Начало / Екскурзии / Екскурзии - Златоград

ГЕРГЬОВДЕН и ПРАЗНИК НА ЧЕВЕРМЕТО В ЗЛАТОГРАД РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Номер на оферта

/

191971

Дати & цени

Цената включва

транспорт с комфортен автобус

-2 нощувки със закуски в хотел ВЪРБИЦА 2*

- гергьовска вечеря в ресторанта на хотел Александър *** с програма в луксозна атмосфера

- екскурзоводско обслужване по целия маршрут

- ДДС

Цената не включва

- входни такси в посещаваните обекти по програмата: Перперикон-3 лв, Татул-4 лв.

допълнителна екскурзия „По стъпките на скалните хора” с местен водач на 07.05.2017 при минимум 4 желаещи/, заплаща се на място в хотела
ДОПЪЛНИТЕЛНА еднодневна ЕКСКУРЗИЯ по желание на 07.05.2017 до гр. Ксанти и плаж с включен обяд на брега на Егейско море в крайбрежна таверна „Горгона“ - Миродато, Гърция/при минимум 8 желаещи/

Цена: 42 ЛЕВА /заплаща се на място в хотела/ като цената включва:транспорт; кафе на плажа, ползване на шезлонг и чадър; обяд – месо или риба (по избор), салата, пържени картофи, безалкохолна напитка.

Програма на пътуването

Маршрут: София-Златоград-Перперикон-Татул-Скални гъби-Хасково-София
3 дни/ 2 нощувки със закуски+гергьовска вечеря+музикална програма

1 ДЕН. Отпътуване в 7,30 от стадион Васил Левски по маршрут София-Златоград, където в 12 часа празникът на „Златоградското чеверме“ ще започне с тържествено откриване от кмета и гости на Златоград. Програмата, изпълнена с участия на фолклорни групи ще продължи до късно вечерта на площада. Празникът е организиран от община Златоград с над 120 агнешки чевермета, курбан, родопски песни и кръшни хора. Свободно време. Нощувка в хотел 2 ** ВЪРБИЦА, намираш се на 200 метра от площада на "чеверметата".

*Очаквайте повече информация за участниците в програмата !

2 ДЕН. Закуска. Посещение и разглеждане на архитектурно-исторически резерват Златоград - докосване до духа на отминалите времена – една от най-старите църкви в Родопите, Музея на образованието и др. на въртяно кафе, варено на пясък и баклава с локум. Свободно време или възможност за пешеходна разходка из древни тракийски светилища и причудливи скални феномени в района на Златоград/при минимум 4 туристи срещу допълнително заплащане/-разходката е с продължителност около 2-3 часа с местен водач или срещу допълнително заплащане- екскурзия до гр.Ксанти в Гърция и плаж Миродато с обяд в крайбрежна таверна „Горгона“. Вечерта разнична вечеря с гергьовско агне и музика в ресторант „Александър“ Нощувка.

3 ДЕН. Закуска. Отпътуване за Перперикон. Пристигане на Перперикон-останки от старо селище, некропол, дворец, крепостни стени, храм, светилище - всичко е започнало преди хиляди години. Вие няма да видите просто руини на населено място - без всяко съмнение Перперикон е много повече - специално място - свещена скала за поклонници на Орфей, Дионис, Христос, мюсюлмани. Всички са вярвали в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки. Отпътуване за село Татул. Основната част на светилището е възникнала в късната бронзова епоха (XVII-XI в.пр.Хр.). Около IV-III в.пр.Хр. е изградена внушителна каменна стена, а северно от него е изграден храм. През I-IV в. комплексът е доизграден. Новите сгради и помещения са от ломен камък и хоросан. Откритите находки доказват внос на предмети, което е доказателство за значимостта на обекта и неговата популярност извън пределите на Тракия. Има предположение, че тук в древността са извършвани астрономически наблюдения, неразделна част от ритуалните практики извършвани там. Легендата разказва, че тук е гробът на Орфей. Свободно време за разглеждане на светилището. Отпътуване за Хасково, по пътя снимки на Каменните гъби. Пристигане на стадиона вечерта.



Пакетна цена за възрастен, настанен в двойна/тройна стая -159 лева:

Пакетна цена за дете от 3 до 13 години, настнено на редовно или допълнително легло – 144 лв.

Пакетна цена за единично настаняване: 189 лева

От пакетните цени се приспадат по 30 лева на човек за настаняване на туристи със собствен транспорт, те не ползват туристическата програма.
Екскурзията се потвърждава 5 дни преди тръгване при минимум 25 записани туристи.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Начин на плащане:

при записване се внася 30 % от сумата, доплащане до 7 дни преди тръгване
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия, при лошо време, проблеми с пътната настилка, затворени пътища, свлачища или срутвания и др. той има право да промени програмата, предвид планинския характер на използваната инфраструктура.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Златоград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Златоград |  6 септември 2023 - България |  6 септември 2023 - Златоград

Избрани оферти