни / 7 нощувки

Цените са в лева на човек в стандартна стая, с включени летищни такси.

Дати: Човек в двойна стая
11.09- 18.09 -1425
18.09- 25.09 -1425
25.09 - 02.10 -1425

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
? Самолетен билет София – Лисабон – София с полет на България Ер;
? Чекиран багаж до 23кг. и ръчен багаж до 10 кг.;
? Летищни такси;
? Трансфер летище-хотел-летище;
? 7 нощувки на база закуска и вечеря /с включени минерална вода и вино;
? Сити тур на Лисабон;
? Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

? Лични разходи;
? Горивна такса.
? Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.

Резервации:
Депозит 250 евро при резервация
Доплащане 60 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
от 60 до 30 дни: 100лв
от 30 до 22 дни: 300 лв
под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Полетно разписание:
Превозвач: България Ер
София – Лисабон – 20:50 –23:00
Лисабон – София – 00:05 – 06:00

Забележки:
• Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
• Минимален брой за провеждане на програмата 30 човека.

Допълнителни екскурзии:

Сити Тур на Лисабон
Включена в цената
Запознаването Ви с Лисабон ще започне с посещението на района Белем. Там ще откриете най–красивите и исторически значими паметници от 15 и 16 век. Ще направите кратка спирка до Кулата Белем, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е била отправна точка на някои от Португалските морски експедиции. Обиколката продължава със спиране до Паметника на откривателите, построен в чест на 500-ната годишнина от „смъртта” на Хенри Мореплавателя. В този район се намира и Манастира Жеронимуш, чиято сграда се счита за архитектурен шедьовър на стила Мануелино и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обиколката продължава по протежението на река Тежу и ще достигнете до Алфама – един от най-старите райони на Лисабон, където в атмосферата на малките и тесни улички са се съхранили традициите на града. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa) ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Pra?a do Com?rcio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на Лисабон през 1755г.

Целодневна екскурзия до СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАШКАЙШ
Цена при минимум: 35 човека- 26 евро; 20 човека- 42 евро; 15 човека- 53 евро
Ще запознаете с романтичната и красива Синтра и крайбрежието на запад от Лисабон. Разходката в Синтра започва с Националния Дворец и преминава по малките тесни улички на градчето. Тук ще имате свободно време, за да се разходите и сами да усетите вълшебната атмосфера, служеща като вдъхновение на много поети, да се насладите на множеството занаятчийски работилнички и кафенета и да опитате от вкусните традиционни местни сладкиши "queijadas" и “travesseiros”. Пътуването Ви продължава до Cabo da Roca – най-западната точка на континентална Европа. Ще имате възможност да се насладите на впечатляващия плаж Guincho по крайбрежието до красивите скали Boca do Inferno. Отново по крайбрежието достигате и красивия курорт Кашкайш, с малки плажове и красиво яхтено пристанище. На път към Лисабон ще минете и през курорта Ещорил, за да видите известното казино и градините пред него. Връщане в Лисабон в късния следобед.
По желание може да посетите Националния дворец – входна такса около 11 евро на човек, заплаща се на място.

Целодневна екскурзия до ОБИДОШ-НАЗАРЕ-БАТАЛЯ-ФАТИМА
Цена при минимум: 35 човека- 32 евро; 20 човека- 48 евро; 15 човека- 60 евро
Екскузията Ви запознава с района на север от Лисабон. Първата спирка е в Обидош – малко селце, оградено с крепостни стени, с типични бели къщи, с балкони от ковано желязо и известната крепост Pousada do Castelo. След това ще посетите Назаре – едно от най-пъстроцветните португалски рибарски селища. При възможност ще отидете до Ситио, от където може да се насладите на красивата гледка към плажа и океана. След обяд следва посещението на Манастира Баталя (част от културно-историческото наследство на ЮНЕСКО), шедьовър в готически стил, с впечатляващи витражи (входната такса не е включена).
Обиколката продължава към град Фатима - най-святото място за поклонение в Португалия. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там.

Входна такса Манастира Баталя е около 7 евро и се заплаща на място.

