Начало / Екскурзии / Екскурзии - Самотраки

Фотоекскурзия “НЕПОЗНАТИЯТ ОСТРОВ САМОТРАКИ”

Номер на оферта

/

202820

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
- Фотографски съвети за местата и подходящото време за заснемането на добри кадри по маршрута на фотоекскурзията
- Екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут – с нас ще пътуват Боби и Албена от Стил Травел
- Транспорт с лицензиран автобус
- 3 нощувки с 3 закуски в един от двата хотела предложени от туроператора
- Всички пътни, гранични и фериботни такси
- Обиколка на столицата на острова

Цената не включва

Цената не включва: ?
- Входни такси на посещаваните обекти
- Обеди и вечери
- Скутер или автомобил под наем
- Лични разходи
- Медицинска застраховка за 2000 евро: 5лв. – до 65г., 7лв. - до 70г., 9лв. - до 75г.

Програма на пътуването

Организатор:
- Сдружение Фото Клуб „Осмо Изкуство”
- ТА “Стил Травeл”

Със съдействието на:
- Фотографски Системи ООД

Самотраки (името означава - високата Тракия) е наречен „най-мистериозния“ остров на Гърция и през вековете около него витаят много митове и легенди.
Макар и остров, Самотраки е всъщност най-южната точка на Рило-Родопския масив. В древността е бил населен от тракийски племена, от където идва и името му. Уникалността на острова се състои в девствената природа със стръмно издигаща се планина, с гори от чинари, бор, кестени, кедри, кристална течаща вода, с водопади, малки вирове по теченията на планинските реки и много кози.
На острова, освен да снимате, можете да се гмуркате, да карате колелета или скутери, да практикувате алпинизъм и каньонинг. Това е една уникална средиземноморска дестинация за туристи и фотографи, които обичат нетрадиционните места за туризъм. И всъщност, по тази причина острова е уникално място за творческа фотография. Участниците в нашата фотоекскурзия ще могат да се насладят на невероятни морски и планински пейзажи, изгреви и залези и на малките каменни улички в градчето Хора пълни с множество цветни детайли и мотиви за стрийт фотография. Любителите на постановъчната фотография ще могат да си организират фотосесия на някои от пясъчните плажове на острова или по уличките на старата столица.
Гастрономите си струва да опитат специалитетите от ярешко месо, маслото и маслините, местните кози сирена, извара. Препоръчваме да вкусите местния мед, който е необработен. Самотраки не изостава и в областта на сладките – приготвени от местни плодове – дива череша, вишна, дюля, кайсия, диви смокини, дива слива, сладко от орехи. Традиционния хляб тук е с мая и нахут.

