Оферта номер: 173207

Грузия - Нова година в полите на величествения Кавказ - 6 дни

Грузия - Нова година в полите на величествения Кавказ - 6 дни
от 2189 лв.
Виж галерия
Дати и цена
29 декември 2019 г. - Цена от 2189 лв.
Цената включва
Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
неупоменати в програмата услуги
Бакшиши за местни шофьори и екскурзоводи -по 5 USD на ден (общо 30 USD), заплащат се при доплащането на договора по курса на БНБ за деня.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 10 лв.
Застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс - от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.
доплащане за единична стая - 391 лв. до 31.09.2019 г.
Цената не включва
Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
неупоменати в програмата услуги
Бакшиши за местни шофьори и екскурзоводи -по 5 USD на ден (общо 30 USD), заплащат се при доплащането на договора по курса на БНБ за деня.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 10 лв.
Застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс - от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.
доплащане за единична стая - 391лв до 31.09.2019 г.
Нова година в Грузия - кавказката красавица

Маршрут: София - Истанбул - Тбилиси - Мцхета - Уплисцихе - Гори - Тбилиси - Истанбул - София

6 дни/4 нощувки

ДАТА на отпътуване: 29.12.2019 - 03.01.2020 г.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 1119 евро/2189 лв. при записване до 30.09.2019 г.

Стандартна цена за отпътуване от София: 1199 евро/2345 лв. с включени летищни такси.

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

Акценти:
Мцхета - древната грузинска столица и религиозен център;
Манастирски комплекс Джвари (VІ век) и Катедралата Светицховели (ХІ век), включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство;
Обзорна екскурзия из Тбилиси;
Уплисцихе - пещерният град, съчетаващ езическа и християнска архитектура;
Музеят на Сталин в Гори;
Новогодишна гала вечеря в местен ресторант.

Предимства в програмата:
Избор на нетрадиционна за българския пазар туристическа дестинация
Полет до Грузия с една от най-добрите авиокомпании в света – Турски авиолинии
Подбор на добър хотел
Балансирано съотношение между цена и качество
Водач от фирмата-организатор

============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: 29.12.2019 София - Истанбул - Тбилиси
Полет в 09:50 ч. от летище София с Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 12:10 ч.
В 13:50 ч. полет от Истанбул. Кацане в Тбилиси в 17:10 ч.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Tiflis 3*. Нощувка.
 

Ден 2: 30.12.2019 Тбилиси - Мцвета - Тбилиси
След закуска ще проследим историята на едни от най-важните грузински светини на християнстовото. Отправяме се към древната грузинска столица и религиозен център Мцхета. Оттук е започнало разпространението на християнството в Грузия. Не случайно грузинците наричат древния град „ Втори Йерусалим”. На това място ще посетим манастирския комплекс Джвари (VІ век) и катедралата Светицховели (ХІ век), където се съхранява парче от ризата на Исус Христос. И двете християнски светини са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Уникално архитектурно творение - манастирът Джвари е разположен на самия връх на вертикална скала, недалеч от Мцхета, и от него се разкрива зашеметяваща гледка към старата столица. Архитектурата на манастира не случайно наподобява кръст, тъй като Джвари, в превод от грузински, означава "кръст". Православният храм Джвари се смята за едно от най - свещените места в цял Кавказ и е вписан в червения списък за застрашено световно културно наследство на ЮНЕСКО.
Според древна легенда света Нино дошла на тази планина да се помоли и поставила дървен кръст, който символизирал падането на езичеството и приемането на християнството. В началото на VI век е построена църквата Малка Джвари, а руините й са до основите на по - късната църква Голяма Джвари, носеща името „ Светия Кръст”.
Храмът изглежда много автентичен и аскетичен отвътре и отвън. Има легенда за поклонниците, които идват да се помолят в този манастир. Те проливат толкова много сълзи, докато се молят, че край манастира се е образувало езеро и местните го наричат „Езерото на сълзите“.
Връщане в Тбилиси и нощувка.


