Начало / Екскурзии / Екскурзии - Манила

Екскурзия до ФИЛИПИНИТЕ – ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!

Номер на оферта

/

230807

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Манила – Истанбул – София с Турски авиолинии с включени летищни такси;
• Самолетни билети за вътрешните полети Манила – Корон; Корон – Себу; Думагете - Манила с включени летищни такси;
• Ферибот Себу – Бохол и Бохол – Думагете;
• 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* и 5*;
• 3 обяда по време на туровете с лодки и круизът по река Лобок;
• Всички трансфери и турове по програма;
• Входни такси са посещаваните обекти и националните паркове;
• Професионален водач с опит по тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро.

Цената не включва

• Целодневна екскурзия до остров Памилакан с възможност за наблюдение на делфини и китове: 120 USD на човек при минимум 5 туристи;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 3-4 долара на човек на ден);
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Най-подходящото време за посещение на Филипините и идеална възможност да натрупате слънчев тен и летни емоции след студените зимни месеци в България;
• Опитен водач от България с богат пътешественически опит из Азия и Филипините в частност;
• Включени два приключенски тура с лодка – на остров Корон и на остров Апо – кристална вода, екзотични риби, плуване с морски костенурки и зашеметяващи природни гледки;
• Посещение на природен резерват, в който живее един от най-малките примати на света – филипински дългопет, който дори е изобразен на една от филипинските банкноти;
• Включени 3 вътрешни полета и 2 трансфера с ферибот – прекрасна възможност да изследвате архипелага както по въздух, така и по вода;
• Специално подбрани хотели 4* и 5* по време на Вашия престой там.

ДАТИ:
11.04 – 23.04.2024

Цена на човек в двойна стая при група от мин. 16 туристи - 6450 лева
Потвърдена! Жена за комбинация в двойна стая!

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /11.04.2024, четвъртък/ СофияИстанбул
Излитане от летище София в 21:10 ч. Кацане в Истанбул в 22:35 ч. Престой 6 часа. Продължение за Манила в 4:30 ч на следващия ден.

Ден 2 /12.04.2024, петък/ ИстанбулМанила
Кацане на международното летище Ниной Акино в Манила в 21:05 ч. Продължителност на дългия полет 12 часа. Посрещане и трансфер с частен автобус до хотел City Garden Grand Makati 5*. Нощувка в хотела.

Ден 3 /13.04.2024, събота/ Манила – Корон
Закуска в хотела. Трансфер до летище за директен полет до остров Корон (продължителност 1:20 ч.) Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Bacau Bay Coron 4*. Свободно време за почивка.

Ден 4 /14.04.2024, неделя/ Корон
Закуска в хотела. Трансфер до кея и качване на борда на нашето корабче. Имайте предвид, че повечето острови на Филипините нямат обособени кейове за лодките, и за да се качите на своята лодка, се налага да се прекачвате през останалите лодки в залива. Целодневната екскурзия включва много красота и забавление около остров Корон. Денят ще започне с посещение на символа на Корон – езерото Каянган. След кратко изкачване, ще се озовем на върха на клифова скала, откъдето ще се насладим на прекрасната гледка към езерото. В рамките на деня ще посетим още пленителните лагуни Близнаци, свързани с подводен пасаж, кораловата градина при рифа Смит – един от най-красивите на Корон, белия пясъчен плаж Си Уай Си и плаж Банул. Обядът се сервира на плажа и включва пресни морски продукти с разнообразни гарнитури. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 /15.04.2024, понеделник/ Корон – Себу
Закуска в хотела. Трансфер до летище за директен полет до остров Себу (продължителност на полета 1:30 ч.). Посрещане и трансфер до хотел Seda Ayala Cebu 4*. Настаняване и свободно време за почивка.

Ден 6 /16.04.2024, вторник/ Себу – Бохол
Закуска в хотела и трансфер до пристанището, където ще се качим на бърз ферибот и след около 2 часа ще пристигнем на остров Бохол. Трансфер и настаняване в Bohol Beach Club 4*, разположен на прилежащия чаровен остров Панглао – едно от десетте най-добри места за гмуркане в света. Свободно време за почивка и вечеря.

Ден 7 /17.04.2024, сряда/ Бохол
Закуска в хотела. Този ден предстои да опознаем остров Бохол по суша.
Обиколката започва с преминаване през величествената махагонова изкуствена гора по пътя към Шоколадовите хълмове, уникална географска формация от 1268 конусовидни земни образувания, които приличат на гигантски шоколадови трюфели, чакащи да бъдат изядени. След това ще посетим един от най-старите католически храмове в страната – църквата Баклайон, направена от коралов камък. Въпреки тежките поражения след земетресението през 2013, църквата вече е възстановена и отворена за посещение.
Ще отделим време за Центъра за животни и ще се срещнем със симпатичния дългопет тарсиер.
Разходка из острова ни отвежда до Blood Pact Shrine - мястото на историческия кръвен договор, който испанският изследовател Мигел Лопез де Легазпи и вожда на Бохол Дату Сикатуна сключват тук на 16 март 1565 г. Така те запечатват за поколенията своето приятелство и спазват древната кръвна традиция на местните.
След това ще се качим на борда на лодка и ще плаваме по река Лобок, докато се наслаждаваме на вкусен обяд, а местни момичета, облечени в традиционни носии, ще ни забавляват с песни и танци. Връщане в хотела, свободно време за почивка. Нощувка.