ПРОГРАМА

21.09.2017 – ЧЕТВЪРТЪК
06:00ч. – Отпътуване от стадион „Васил Левски”, София за Гърция по маршрут СофияПловдивХасково – ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион - Александрополис (470 км). /настаняването в автобуса започва 30 мин. преди часа на отпътуване/. Акредитиране на участниците във фотоекскурзията – в автобуса.
– около 14,00ч. - Пристигане в Александрополис. Свободно време.
– 16,00ч. - Отпътуване с ферибот за Самотраки (плаването продължава около 2,30 часа). Пристигане в Камариотиса. Настаняване в избрания от Вас хотел в Камариотиса.
Свободно време за вечеря. Препоръчваме да опитате морските деликатеси, които предлагат китните ресторантчета в града.
– Нощувка.
22.09.2017 – ПЕТЪК
– 06:00 – 07:30 – Възможност за снимане на изгрева.
– 08:00 – 09:30 ч. – Закуска в избрания от Вас хотел.
– 09:00 ч. – Отпътуване за град Хора - старата столица на острова.
Хора е прекрасно малко градче с тесни каменни улички. Разположено живописно на склон, от който се отриват очарователни гледки към морето. То предлага малки кафенета и гръцки тавернички с ароматна и вкусна храна. Ще влезете и в симпатични работилнички, пълни с ръчно изработени сувенири.
Ще видим историческото кафе в столицата, построено през 1865г., църквата Успение Богородично (1875г.) с ценни икони и черепи на „Пет мъченици на Самотраки“. Ще имаме възможност да видим и църквата на Христос – Спасителя, Етнографския музей и руините на средновековен замък от 1431г., основана от заможна фамилия от Генуа, занимаваща се с търговия.
Градчето Хора е обявено от Министерството на културата на Гърция за защитен обект още през 1978 година.
Свободно време за разходка, снимане.
– 12,30ч. – Отпътуване за района на Терма – главното курортно градче с много заведения и минерални води.
Свободно време за обяд.
– около 14,30ч. – Следва кратка пешеходна разходка (около 30 минути) ще посетим водопада Грия Ватра (необходимо е да сте обути с подходящи обувки, тъй като пътеката на места е камениста и хлъзгава). По пътя за водопада ще минем покрай огромен ядлив кестен и много стари чинари.
– около 16,30ч. – Отпътуване за хотела.
Свободно време за снимане, разходка и вечеря.
– Възможност за снимане на залез и в режимно време.
– Възможност за нощна фотография.
– Нощувка.
23.09.2017 – СЪБОТА
– 08:00 – 09:30 – Закуска в избрания от Вас хотел.
– 09:00 – Екскурзия до светилището на Великите богове. Там ще разгледате останките от светилището, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена на входа на музея Лувъра в Париж. Следва посещение на Археологическия музей, където се намира копието на богинята на победата Нике.
– около 11:00 - връщане в Камариотиса.
– след 11:00 – свободно време с цел по-подробно разглеждане на Самотраки.
Имате възможност да наемете скутери и автомобили за разходка из острова.
Наема за 24 часа е:
- 6 Евро - за скутер 50 кубика;
- 8 Евро - за скутер 80 кубика;
- 10 Евро - за скутер 100 кубика;
- 27 Евро - за двуместен автомобил;
- 32 Евро - за 4-5 местен автомобил;

Горивото се заплаща допълнително.
Желаещите да наемат скутер или кола трябва да притежават валидна шофьорска книжка.
Бройката на скутерите и колите е ограничена, като заявката за ползване на скутер или кола се подава заедно със заявката за участие във фотоекскурзията.
Наема за превозните средства е за 24 ч. – т.е. може да наемете превозно средство на обяд и да го върнете на следващия ден на обяд.

Местата, които си заслужават да бъдат посетени са:

- Каньонът Фоняс с водопадите си - изходната точка на пътеката е паркинга с чешмичката над кулата Фоня, след градчето Терма (на 16км. от Камариотиса по северния път). Пътеката до вира на първия водопад е приятна и върви срещу течението на реката. Маркирана е с червени точки. На няколко места се пресича реката по импровизирани мостове или по камани. Следва стръмно изкачване (около 30 метра), до гледката към първия водопад и още 10-15минути (все така стръмно изкачване) до следващите два водопада. На места участъците са доста опасни и хлъзгави и за желаещите да стигнат до там, обувките задължително трябва да са годни за катерене, а багажът да е сведен до минимум. Планинарските щеки биха Ви били от полза. Разходката до вира на първия водопад отнема около един час - час и половина, а слизането обратно до паркинга - около четиредесет минути (посоченото време е без предвидени спирки за снимане).
- Таверна Каридиес с най доброто ярешко, което сме яли. Таверната се намира в планината - след село Ano Meria (на 23км. от Камариотиса по северния път). На централния път има голяма зелена табела, която ще Ви заведе до таверната. Работи всеки ден от 12,00ч. до 24,00ч.
Не пропускайте да пробвате ярешкото със сини сливи или с розмарин (има и с патладжани, с чушки, печено в хартия …), пържения боб, домашно изпечения хляб и ципорото (местна ракия).
- Керамидария (на 18км. от Камариотиса по северния път) - място до самия бряг, където в участък от няколко десетки метра, целият склон от пътя до брега е застлан с много гърла, дръжки и дъна от делви и други глинени съдове. Гледката е интересна. Да предупредим – на мястото има табела: "Изнасянето на керамика е абсолютно забранено и преследвано от закона“.
- Плажът Пахя Амос - единствения пясъчен плаж на Самотраки. Намира се на на края на пътя от южната страна на острова (на 17км. от Камариотиса). По черен път (отбивката е в ляво на 2 км. преди плажа) се стига до Църквата Панагия Кримниотиса, изградена на издадена скала, от където се открива един от най-красивите гледки на острова. В далечината се вижда съседния турски остров Гьокчеада.

