Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тбилиси

Есенно приключение в мистичната Грузия

Номер на оферта

/

229972

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет - Варна–Истанбул –Тбилиси–Истанбул–Варна с лет. такси; багаж до 30кг;
4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел централно разположенкат. 3* в Тбилиси;
1 нощувка на база нощувка със закуска, в хотел кат. 3*, в планинския курорт Гудаури;
1 вечеря в местен ресторант с дегустация на типичните ястия за тази древна цивилизация,
1 вечеря в хотела в Гудаури;
Трансфери летище-хотел-летище; и по всички описани екскурзии;
Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на руски или английски език;
Дегустация на вина в местна винарна /във винарния района Кахети/;
Входни такси за телерифико в столицата Тбилиси до крепостта; Уплициске – каменният град;
Извозване с джипове - 4Х4 до връх Казбеги и обратно;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро /с Assistance/;
Водач от фирмата-организатор при мин.14души, от Варна;
Бутилка мин.вода /500мл/ - всеки ден в превозното средство – комплиментJ;

Цената не включва

Обяди и останалите 3 вечери;
Входни такси за музеи, неупоменати в програмата /при желание на туриста да посети/;
доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.; от 10,-лева;
бакшиши по желание;

Програма на пътуването

Грузия е далечна, мистична и дълбоко романтична... Именно тук Язон открива Златното руно, а Прометей бива прикован към планината Казбек, след като открадва огъня от боговете; и тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. По време на пътуването из Грузия ще посетим древната столица Тбилиси – съчетала историята с модернизма. Из малките улички на старата част на града се крие чудна смесица на култури: църкви, издигащи се до джамии; православни свещеници и евреи живеещи в разбирателство от години. Ще посетите древната столица Мцхета, по стария грузински военен път до Гудаури, разположен под високите върхове на Кавказ. Ще спрем край големия пещерен град Уплисцихе, изсечен направо в скалите от ранните християни. И не на последно място за истинските ценители на доброто вино и храна сме предвидили специална вечеря с програма и дегустация на вино в местна винарна.





САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Есенно приключение в мистичната Грузия

с удобни полетни връзки от Варна

05 – 10 октомври 2019 , 6 ДНИ / 5 НОЩУВКИ



Пакетна цена за ранни записвания или до изчерпване на местата - от 1900 лeвa.

Цената включва:

Самолетен билет - ВарнаИстанбулТбилисиИстанбулВарна с лет. такси; багаж до 30кг;
4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел централно разположенкат. 3* в Тбилиси;
1 нощувка на база нощувка със закуска, в хотел кат. 3*, в планинския курорт Гудаури;
1 вечеря в местен ресторант с дегустация на типичните ястия за тази древна цивилизация,
1 вечеря в хотела в Гудаури;
Трансфери летище-хотел-летище; и по всички описани екскурзии;
Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на руски или английски език;
Дегустация на вина в местна винарна /във винарния района Кахети/;
Входни такси за телерифико в столицата Тбилиси до крепостта; Уплициске – каменният град;
Извозване с джипове - 4Х4 до връх Казбеги и обратно;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро /с Assistance/;
Водач от фирмата-организатор при мин.14души, от Варна;
Бутилка мин.вода /500мл/ - всеки ден в превозното средство – комплимент;




Цената НЕ включва:

Обяди и останалите 3 вечери;
Входни такси за музеи, неупоменати в програмата /при желание на туриста да посети/;
доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.; от 10,-лева;
бакшиши по желание;


Полети:

05 октомври 2019 ВарнаИстанбул 03:50 -04:50/ ИстанбулТбилиси 06:20 - 09:45

10 октомври 2019 Тбилиси-Истанбул 05:25-06:55/ ИстанбулВарна 09:00 - 10:00

Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.





Предварителна туристическа програма:



Първи ден /05.10.2019/ ВарнаИстанбул- Тбилиси

Отпътуване от Варна в 03:50ч, кацане в Истанбул в 04:50ч. В 06.55ч - полет от Истанбул, за Тбилиси; кацане в 09:45ч. Посрещане от местната фирма-партньор, трансфер до хотела.

Оставяне на багажа и стартиране на туристическия тур из древната столица. Започваме разходката от Стария град, датиращ от пети век, основан на долината на река Мтквари. Ще посетим църквата Метехи от XIII век, Синагогата, ще видите катедралата Сиони от VI-VII век, най-старата базилика в Тбилиси. Продължаваме тура с посещение на крепостта Нарикала от IV век, от която се открива невероятна гледка към стария град. Завършваме с посещение на подземните Серни бани от 17ти век, където може да се потопите в някой от следващите дни.Те са изключително полезни и релаксиращи. Свободно време следобед, вечеря в местен ресторант, с включена фолклорна програма – за Добре дошли /вкл.в цената/.



Втори ден /06.10.2019/- ТбилисиМцхета – Казбеги - Връх Гергети с църквата Света Троица – спускане в Гудаури /преход от 190км/-нощувка.

