Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Романтиката на Флоренция - 4 дни - полет от ВАРНА!

Номер на оферта

/

176755

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
3 нощувки със закуски в Palazzo Ricasoli 4* във Флоренция;
Трансфер летище – хотел – летище с автобус;
Панорамна обиколка на Флоренция с екскурзовод на български език;
Застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ.
Представител на туроператора през целия престой.
Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Цената не включва:

Посещение на галерия „Уфици“ – 85 лева на възрастен / 45 лева дете от 02-11,99г.;
Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно – 110 лева за възрастен / 55 лева за дете от 2 - 11,99 г.;
Полудневна екскурзия до Пиза и Лука – 110 лева за възрастен / 55 лева дете от 2 – 11,99 г.;

Забележка: Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване. Всички деца ползват седалка в автобуса.


Цената не включва – задължителни доплащания:

общинска такса –заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.
такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 725 USD/тон;
в общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 6,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

РОМАНТИКАТА НА ФЛОРЕНЦИЯ - изкуство, мода и страхотни пейзажи

с директен чартърен полет от Варна

Palazzo Ricasoli 4*

Флоренция е в списъка с мечтани дестинации на милиони пътуващи хора по света. Озовете ли се там, независимо дали сте ценители на изкуството, на модата, на хубавите гледки или на хубавата храна. Столицата на Тоскана никога не може да бъде опозната напълно, казват дори собствените й жители.

4 дни / 3 нощувки

ДАТИ И ЦЕНИ на човек, с включени летищни такси. Ранни записвания до 12.08.2020 г.

03.12 – 06.12.2020 - 860 лв. вместо 890 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1
Събиране на летище Варна 2 часа преди полета. Отпътуване от летище Варна с чартърен полет до Перуджа. Кацане на летище Перуджа. Продължителност на трансфер – около 2 часа. Отпътуване за Флоренция.Обзорна Обиколка на флоренция (включена в цената). Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурззия по желание: Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно:Отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурззия по желание: Целодневна екскурзия до Пиза и Лука с екскурзовод на български език.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време във Флоренция или допълнителна екскрузия по желание: Галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език .Свободно време. Трансфер до летището за полет Перуджа – Варна. Продължителност на трансфер – около 2 часа.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

PALAZZO RICASOLI 4*

http://www.hotelricasoli.it

Хотел Palazzo Ricasoli се помещава в сграда от 16-ти век, принадлежала на семейство Ricasoli. Гостите могат да се насладят на множеството картини и скулптури - част от частната колекция в комплекса.

Местоположение
Хотелът е разположен в историческия център на Флоренция, в непосредствена близост до галерия Accademia и централната гара. Palazzo Ricasoli e с идеално местоположение за посещение на музеи, галерии и по – известните атракции на града. Повечето от изисканите ресторанти – традиционни тратории и изложбените центрове „Palazzo Congressi“ и „Fortezza da Basso“ са на пешеходно разстояние.

Стаите
Хотелът разполага със просторни студиа, едностайни и двустайни апартаменти. В помещенията има:
-Кухненски бокс;
-Климатична система;
-Сателитна телевизия;
-Интернет;
-Баня с душ или вана и тоалетна.

Бар и ресторант
Хотелът предлага на своите гости бар, чаен салон и панорамна тераса, в които се сервират леки закуски и напитки през целия ден.

Бизнес удобства
Хотелът разполага с напълно оборудван конферентен център с максимален капацитет за 100 души.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание на авиокомпания Bulgaria Air Charter:
ВарнаПеруджа: Излита в 09:00 / Каца в 10:30 ч.
Перуджа – Варна: Излита в 16:00 / Каца в 19:40 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 2 часa в посока с лицензиран автобус категория 3 * или 4*.

УСЛОВИЯ

Резервации:
Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договора.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиДен паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и местата във вече заявените автобуси. Екскурзиите се провеждат на български език.

Обзорна обиколка на Флоренция
Включена в цената
Флоренция, „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504 г.

Цената включва: транспорт, професионален екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.

Посещение на Галерия “Уфици“
85 лева за възрастен / 45 лева (деца 2 – 11,99 г.)
Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.
В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIII в. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.

Цената включва: входна такса и професионален екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия Сиена и Сан Джиминяно
110 лева за възрастен / 55 лева (деца 2 – 11,99 г.)
Посещение на съвършения средновековен италиански град Сиена. Построен върху 3 стръмни хълма, градът не е променян от Средновековието и става една от задължителните забележителности в района на Тоскана. Разходка в центъра на града, където се намира известният площад „Кампо“, на който ежегодно се провеждат прочутите конни надбягвания „Палио“, величествения дворец „ Палацо Публико“ и пълните му зали с произведения на изкуството, Катедралата – една от най-красивите готически сгради в Италия. Ще имате възможност да се разходите по тихите задни улички на града, за да усетите атмосферата на Сиена и нейната богата история.

Цената включва: транспорт и професионален екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия до Пиза и Лука
110 лева за възрасстен/ 55 лева (деца 2 – 11,99 г.)
Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища на страната. Заради приказно красивите си забележителности световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „ Полето на чудесата“. Градът съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката ще видите: Площада на чудесата –наречен така в началото на ХХ век, който включва: Наклонената кула – един от символите на Италия. Строежа й започва през 1173 г. и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата (Diomo) – известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.
Посещение на град Лука, разположен в провинция Тоскана, чийто произход от лигури или етруски е спорен от историците. Градчето Лука се отличава с изненадващо равнинен релеф в иначе хълмистия район на Тоскана. Градът е известен сред туристите със своите изключително добре запазени градски стени и фасади на сградите, приютили антикварни магазинчета и бакалии, които те ще имат възможност да разгледат по време на обиколката на градчето. Разглеждане още на: Катедралата „Сан Мартино“, датираща от ХІ век и Древноримският Амфитеатър, църквата „Сан Микеле ин Форо“, както и „Антико Кафе Симо“, където оперният композитор Джакомо Пучини, родом от Лука, прекарвал следобедите си. Трансфер до хотела.

Цената включва: транспорт и професионален екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Оферти от Варна - Италия |  Оферти от Варна - Флоренция

Избрани оферти