Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Фестивал на лалето в Истанбул- ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА!

Номер на оферта

/

214868

Дати & цени

Цената включва

Цената е валидна при група от 40 туриста и включва:
*транспорт с лицензиран автобус категория 3*
*митнически и магистрални такси
*2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
*медицинска застраховка с асистънс на база 5000 евро за лица до 69г. в ЗАД Армеец
*туристическа програма
*екскурзоводско обслужване
*обзорна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български
*посещение на парк Емирган с лалетата
*посещение на българската църква “Св. Стефан”

Цената не включва

*разходи от личен характер
*обиколка с корабче по Босфора (включва трансфер с автобус до пристанището, лицензиран екскурзовод и 2 часа разходка с кораб) – 20 евро
*Принцови острови - 10 евро
*посещение на двореца Доламабахче - 25 евро
*двореца „Топ Капъ” - 25 евро
*базиликата „Св.София” - 25 евро
*комбиниран билет „Топ Капъ” и „Св.София” - 40 евро
*нощна разходка на Истанбул и небостаргача Сапфир - 10 евро
*парк "Миниатюрк" - 20 евро
*музея „Панорама 1453” - 20 евро
*SkyRIDE - 4D симулация за полет с хеликоптер - 36 TL /турски лири/
*доплащане за медицинска застраховка в ЗК Армеец на база 5000 евро за лица от 70г. до 85г. - 4 лева
*застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите на ЗАД "Армеец"

Програма на пътуването

Фестивал на Лалето в Истанбул с тръгване от Велико Търново и други градове на 19.04.2018
ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА!

4 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски


1-ви ден /19.04.2018/: Велико Търново - Истанбул
Отпътуване в 22:00ч. от Велико Търново, 22:45 от Габрово, 23:45 от Казанлък, 00:30 от Стара Загора . Нощен преход.

2-ри ден /20.04.2018/: Истанбул
Пристигане около 08:00ч. в Истанбул. В 08:30ч. обзорна автобусна обиколка на Истанбул /включена в цената/ с местен лицензиран екскурзовод на български език: преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, дворецът „Долмабахче”, преминаване покрай залива „Златния рог” и висящия мост над Босфора. Разглеждане на българската църква “Св. Стефан” / включена в цената/ - издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук . Пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на: площада Хиподрума трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната /Константиновата колона/ и Синята джамия. Посещение на парка Емиргян- най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк се засаждат специално за фестивала над 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя.
Настаняване в хотел 3*. Свободно време или програма по желание: "Разходка с кораб по Босфора" / срещу допълнително заплащане/ . Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Посещение на Египетския Пазар.
Нощувка /1/.

3-ти ден /21.04.2018/: Истанбул
Закуска. Свободно време или туристически програми по желание.
Посещение на двореца Долмабахче сарай / срещу допълнително заплащане / . Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Ахмед I затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.).
Посещение на Принцови острови. Корабчето, с което се пътува отплава от пристанище "Кабаташ" - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,30 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е 80 турски лири.
Вечерта по желание и предварителна заявка : Нощна разходка „ Светлините на Истанбул ‘‘ / срещу допълнително заплащане / с местен екскурзовод на български език. Автобусна обиколка с маршрут: крайбрежния булевард на Мраморно море, Сиркеджи, Еминьоню, мост Галата над Златния рог, откъдето се разкрива невероятна гледка към първия въжен мост над Босфора. Посещение на небостъргача „Сапфир” : най-високата жилищна сграда в Европа, открита на 04 март 2011 година - небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Нощувка /2/.

4-ти ден /22.04.2018/: Истанбул - Одрин - Велико Търново
Закуска. Посещение на музея „Миниатюрк” - Атрактивният парк "Миниатюрк" е разположен в близост до брега на Златния рог. Над 200 миниатюри представят най-известните туристически обекти на територията на страната, заедно с нейните държавни символи и учреждения. Посещение на музея „Панорама 1453” - eдна невероятна възстановка на битката, как султан Мехмед II е завладял града на 29.05.1453 г. чрез картини,звук, светлина и 3D ефекти превземането на Константинопол.
Отпътуване за България с кратък престой в Одрин - разглеждане на една от най-големите джамии в Турция – "Селимие" – перлата от архитектурната огърлица на архитект Мимар Синан. Свободно време. Отпътуване от Одрин в 17:00ч. Пристигане във Велико Търново късно вечерта
Отпътуване от:
* Велико Търново
* Габрово
* Казанлък
* Стара Загора

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Пролет 2023 - Турция |  Пролет 2023 - Истанбул

Избрани оферти