Начало / Екскурзии / Екскурзии - Златоград

ГЕРГЬОВДЕН и ПРАЗНИК НА ЧЕВЕРМЕТО В ЗЛАТОГРАД

Номер на оферта

/

229280

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с комфортен автобус

- 2 нощувки със закуски в хотел ВЪРБИЦА 2*

- 2 вечери по меню в ресторанта на хотел Александър *** с програма в луксозна атмосфера

- екскурзоводско обслужване по целия маршрут

- ДДС

Цената не включва

- входни такси в посещаваните обекти по програмата: Татул-5 лв.възрастни

Програма на пътуването

Дата: 4-6май 2019

3 дни/ 2 нощувки със закуски+2 вечери в ресторанта на Спа хотел "Александър" ***+музикална програма на вечерите

1 ДЕН. Отпътуване в 7 от стадион Васил Левски по маршрут София-Златоград, където в 12 часа празникът на „Златоградското чеверме“ ще започне с тържествено откриване от кмета и гости на Златоград. Програмата, изпълнена с участия на фолклорни групи от всички краища на България ще продължи до късно вечерта на площада. Празникът е организиран от община Златоград с над 120 агнешки чевермета, курбан, родопски песни и кръшни хора. Свободно време. Вечеря по меню в ресторанта на Спа хотел Александър с богата програма на гостуващи изпълнители. Нощувка в хотел 2 ** ВЪРБИЦА, намираш се на 200 метра от площада на "чеверметата".

*Очаквайте повече информация за участниците в програмата, както и менюто за вечерите !

2 ДЕН. Закуска. Посещение и разглеждане на архитектурно-исторически резерват Златоград - докосване до духа на отминалите времена – една от най-старите църкви в Родопите, Музея на образованието, Музея на съобщенията в Родопите и др. Опитване на прочутото златоградско "въртяно" кафе, варено на пясък и баклава с локум. Свободно време По обяд, само че сега в Стария град ще има отново Празник на чевермето с богата културна програма на мегдана между занаятчийските работилници. Вечерта празнична вечеря с гергьовско агне и музика в ресторант „Александър“ Нощувка.

3 ДЕН. Закуска. Отпътуване за село Татул. Основната част на светилището е възникнала в късната бронзова епоха (XVII-XI в.пр.Хр.). Около IV-III в.пр.Хр. е изградена внушителна каменна стена, а северно от него е изграден храм. През I-IV в. комплексът е доизграден. Новите сгради и помещения са от ломен камък и хоросан. Откритите находки доказват внос на предмети, което е доказателство за значимостта на обекта и неговата популярност извън пределите на Тракия. Има предположение, че тук в древността са извършвани астрономически наблюдения, неразделна част от ритуалните практики извършвани там. Легендата разказва, че тук е гробът на Орфей. Свободно време за разглеждане на светилището. Отпътуване за Каменната сватба на около 4 км източно от град Кърджали, край село Зимзелен. Тази природна забележителност е едно от най-интересните скални образувания от т.нар. Кърджалийски пирамиди, разположени по ридовете Каяджик и Чуката в Източните Родопи. Скалните образувания достигат височина до 10 м и са разположени на площ от 50 дка. Според научните хипотези Каменната сватба е започнала формирането си преди 40 милиона години вследствие на подводна вулканична дейност, от която са се образували скалите риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми. Различни минерали в скалата са причина и за разнообразните цветове и нюанси/лек пешеходен преход до Каменните гъби-около 10 минути/.

Отпътуване за Кърджали, свободно време за обяд. Пристигане на стадиона в София вечерта.



Пакетна цена за възрастен, настанен в двойна/тройна стая -198 лева:

Пакетна цена за дете от 3 до 13 години, настанено на редовно или допълнително легло – 168 лв.

Пакетна цена за единично настаняване: 228 лева

От пакетните цени се приспадат по 35 лева на човек за настаняване на туристи със собствен транспорт, те не участват в туристическата програма.

Екскурзията се потвърждава 7 дни преди тръгване при минимум 25 записани туристи. При сключване на договор за туристически пакет внасяне капаро по 50 лева на записан турист, доплащане до 10 дни преди отпътуване.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия, при лошо време, проблеми с пътната настилка, затворени пътища, свлачища или срутвания и др. той има право да промени програмата, предвид планинския характер на използваната инфраструктура.


Хотел “Върбица



Разположен в новия градски център, на около 400 м от Етнографския ареален комплекс, хотел "Върбица" е е много удобен за настаняване на големи групи, „зелени училища“ и организирани туристи на БТС. Сградата е триетажна и предлага настаняване в стаи с две или три легла със самостоятелни санитарни възли и кабелна ТV. На разположение на гостите еи /конферентна зала/зала за тихи игри.

Хотел "Върбица" има собствен ресторант с капацитет 70 места. В него по предварителна заявка се извършва изхранването на настанените групи. Заведението предлага ястия на жар, жива музика и DJ.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Начин на плащане:

при записване се внася 30 % от сумата, доплащане до 7 дни преди тръгване

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Златоград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Златоград |  Майски празници - България |  Майски празници - Златоград

Избрани оферти