Целодневна екскурзия до ЕВОРА
Цена при минимум: 35 човека- 32 евро; 20 човека- 48 евро; 15 човека- 60 евро
Евора e част от световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Евора е своеобразна смесица от култура, история и традиции. Градът е истински музей на открито, в които може да откриете голям брои добре запазени паметници на културата. Оставяйки Лисабон зад гърба си, преминавате през моста на река Тежу и се отправяте към Евора. Разходете се из тесните улички на града и се насладете на изкуството и паметниците от минали епохи - римския храм, готическата катедрала, църквата Сао Франциско и прилещажата костница, университета. Ще имате възможност да се запознаете с голямото разнообразие от занаяти и ръчно изработени изделия от корк, керамика и мед. Не пропускайте възможността да опитате типични португалски ястия в някои от местните ресторанти. Обядът не е включен в цената. След обяд, всеки които има желание, може да опита чаша местно вино във винарна Cartuxa.
По желание дегустация на чаша местно вино се доплаща на място по 5 евро на човек.

Целодневна екскурзия до ПОРТО
Цена при минимум: 35 човека- 42 евро; 20 човека- 71 евро; 15 човека- 91 евро
Порто, най- големият град в северна Португалия е една от най–старите туристически дестинации в Европа и предпочитано място за много посетители. Разположен е на устието на река Дору при вливането в Атлантическия океан. Богатото и величествено културно наследство и винените изби за портвайн са само част от причините, които привличат хиляди туристи в града. Порто е обявен за дестинация номер едно на 2013 г. от Lonely Planet.
Рано сутринта (около 7часа) ще отпътувате към Порто. Ще имате възможността да се насладите на прецизните дърворезби в Църквата Св. Франциско, както и на сградата на Стоковата Борса, уникална за архитектурата на Порто. Ще имате възможност да се разходите из китните улички на стария град, да достигнете до Катедралата и до площада пред кметството. Не пропускайте да усетите атмосферата на рибарския район Ribeira и местния пазар “Bolh?o”. Който има желание ще има възможност да опита някои от известните португалски вина (цената на дегустацията започва от 7 евро и зависи от вида на вината).

Полудневна екскурзия до СЕСИМБРА-АЗЕЙТАО-СЕТУБАЛ
Цена при минимум: 35 човека- 19евро; 20 човека- 29евро;15 човека- 38евро
Сесимбра, известно сред жителите на Лисабон като място за почивка и бягство от ежедневието, с кристално чистите си води,приказните си плажове и уютните си рибни ресторанти. Следва посещение на известните изби Азейтао и възможност за дегустиране на вино (срещу допълнително заплащане на място). Ще преминете през планината Arrabida и стигате до Сетубал - знаменит град, известен с множествоство паметници на историята и културата.

ВАЖНО!
* Екскурзиите се провеждат на Руски език и се заявяват предварително от България!

Програма на пътуването

ПРОГРАМА

ДЕН-1
Програмата започва със среща на летище София с представителя на туроператора за директен полет до Лисабон. След кацане в Лисабон Ви посреща представител на фирмата-партньор в Португалия за трансфер и настаняване.
Нощувка.

ДЕН-2
Сити тур на Лисабон - полудневна екскурзия включена в цената. Отпътуване от хотела около 10ч. В компанията на професионален местен екскурзовод на руски език ще имате удоволствието да се разходите по тесните калдъръмени улички и да се потопите в магията на Лисабон.

ДЕН-3
Разполагате със свободно време за почивка и самостоятелни разходки или възможност след закуска да се присъедините към организираната за Вас опционална целодневна екскурзия до СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАШКАЙШ .
По желание може да посетите Националния дворец – входна такса около 11 евро на човек, заплаща се на място.
Нощувка.


ДЕН-4
Разполагате със свободно време за почивка и самостоятелни разходки или възможност след закуска да се присъедините към организираната за Вас опционална целодневна екскурзия до ОБИДОШ-НАЗАРЕ-БАТАЛЯ-ФАТИМА.
Връщането в Лисабон е привечер.
Нощувка.

