Оферта номер: 145569

Езерото Керкини - Алистрати - Кавала

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Керамоти и Екскурзии в Гърция.

Дати и цена
Цената включва
* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* посещение на eзерото Керкини и пещерата Алистрати / входната такса се заплаща допълнително/
* Туристическа програма в Кавала
* 1 нощувка в хотел в Керамоти
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* придружител от агенцията по време на цялото пътуване
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
Цената не включва
Допълнителни услуги по желание:
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 4 лв., за лица над 65 г. - 8 лв
* Разходи от личен характер
* Входни такси за туристическите обекти
* По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в най-доброто заведение на крайбрежната алея на Керамоти – 12,50 евро на човек
Меню:
* Гръцка салата
Основно по избор
Месно ястие по избор: свинска или пилешка пържола; телешки бифтек; пилешки или свински шишчета
Рибно меню по избор: панирани каламари; панирани миби; пържени риба бакалярос; или рибен микс( панирани каламари; панирани миби; пържени риба бакалярос )
Напитки:
Чаша узо 50 гр. или бира или чаша вино(бяло; червено или розе)
Вода, безалкохолно, хляб
Екскурзия Керкини – Алистрати - Кавала
София – езерото Керкини – пещерата Алистрати – КерамотиКавалаСофия

Преоткрийте всичко от Гърция само за 2 дни!
Пеликани, фламинго, сталактити и сталагмити, древни крепости и градове пълни с история, морски бриз, узо, шопинг и безспирни емоции!

ДАТИ:
29.09 – 30.09.2018 г.
13.10 – 14.10.2018 г.
27.10 – 28.10.2018 г.
03.11 – 04.11.2018 г.
17.11 – 18.11.2018 г.

Промоционална цена на човек: 76 лв

Задължителни такси:
* пътни и гранични такси 10 евро на човек - заплащат се в деня на отпътуване

Крайна промоционална цена на пътуването: 96 лв /осн.пакет+пътни такси/

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София в 7.30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – ДупницаСанданскиКулата. Пристигане в района на езерото Керкини, познато още като Бутковското езеро. То е разположено между планините Беласица /Керкини/ и Круша, в северната част на плодородното Серско поле и е важен биосферен резерват, част от Натура 2000. Пленява с многообразието и изобилието на редки и застрашени видове птици като: розовото фламинго - над 7000 фламинга през Ноември, къдроглавия пеликан, белооката потапница, големия креслив орел, малкият корморан, водните биволи и още много други. Гледката е изключително рядка за нашата географска ширина. Разходката предоставя отличната възможност да се запознаете с многообразието в света на водолюбивите птици, да научите повече за тях и да се пренесете, макар и за кратко в едно по-спокойно място, където прелетни птици и блатни животни живеят заедно в хармония. Разходката с лодка води до вливането на река Струма в езерото, където е любимото място за хранене на много от птиците и можете да видите най-големите струпвания на Фламинго, Сивата и Голямата бяла чапли, както и част от гнездата на Къдроглавия пеликан.
Отпътуване за Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през 1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна чак през 1998 г. Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м.
Отпътуване към Керамоти - един от най-посещаваните курорти в Северна Гърция, заради прекрасните плажове наградени със син флаг. Настаняване в хотела привечер, на 100 м от един от най-атрактивните плажове в Керамоти, както и в близост до заведения и магазини. Нощувка.

2 ден: Отпътуване към Кавала в 10:00 часа. Туристическа програма: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за България в 14:30 часа. Кратка спирка за пазаруване в гръцкия магазин ’’Цинцарис’’. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.

Ориентировъчни входни такси:
* Разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 10 туристи - 7 евро
* Вход за пещерата Алистрати - 6 евро
* Крепостта в Кавала - 2,50 евро

Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================
Мини уикенд в Керамоти с автобус
от 189 лв.
Мини уикенд в Керамоти с автобус
3 нощувки
Автобус
Дълъг  уикенд в Керамоти с автобус
от 259 лв.
Дълъг уикенд в Керамоти с автобус
5 нощувки
Автобус
Керамоти
Забележителности в Керамоти
10 малко познати гръцки дестинации
5 причини да почивате в Керамоти