Оферта номер: 229656

Фото екскурзия Чудната природа на Южна Албания с Корфу и Йоанина

Дати и цена
05 юни 2019 - 09 юни 2019 г. - Цена от 385 лв.
Цената включва
Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
Всички пътни и магистрални такси;
3 нощувки със закуски в хотел “Vola” 3* /категоризацията е определена по албанското законодателство/ http://hotelvola.com/;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
Посещение на Йоанина;
Посещение на Синьото око и Ксамил;
Посещение на остров Корфу с ферибот;
Посещение на Мецово;
Водач-фотограф от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Билет за корабче по езерото Памвотида – около 3,60 евро в двете посоки – заплаща се на място;
Входна такса в Старата крепост Корфу – 3 евро;
Входна такса в пещерата Перама – Йоанина – 5,5 евро;
Входна такса в двореца Ахилеон Корфу – 5 евро.
Южна Албания и Епир-Гърция

Акценти в програмата:
Йоанина с езерото Памвотида
Саранда с крепостта Лекуреши
Синьото око - бездънния извор на сините пеперуди
Ксамил - Албанското Бали
Корфу - острова на нимфите
Мецово - селцето от дърво и камък

Дата: 05.06. – 09.06.2019

1-ви ден /05.06.2019 сряда/: Отпътуване от София в 21:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина. Нощен преход през Гърция по магистралата Егнатия.

2-ри ден /06.06.2019 четвъртък/: Пристигане в столицата на Епир, разположена на красивото езеро Памвотис, преди изгрев. Време за снимки, кафе, закуска или посещение на крепостта, свързана с управлението на Али паша по време на османското владичество.Около 9:00 часа възможност за посещение с лодка на островчето Ниси, намиращо се в централната част на езерото. В него се съхраняват една малка църква, в която подгонен от пратениците на султана се укрива Али паша, но бива заловен и обезглавен. Островът е дом на около 100 семейства и има обиколна пътека, по която може да го заобиколите. Отпътуване от Йоанина към пещерата Перама, простираща се под хълм в близкото едноименно селце, от което се открива прекрасна гледка към езерото, и известна с голямото си разнообразие на сталактити и сталагмити. Отпътуване за Саранда около обяд. Пристигане в красивото градче на Йонийско море около 15:00 часа. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за почивка, разходка и изкачване на близкия хълм, на който се намира бившата крепост Лекуреши (подходящо за панорамни снимки). Кацнала на хълма над града тя предлага невероятна гледка към залива и околностите на Саранда. Свободно време за вечеря. Нощувка.

3-ти ден /07.06.2019 петък/: Закуска. Отпътуване към Синьото око – малко кристално езеро, разположено сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО. Време за снимки на околността, бистрата река и множеството пеперуди с мастиленосини криле. Около обяд отпътуване за Ксамил, едно райско кътче от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“.Свободно време за почивка,обяд и плаж. Изчакване на залеза над красивата местност. Връщане в хотела в Саранда, свободно време за вечеря. Нощувка.

4-ти ден /08.06.2019 събота/: Закуска. Този ден е посветен на Йонийско море и острова на Нимфите - Корфу, безспорно един от най-красивите острови на Йонийско море в Гърция. Отпътуване с ферибот за Корфу рано сутринта. Първата спирка е на полуостров Канони с Мишия остров и манастрира „Панагия Влахерна”.Следва посещение на двореца „Ахелион“, бивша лятна резиденция на императрица Сиси, притежаващ както прекрасна архитектура, така и едни от най-красивите градини на острова. Връщане в столицата на острова Корфу-град. Свободно време за обяд и разходка. Възможност за посещение и снимки на старата Венецианска крепост, пазителка на града. Късния след обяд връщане в Албания с ферибот. Свободно време за вечеря. Нощувка.

5-ти ден /09.06.2019 неделя/: Закуска. Отпътуване за България през Гърция. Кратка спирка за посещение на Мецово-живописно старинно градче в планината Пинд, разположено амфитеатрално по склоновете и. На височина от 1200 метра природата е подарила пълното си великодушие, награждавайки го с великолепни пейзажи, иглолистни гори и 3 красиви върха – Зигос, Перистери и Катара. Всички къщи са изградени в традиционен за планинските райони стил – каменни стени и покриви от дърво и керемиди. Свободно време за обяд. Отпътуване за България, пристигане в София късно вечерта.

Визитка на вашия водач:
Казвам се Дамян Хаджииванов и съм професионален фотограф. След като преследвах кариера в ИТ сектора повече от 15 години, през 2013 г. реших да направя живота си по-щастлив и опростен, като се посветих на фотографията. Обичам да снимам много неща, основно травъл фотография, портрети и интересни събития. Също съм и сток фотограф, работя с около дузина агенции. Артистичният ми псевдоним е Light Captured. Харесва ми да шофирам, наскоро изчислих пробега си и изглежда, че съм бил до Луната и обратно около 3 пъти! Очаквам с нетърпение да пътуваме и снимаме заедно!
Изпрати запитване
Почивка в Саранда
от 577 лв.
Почивка в Саранда
7 нощувки
Автобус
Почивка в Албания – синьо безгрижие
от 379 лв.
Почивка в Албания – синьо безгрижие
0 нощувки
Автобус
Саранда
Саранда (Албания): Синьо лято за жълти стотинки
7 причини да посрещнеш Нова година в Албания
На море в Албания – открийте нови дестинации