ДЕН-5
Разполагате със свободно време за почивка и самостоятелни разходки или възможност след закуска да се присъедините към организираната за Вас опционална целодневна екскурзия до ЕВОРА.
Нощувка.

ДЕН-6
Свободно време за почивка, самостоятелни разходки и посещения.
Нощувка.

ДЕН-7
Разполагате със свободно време за почивка и самостоятелни разходки или възможност след закуска да се присъедините към организираната за Вас опционална целодневна екскурзия до ПОРТО.
Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕН-8
Освобождаване на хотела до 12ч на обяд.Свободно време и след това предстои организиран трансфер до лeтище Лисабон за директен полет до София или възможност преди трансфера да се присъедините към организараната за Вас опционална полудневна екскурзия до СЕСИМБРА-АЗЕЙТАО-СЕТУБАЛ .
След разходка и разглеждане на Сетубал следва завръщане в хотела.

ВАЖНО!
* Екскурзиите се провеждат на Руски език и се заявяват предварително от България!

Tryp Caparica Mar Hotel 4*, Лисабон

http://tryp-lisboa-caparica-mar.h-rez.com
Местоположение
Хотелът, със своята безгрижна и релаксираща атмосфера, е разположен на самия златист бряг на най-големия и популярен плаж в Лисабон - Коста да Капарика. Крайбрежието е обект на интерес не само поради кристалните си води и кадифен пясък, но и омайва със забележителната си архитектура и история. Комплексът се намира в близост до красивия парк Parque da Paz, монумента "Кристо Рей", кулата Белен и безброй други забележителности, разположени в центъра на португалската столица. Летището се намира на около 20 минути с кола. Любителите на голфа имат възможността да посетят голф игрището Ароейра, на около 7км от хотела, а 5 други игрища се намират в радиус от 40км.

Услуги
Хотелът предлага всички необходими услуги за една спокойна почивка в очарователния Лисабон:
безплатна Wi-Fi връзка на територията на хотела
асансьори
ресторанти
барове
външен басейн
СПА център
детегледачки (при запитване)
детски клуб
рум сървис
конферентни зали
банкетни зали
перални услуги
гараж
шатъл

Настаняване
Хотелът предлага 354 модерно обзаведени стаи, 10 от които суити, разположени в седемте етажа на хотела. Може да изберете от следните типове: двойна стая, двойна стая премиум и суит, като има и опция помещението да е с гледка към океана - това със сигурност ще направи престоя ви вълшебен! Всяка от стаите разполага с:
безплатна Wi-Fi връзка
телевизия
телефонна връзка
климатик
минибар
сейф (срещу допълнително заплащане)
собствен обзаведен балкон

Изхранване
HB - закуска и вечеря
Ресторант "Хоризонт" се намира на осмия етаж на хотела и ще ви разкрие удивителни панормални гледки над сякаш безкрайната плажна ивица на Коста да Капарика. Основният ресторант пък ще ви предложи изкусителни закуска и вечеря на шведска маса, сервирани в спокойна семейна обстановка. Бар Jardim, със своята релаксираща атмосфера на слънчева градинска тераса, ще ви позволи да се отпуснете след дълги разходки в страстната португалска столица. Плажният бар ""Червеният дракон"", разположен на самото крайбрежие на океана, ви предлага възможността да се насладите на слънчевите лъчи и морския бриз с освежаваща напитка в ръка.

Нашите съвети
Хотел Ever Caparica е подходящ както за почитателите на релакса на самия бряг, така и за приключенците, които желаят да се приберат в една релаксираща атмосфера след дълго скитане в колоритния Лисабон. Хотелът, който работи в съдружие с местно училище по сърф, е перфектният избор за тези, които искат да дадат шанс на екстремния воден спорт. Да не забравяме и за феновете на голфа, които ще открият своя рай в шестте голф игрища в близост до хотела. Ever Caparica би бил идеален както за бизнес пътувания, така и за семейни почивки - детският клуб ще осигури на малчуганите интересни и развлекателни игри и занимания.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Есен 2023 - Португалия |  Есен 2023 - Лисабон

Избрани оферти