Закуска. Стартираме денят с посещение на старата столица Мцхета – важен религиозен център и град-музей на открито, под защитата на „ЮНЕСКО“. Често е наричан вторият Йерусалим..Ще посетим Катедралата Светисховели, датираща от 11-ти век /според легендите, в нея е била заровена Христовата роба../Градчето е изключително живописно с тесните си калдъръмени улички и автентични сувенири. Кратка пауза из града. Продължаваме към древния каменен манастир „Жвари“ - строен в зората на грузинското християнство, между 585 и 604 година, който и до днес е едно от свещените места за поклонение на вярващи християни. От него се открива прекрасна гледка към столицата Мцхета и двете реки Мтквари и Арагви. Следва изкачване по живописния грузински военен път към величествената планина Кавказ и покоряване на връх Казбек с джипове 4х4J. Посещение на древния манастир Гергети, откъдето при ясно време се открива уникална гледка към Грузия и връх Казбек /5047м/ и дори Русия.. Спускане към планинското градче Гудаури – вечеря в хотела, релакс сред планинския масив, нощувка.

Трети ден /07.10.2019/- Гудаури – Ананури - Гори – Уплисцихе – Тбилиси /270км/

Закуска.Около 09.00ч се отпътува към Ананури –архитектурен комплекс от 17-ти век, с гледка към живописен язовир на река Арагви. Продължавайки по пътя на коприната, се отправяме към родното място на Сталин – град Гори. Посещение на Музея /вход и влизане в него –по желание, срещу допълн.заплащане/. Кратка пауза в града. Пътьом - спирка за снимки на скалния град Уплисцихе и кратка обиколка. Името на грузински означава буквално "Крепост на Господ". Този древен скален град в източната част на страната се смята за първия основан християнски. Надвечер връщане към Тбилиси, свободно време за вечеря и нощувка.

Четвърти ден /08.10.2019/- Тбилиси – Бодбе – Сигнаги – Цинандали – Шуми – Тбилиси /преход от 270км/

Закуска в хотела. Отпътуване към региона Кахети, известен като виненият район, произвеждащ повече от 60% от виното в Грузия. Отглеждат се над 500 сорта грозде, като регионът има традиции датиращи от повече от 8000 години, и се смята за родното място на винопроизводството в световен мащаб. Сортовете не са от най-познатите (някога да сте чували за саперави, мцване или чинури? В краен случай може и да ви е познато ркацители), а стилът на винопроизводство е нетрадиционен (голяма част от ферментацията се случва в глинени съдове, наречени квеври), но няма да срещнете някой, който да се оплаква от вкуса на виното. Посещение на манастира Бодбе посветен на света Нино. Тук се намират мощите на светицата, живяла през IV в. и е била доведена като робиня от Кападокия. Много скоро тя се прочува като лечителка, и в името на Исус Христос успява да помогне дори на грузинската царица. Посещение на малкия, китен град Сигнаги – запазил типичната си архитектура, с отлични гледки към заобикалящите го Кавказки планини. Продължаваме към Цинандали с посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Посещение на винарна „Шуми“ в Кварели и дегустация на местни вина.. Наследявайки имота през първата половина на 19 в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство; имението е с прекрасен парк, в който ще можете да отдъхнете. Следва фото пауза в гр.Телави – столицата на Кахетинска област. С възможност за посещение на местния пазар, отрупан с пресни плодове и зеленчуци, месо и риба. Вечерта връщане в столицата Тбилиси, през живописен път. Нощувка.



Пети ден /09.10.2019/ - Тбилиси

Закуска – свободно време за покупки и посещение на Серните бани /изключително полезни при заболявания на периферната нервна система: неврити, невралгии, радикулити, плексити; хипертонични заболявания/. Вечерта – вечеря в местен ресторант /по желание, срещу допълн.заплащане/ и нощувка.





Шести ден /10.10.2019/

Рано сутринта – освобождаване на стаите.В 03.10ч трансфер за Летище Тбилиси.Полет до Варна, през Истанбул. Кацане във Варна – в 10.00ч местно време.







Хотели – разумно съотношение комфорт, разположение, достъпност.



Хотел „Гранд Палас“ – Тбилиси – със съвременно обзаведени стаи, с климатик, свободен Wi Fi; сушоар; отделен санитарен възел.
Хотел „Алпина“ – в зимния курорт Гудаури – в типичен алпийски стил, уютен, разположен в планински тих, екологичен район. На разположение на гостите са билярд, приятен лоби-бар:

Заб.: Програмата е предварителна и са възможни промени в реда на провеждането.







Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 14 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 45 дни преди датата на отпътуване.



Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт).





Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената. Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Грузия |  Оферти - Тбилиси |  Екскурзии - Грузия |  Екскурзии - Тбилиси |  Оферти от Варна - Грузия |  Оферти от Варна - Тбилиси

Избрани оферти