Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

ФЕСТИВАЛ НА УЛИЧНАТА ХРАНА В СОЛУН

Номер на оферта

/

192646

Дати & цени

Цената включва

Посочената цена е пакетна в лева на човек и включва:

Транспорт с лицензиран автобус, всички пътни и магистрални такси, паркинги;
2 нощувки със закуски в хотел Telion 3* или подобен в Солун;
Посещение на Street Food Festival Thessaloniki – Фестивал на уличната храна;
Обиколка на град Солун;
Посещение на град Серес;
Медицинска застраховка с покритие 5’000 евро;
Представител на ТА Велбург ООД;
Посочената пакетна цена НЕ включва:
• Целодневна екскурзия до полуостров Халкидики с круиз Уранополи – Света гора: 25 ерво / 50 лева на човек
Посочената цена е формирана при 20 записани участници и включва: транспорт Солун – Уранополи, круиз с корабче Уранополи – Света Гора с беседа.
• Еднодневна екскурзия до остров Амулиани: 40 лева на човек
Посочената цена е формирана при 20 записани участници и включва: транспорт Солун – Трипити, ферибот Трипити– остров Амулиани – Трипити.
ВАЖНО!!! Допълнителните екскурзии се заявява при записване и се заплащат преди отпътуване.
• Разходи от личен характер;
• Входни такски за музеите и обектите;

Условия за записване:
• При записване се внася 50% депозит (99 лева) и доплащане 20 дни от датата на отпътуване;
• Допълнителната екскурзия с круиз Уранополи – СветаГора се заявява и заплаща в Българя;
• Офертата важи при минимум записани 40 туристи;
• Срок за уведомление за несъбран минимум 15 дни преди датата на отпътуване;
• Туроператорът си запазвам правото да променя последодвателността на изпълнение на мероприятията по програмата;
• По желание всеки клиент може да сключи застраховка „Отмяна на пътуване”. Повече информация можете да получите в офиса на Велбург ООД;
Необходими документи:
• Валиден документ за самоличност: лична карта или задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане;
• За деца до 18 години, пътуващи с 1 или без родител е необходима нотариална заверена декларация за напускане на страната! Повече информация можете да получите в офиса на Велбург ООД;

Програма на пътуването

Имало едно време 3 момчета пътешественици, авантюристи и чревоугодници. Тримата обикаляли света и изучавали всякакви стандартни и нестандартни вкусове, експериментирали и творяли. Посетили Германия, Великобритания, Испания, Полша, Нидерландия и още много пленителни места, които създали техния нов мироглед за храната, приготвянето й и разбира се насладата, която тя носи. Най – голямата им страст останала не друга, а уличната храна, която за тях е не просто на бързо скалъпен бургер, а експлозия от вкусове, на която човек трябва да се наслаждава на най – истинското място: улицата. Тяхното приключение в света на кулинарията и историята ги довела не къде да е, а в Солун. Градът ги пленил с богатата си история, многонационална култура, вкусовете и ароматите си.

Преминалите от тук народи са оставили своя отпечатък не само в културно, но и в кулинарно отношение, а в комбинация с този дъх на море и средиземноморски привкус това е идеалното място за всеки любител на истински вкусната храна. Ето затова и тримата пътешественици избират Солун за своя следващ Street Food Festival… А остатъкът от приключението Ви каним да донапишем заедно!

Ден 1: Отпътуване от София, в 08:00 часа от площад Руски паметник. Пътуване по маршрут СофияДупницаБлагоевградСанданскиКулатаСолун. Настаняване в хотел 3*. Обзорна обиколка на Солун – град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Ще посетим основните забележителности на града. Ще се насладите на византийски църкви, римски конструкции и модерна архитектура. Няма да пропуснем да се снимаме пред символа на града – Бялата кула и да се разходим по красивата крайбрежна улица. Събрали много впечатления се насочваме към нашата основна цел: Фестивала на уличната храна! Невероятни вкусове и аромати, изключителни сладки и солени изкушения и много забавления ни очакват на това необикновенно събитие. Следва свободно време да опитате от местните специалитети и да почувствате невероятната улична атмосфера!
Нощувка в хотел 3* в Солун.

Ден 2: Закуска. Свободен ден в Солун или по желание (срещу доплащане от 25 евро / 50 лева) круиз Уранополи – Света Гора. Елате с нас да се докоснем до красотата на полуостров Халкидики, да се насладим на кристално чистите сини води и слънчевите лъчи на борда на корабче. В 10 часа отпътуване от Солун и около 12 часа пристигане в Уранополи и свободно време за обяд и разходка в курортното градче. Качване на борда в 14 часа. Корабът ни плава в югозападната част на полуостров Халкидики и след около 10 минути достигаме до границата на Света Гора. От там след около 15 минути преминаваме покай района на първия руски скит, както и покрай уникални плажове, за да достигнем след около общо 40 минути до първия манастир, манастира Дохиариу.

Следват още 7 манастира, както и централното пристанище на Света Гора – Дафне и най – накрая минаваме покрай скитове, които представляват група от къщи, в които също живеят монаси.Корабът се връща обратно и се наблюдават последните 4 манастира. Прибирането към Уранополи е около час и половина, като през това време можете да пазарувате на борда на кораба, да обсъждате Вашите впечатления и да си правите снимки в капитанската кабина. Връщаме се в Уранополи и отпътуваме обратно за Солун.

А за всички тези от Вас, които са обиколили Света Гора Ви предлагаме еднодневна екскурзия до остров Амулиани. Остров Амулиани е мъничък остров, който може да се обиколи целия с каяк за половин ден. Намира се в горната част на Халкидики, съвсем близо до ръкава Атон. Къщите са от онези белите, дето следобед така блестят на слънцето, че се чудиш какво е това специално бяло, дето го ползват гърците. Кепенците са яркосини. Цветята и храстите цъфтят като полудели. Добавете запотена бира или чаша рецина с октопод и калмари на скара …

И днес можете да се включите в страхотния кулинарен фестивал и да опитате някое от апетитните ястия, за което вчера не Ви е стигнало мястото. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Отпътуване за България. По пътя спирка за още малко слънчево настроение и кафе в Серес. Пристигане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Солун

Избрани оферти