24.09.2017 – НЕДЕЛЯ
– 08:00 – 09:30 – Закуска в избрания от Вас хотел.
Сутринта – Свободно време с цел разглеждане на „това, което не успях да видя от острова“:
– до 12,00ч. – Освобождаване на хотелите.
– 14,15ч. – Потегляне за ферибота.
– 15,0ч. – Отпътуване с ферибот за Александрополис.
– около 24,00ч. – Пристигане в София.
Програмата на фотоекскурзията може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия или промяна на фериботното разписание!

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Краен срок за подаване на заявка за участие – 25 август 2017 г.
ИЛИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА!

Краен срок за заплащане на 100% таксата за участие – 28 август 2017 г.

Желаещите да участват във фотоекскурзията, трябва да попълнят онлайн формата за записване и в тридневен срок да заплатят капаро от 100,00 лв. след което ще получат потвърждение, че заявката им е приета. При подаване на заявката за участие трябва да посочите в кой хотел желаете да бъдете настанени.

Записването може да стане ТУК!

Цени за участие във фотоекскурзия при настаняване в двойна и тройна стая:
- с нощувка в хотел „Аiolos“2* - www.hotelaiolos.gr: 315,00 лв.
- с нощувка в хотел „Niki beach“3+* - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА

Хотелите се намират в непосредствена близост един от друг в източната част на Камариотиса.
Разликата в категорията на хотелите е чувствителна.
В хотел „Niki beach“3+* местата са ограничени.

Допълнителни условия:
- Доплащане за ползване на единична стая:
- 90,00лв. - в хотел „Аiolos“2* на човек.
- 105,00лв. - хотел „Niki beach“3+* на човек.
- Деца под 12 години, настанени с двама родители ползват отстъпка - 100,00 лв. от цената.

Плащането на сумите може да се извърши в:
- брой в офиса на туристическа агенция Стил Травел - София, бул, "Васил Левски" № 8
- по банков път на следната сметка:

„СТИЛ ТРАВЕЛ“ ЕООД
Про Кредит Банк, клон Младост
IBAN:BG61PRCB92301015455824
BIC:PRCBBGSF

ЗАПЛАЩАНЕТО НА 100% ОТ СУМАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ ДО 28 август 2017 г. !

Допълнителна информация

Преференции:
- Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му във фотоекскурзията.
- Възможност за тестване на избрани модели обективи, светкавици и фотоапарати Sigma, чанти и раници Lowepro за травъл фотографи, стативи и аксесоари Joby и ремъци BlackRapid по време на фотоекскурзията - с предварителна заявка.
- Възможност за използване на преносимо осветление с автономно захранване – Dedolight Ledzilla, по време на фотоекскурзията.
- Талон за 5% отстъпка при покупка на продукти Sigma и Dedolight и 10% отстъпка при покупка на продукти Lowepro, Joby и BlackRapid.
- Продуктите на Sigma, Lowepro, Joby, BlackRapid и Dedolight са предоставени за фотоекскурзията с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след фотоекскурзията при преференциални условия.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Всеки участник трябва да притежава лична карта с валидност 6 месеца след пътуването.
- При пътуване на деца до 18 години без родители или само с един родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител(и), че му разрешава(т) да напусне границите на България. Разрешението трябва да бъде на български език (оригинал и копие).

Авторски права:
- Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фотоекскурзията запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и и реклама на клуба.

Забележка:
- Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на фотоекскурзията.
- ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001170/27.02.2017г. „ЗД Евроинс” АД
- Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

За повече информация:
- ТА „Стил Травел” – 02 963 58 39
- Сдружение “Фотоклуб Осмо изкуство” - 02 444 26 61
- Фотография: Сдружение “Фотоклуб Осмо изкуство”
*Снимките са илюстративни и са направени по време на проучвателното пътуване на организаторите до остров Самотраки през юни месец 2017 г.!

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Самотраки |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Самотраки |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Самотраки

Избрани оферти