Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци: - автобус

Номер на оферта

/

228957

Дати & цени

20 август 2024 г. - Цена от 1050 лв.

Цената включва

транспорт с автобус
5 нощувки със закуски, от които 2 – в Кран в хотел 3***, 1 – в района на Тиролски Алпи/Инсбрук в хотел 3***, 1 - в района на Боденското езеро в хотел 3***, 1 – в Мюнхен в хотел 4****
такса за ферибот Меерсбург – Констанц
туристическа програма: обиколка на Мюнхен, Костанц, остров Майнау, посещение на замъците Линдерхоф, Нойшванщайн и Херенхимзее
водач-екскурзовод от агенцията
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия до Баварските замъци

По маршрут: София – Кран – Баварските Алпи – Тиролски Алпи – Баварските замъци Линдерхоф – Нойшванщайн – Боденското езеро – остров Майнау - Мюнхен – езерото Химзее – Кран – София

6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски

ДАТА: 20.08.2024 г. - жена за комбинация

ЦЕНА на човек: 1050 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София – Кран
Отпътуване от София в 06.00 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в словенското градче Кран. Нощувка.

2 ден Баварските Алпи – “Орловото гнездо на Хитлер”
Закуска. Отпътуване за Германия/Австрия. Пристигане в Берхтесгаден – едно от селищата с най – красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката вихрушка оценили това място и построили домове тук. По желание оттук се продължава с малък автобус по “някогашния частен път на Хитлер”, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм, удивително ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асаньор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) - сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името „Адлерхорст” (Орловото гнездо). Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай че съоръженията не работят, се отива до езерото Кьонихзее. Настаняване в хотел в района на Тиролските Алпи/Инсбрук. Нощувка.

3 ден Баварските замъци – Боденското езеро
Закуска. Екскурзия до най – известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на Замъка Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 – 74 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по – интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Продължаване за Замъка Нойшванщайн. Посещение на едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

4 ден Меерсбург - Констанц – остров Майнау - Мюнхен
Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като „Островът на цветята”. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Мюнхен - Замъкът Херенхимзее - Кран
Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Отпътуване за езерото Химзее - най – голямото в Бавария. По желание отиване с корабче до най – големия в езерото остров Херенинзел, върху който е построен изключителният замък Херенхимзее от Лудвиг II, плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е: 23 зали, от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Словения. Пристигане вечерта в Кран. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден Кран - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: медицинска застраховка за лица над 70 г. до 85 г. – 15 лв.
единична стая – 310 лв.
градска такса в хотелите – от 1.70 -2.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/
повишение на горивни и транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 140 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло – 35 лв.

Пакет с входни такси, свързани с посещенията на обекти по програмата (заявяват си предварително при сключването на договора и се заплащат с основния пакет): ПАКЕТ: Три замъка - входна такса за Замъка Нойшванщайн с включена такса резервация и аудиогид на различни езици, включително и руски, но не и на български език, входна такса за замъка Линдерхоф с включена такса резервация и аудио информация на български език, входна такса за замъка Херенхимзее с включена такса резервация и аудио гид на български език – 92 лв.

Информация за музейни такси /ще бъдат актуализирани преди отпътуване/:
остров Майнау - вход за възр. – 25.50 ЕUR, за деца до 12 г. – безпл., студенти – 16.00 ЕUR, за групи от мин. 10 тур. – 21.00 ЕUR, Оберзалцберг – Келщайнхаус (Орловото гнездо на Хитлер) - 32.00 EUR възрастен /включва транспорт с местен автобус до съоръженията и изкачване с асансьор до „Орловото гнездо”. Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия, Замък Нойшванщайн - възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.), с файтон - 8.00 EUR в посока замъка, тръгването е от подножието на Хоеншвангау, крайната спирка е на 15 мин. пеша до Нойшванщайн ИЛИ с автобусче – изкачване – 3.00 EUR, крайната спирка е на 15 мин. пеша до замъка, но теренът е по-лек. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.); езерото Химзее - пътуване с корабче до остров Херенинзел, където се намира замъкът Херенхимзее – ~11.00 ЕUR в двете посоки. От мястото, където се слиза от корабчето до замъка се ходи пеша, по желание можете да се качите и с конски впряг (15 мин.) – ~5.00 EUR в посока, ~3.50 EUR за деца и младежи до 18 г. Тази услуга се предлага от средата на април до октомври в зависимост от атмосферните условия.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Мюнхен

Избрани оферти