Ден 8 /18.04.2024, четвъртък/ Бохол
Закуска в хотела. Почивка на красивия пясъчен плаж до хотела или възможност за допълнителна екскурзия по желание и срещу заплащане, по време на която ще посетим остров Памилакан и ще имаме възможност да видим игривите филипински делфини.
Качваме се на борда на моторизирана лодка рано сутринта и се отправяме към морските води югоизточно от град Тагбиларан. Водите около острова са дом на поне 6 вида китове и делфини. Ако имаме късмет, може да наблюдаваме тези морски животни, тъй като те обитават тези води между февруари и август. Интересно е да отбележим, че екипажът и „наблюдателите“ за тази обиколка са бивши ловци на китове, в последствие обучени да забелязват морските създания. Тези хора са се отказали от традиционния си поминък в полза на опазването на околната среда. Ще плуваме и ще се гмуркаме с шнорхел в синьозелените води около остров Памилакан, ще направим обиколка на селището, за да се потопим в местния бит и ще имаме обяд-пикник на плажа. В цената на тура са включени: трансфери до пристанището, плаване с лодка, обяд, входни такси за защитените местности, местен екскурзовод на английски език и водач от агенцията.

Ден 9 /19.04.2024, петък/ Бохол – Думагете, Негрос
Закуска в хотела и трансфер до пристанището, където ще се качим на ферибот и след около 2 ч. ще пристигнем в Думагете на остров Негрос. Трансфер и настаняване в Henry Dumaguete (Villa Suite) 4*. Свободно време за почивка и вечеря.

Ден 10 /20.04.2024, събота/ Думагете - о. Апо
След като закусим в хотела тръгваме на водно приключение към остров Апо, който предлага най-доброто гмуркане с шнорхел! След 30 минутен трансфер до Малатапай, се качваме на лодка, която след още половин час ще ни отведе до остров Апо. Мечтали ли сте някога да плувате с костенурки? Малкият остров предлага едно от най-добрите изживявания за гмуркане с шнорхел в света и е дом на местни морски костенурки. Ще се потопим в плитките води и ще си подарим това незабравимо преживяване.
След вкусния обяд в местен ресторант ще се отправим на лек преход по екопътеката Хабагат, в края на която ще бъдем възнаградени с прекрасна панорамна гледка към бреговата линия и морския безкрай. Ще прекараме остатъка от деня в плуване, разходки или мързелуване на плажа с бели камъчета, преди да се отправим обратно в късния следобед. Връщане в хотела в Думагете и нощувка.

Ден 11 /21.04.2024, неделя/ Думагете – Манила
Закуска. Трансфер до летището и полет за Манила.
След като кацнем ще се отправим на панорамна обиколка на града. Манила завладява със своята космополитност и показва едно различно лице на Азия. По време на тура ни ще се разходим по павираните улички на спокойния исторически квартал Интрамурос – свидетел на испанското присъствие тук. В миналото Манила била колониален център на испанската търговска и църковна власт. Високите стени на испанското укрепление и Форт Сантяго са перфектно запазени и до днес. Ще разгледаме Катедралата на Манила, Парк Ризал и Каса Манила. Настаняване в хотел City Garden Grand Makati 5*. Нощувка.

Ден 12 /22.04.2024, понеделник/ МанилаИстанбул
Закуска в хотела. Свободно време в Манила. Трансфер до летище и полет за Истанбул в 21:25 часа сутринта. Продължителност на дългия полет 12:30 ч.

Ден 13 /23.04.2024, вторник/ ИстанбулСофия
Кацане в Истанбул в 05:05 ч. и продължение за София в 07:20 ч. Престой в Истанбул 2:15 ч. Кацане в България в 08:35 ч.


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Краен срок за събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване;
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 16 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3000 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 45 дни преди датата на отпътуване;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Във Филипини хотелите настаняват туристи след 15:00 ч., а освобождаването е преди 11:00 ч.;
• Цените са изготвени при курс: 1 щатски долар = 1,82 лева и при промяна на валутния курс на долара към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
• Всички турове зависят от метеорологичните условия на островите и е възможно последователността на дневната програмата да бъде променена на място;
• Храната е прясно приготвена директно на място и тук се практикува принципа на азиатците да споделят общи плата.

Тагове

Оферти - Филипините |  Оферти - Манила |  Екскурзии - Филипините |  Екскурзии - Манила |  Екзотична почивка 2024 - Филипините |  Екзотична почивка 2024 - Манила

Избрани оферти