Ден 3: 31.12.2019 Тбилиси
След закуска започва обзорна екскурзия из аристократичния Тбилиси, основан през V век. Столицата на Грузия, Тбилиси, е като от страниците на готическа приказка. Дълбоката долина, в която е разположен градът, е живописен фон на ярко оцветените кули и калдъръмени улици. Градът се превръща в разрастващата се сцена на изкуството, докато топлото грузинско гостоприемство прониква в сместа от съвременни и традиционни ресторанти, предлагащи местни специалитети.
Древната и жизнена столица на Грузия се простира на двата бряга на река Мтквари и е заобиколена от три страни от планини. Най-широко приетият вариант на легендата за основаването на Тбилиси гласи, че в средата на V в. цар Вахтанг I Горгасали ловувал в силно залесения район със сокол. Соколът на царя уж е уловил или ранил фазан по време на лов, след което и двете птици паднали в близък горещ извор и умряли от изгаряния. Крал Вахтанг толкова се впечатлил от горещите извори, че решил да изсече гората и да построи град. Името Тбилиси произлиза от старогрузинската дума "tbili", което означава топло. Археологическите проучвания на региона показват заселване на хора в района още през IV хилядолетие пр.н.е.
Предимство е, че повечето културни паметници се намират на минути един от друг. Сред най-важните забележителности са катедралата Сиони (от VІ - VІІ век), базиликата Анчисхати (VІ век), която е и най-старият оцелял до наши дни християнски храм в града, църквата „Света Троица” - най-високият храм в града, Синагогата, крепостта Нарикала, от която се открива прекрасна панорамна гледка към града, статуята на Майка Грузия. Ще посетим и квартала Абанотубани, където се намират старите топли серни бани. Затова наричат Тбилиси „топлия град”.
Връщане в хотела. Новогодишна гала вечеря в местен ресторант. ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА! Нощувка.


Ден 4: 01.01.2020 Тбилиси
Късна закуска.
Днес можете да се разходите самостоятелно и да опознаете града отвъд туристическите атракции. Авеню Руставели например е основната пътна артерия на Тбилиси и задължителна дестинация за всички, които пребивават в града. Тук е и площадът Революцията на Розите, пълен с магазини, кафенета, музеи и търговци от всякакъв вид. Руставели е дом на голям брой държавни, обществени, културни и бизнес сгради. Парламентът на Грузия, църквата Кашвети, операта, държавният академичен театър Руставели и Грузинската академия на науките са разположени на Руставели.
Препоръчваме ви да посетите и историческия квартал, наречен Старият град на Тбилиси. Въпреки че градът е разрушаван и възстановяван около 29 пъти, подредбата на Стария град е до голяма степен непокътната с тесни алеи и големи криви къщи, изградени около дворове. Това е идеалното място да усетите атмосферата на Грузия.
Тук има и много заведения, в които да се насладите на местните специалитети. Грузинската кухня винаги е имала репутация на тежка и ориентирана към месото, но особено през зимните месеци това е добре дошло. Страната е благословена с невероятно грозде, затова и препоръчваме да опитате грузинското вино, което се произвежда по технология от преди цели...8000 години! И докато съседният Азербайджан използва оцет най-вече за кисели зеленчуци, грузинците са майстори ферментатори, така че не забравяйте туршиите.
Нощувка.


Ден 5: 02.01.2020 Тбилиси - Уплисцихе - Гори - Тбилиси
Закуска в хотела.
След това се отправяме към Уплисцихе, пещерно градче от елинистичния период, за да се запознаем с историята му и да се удивим от рядката комбинация на езическа и християнска архитектура. Разположен в Източна Грузия, Уплисцихе (буквално „Крепостта на Господ“) е изоставен скално-изсечен град, който някога е играл важна роля в грузинската история. Археолозите са открили множество храмове и находки, свързани с богинята на слънцето, почитана преди идването на християнството. Когато християнството пристига в Грузия се изграждат нови християнски структури и за кратко време в града съжителстват християнството и старата вяра. Уплисцихе е забележителен с уникалната комбинация на стилове от скални култури на региона, най-вече от Кападокия (в съвременна Турция) и Северен Иран. Повечето от изкопаните артефакти могат да се видят в Националния музей в Тбилиси.

Накрая ще видим вълнуващия Гори и ще отстъпим назад във времето с посещение на музея на Сталин. Музеят включва къщата, в която е роден Йосиф Висарионович, и бронирания влак, с който навремето пътувал в Ялта и Потсдам. След ден, изпълнен с култура и история, се връщаме обратно в Тбилиси за последна нощувка в Грузия.

Ден 6: 03.01.2020-Тбилиси - Истанбул - София
Закуска. Трансфер до летището полет до Истанбул в за 12:05 ч. Кацане в Истанбул в 13:50 ч.
В 20:10 ч. полет от Истанбул за София. Пристигане в София в 20:25 ч.===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 15
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 30% от пакетната цена
Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Изпрати запитване
ГРУЗИЯ – АРМЕНИЯ
от 2455 лв.
ГРУЗИЯ – АРМЕНИЯ
6 нощувки
Самолет
Опознайте невероятната Грузия
от 2230 лв.
Опознайте невероятната Грузия
7 нощувки
Самолет
Тбилиси
Подаръци за 8 март - подари пътуване
Забележителности в Грузия, които непременно да посетите
Давид Гарея - изсечен в скалите манастирски комплекс