Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тбилиси

ГРУЗИЯ – АРМЕНИЯ

Номер на оферта

/

230320

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София - Истанбул - Тбилиси - Истанбул - София с Турските авиолинии и с включени летищни такси, салонен и чекиран багаж;
- 4 нощувки със закуски в Тбилиси;
- 2 нощувки със закуски в Ереван;
- 1 обяд;
- Трансфери летище - хотел - летище с минибус/автобус;
- Транспорт с минибус/автобус по програмата;
- Водач от агенцията;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Туристическа програма в Тбилиси, Мцхета, Кахетия, Сигнахи, Дилиджан, Ереван, Ечмиадзин, Гарни;
- Входни такси в посещаваните обекти по програмата;
- Бутилка минерална вода 0,5 мл. на човек на ден.

Цената не включва

- Вечеря с фолклорна програма в Тбилиси – с доплащане 54 лв. на човек;
- Вечеря в арменски ресторант – с доплащане 48 лв. на човек;
- Бакшиши;
- Разходи от личен характер;
- Медицински застраховки – с доплащане 2 лв. на човек на ден.

Програма на пътуването

Екскурзията е седемдневна и включва 4 нощувки със закуски в Тбилиси, 2 нощувки със закуски в Ереван,1 обяд (в Гурджаани) и богата екскурзоводска програма в Тбилиси, Мцхета, Кахетия, Сигнахи, Дилижан, Ереван, Ечмиадзин, Гарни. Настаняването е в хотели 3 или 4 звезди. Лети се с редовни полети на Турските авиолинии (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и салонен багаж). Наземните трансфери се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 18.04.2020: 07:30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 10:00 ч. - отпътуване за Истанбул с полет на Турските авиолинии. Кацане на летището в Истанбул в 11:25 ч. Отпътуване за Тбилиси в 13:10 ч. Пристигане в Тбилиси в 16:30 ч. местно време. Трансфер до хотел Brim *** или подобен. Настаняване. Посещение на стария град и изкачване с въжена линия до крепостта Нарикала, откъдето се открива прекрасна вечерна панорама към Тбилиси и неговите красиво осветени мостове, църкви и паметници. Възможност за вечеря с фолклорна програма - с доплащане 54 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България (цената включва: вечеря с традиционни грузински ястия и шоу програма). Нощувка в Тбилиси.

ВТОРИ ДЕН – 19.04.2020: Закуска. Панорамна обиколка на Тбилиси. Историческата част на града очарова посетителите със своите романтични, тесни улички, красиви фасади и живописни кътчета. Обиколката включва Стария град, църквата Метехи, Моста на мира, църквата Анчисхати и известните серни бани. Отпътуване към старата столица на ГрузияМцхета – важен религиозен център, включен в листата на ЮНЕСКО, от който през IV век започва разпространението на християнството в Грузия. Посещение на манастира Джвари, разположен на върха на висока скала, откриваща красива панорамна гледка към сливащите се реки Арагви и Мтквари, както и прекрасна гледка към катедралата Светицховели (XI век), духовен център на държавата. Връщане в Тбилиси. Свободно време. Нощувка в Тбилиси.

ТРЕТИ ДЕН – 20.04.2020: Закуска. Отпътуване за Кахетия (85 км) - източната област на Грузия, известна със своята гостоприемност и винопроизводство и граничеща с Азербайджан. Съществуват много теории за мястото, където за пръв път в историята е правено вино. Най-ранните археологически доказателства за вино от грозде са намерени в Грузия (около 6000 г. пр.Хр.) Посещение на манастира Бодбе и гроба на Света Нино, разпространила християнството по грузинските земи. Обиколка на град Сигнахи, заобиколен от крепостна стена, датираща от XVIII век, от който се откриват живописни гледки към долината Алазани. Посещение на местно село и дегустация на вино в традиционна ферма, където ще може да се обядва с вкусни домашно приготвени ястия. Връщане в Тбилиси. Нощувка в Тбилиси.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 21.04.2020: Закуска. Отпътуване за грузинско-арменската граница при Садахло (90 км). Пристигане в Армения и отпътуване за Манастира Ахпат (ЮНЕСКО) – едно от величествените архитектурни постижения на арменската култура, датиращо от X век и един от най-големите средновековни религиозни центрове в Армения. Отпътуване за Дилижан (90 км) – град с очарователна природа и удивителна архитектура, разположен на 1500 м надморска височина. Разходка из старата част на града сред магазини за сувенири и занаятчийски ателиета. Посещение на езерото Севан и манастира Севанванк, разположен на върха на планината в Севанския полуостров. Отпътуване за Ереван (60 км). Трансфер до хотел Diamond House Hotel**** или подобен. Настаняване. Възможност за вечеря в арменски ресторант – с доплащане 48 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България. Нощувка в Ереван.

ПЕТИ ДЕН – 22.04.2020: Закуска. Отпътуване за Ечмиадзин (25 км) - религиозния център на страната, известен още като арменската Ватикана и седалище на католикоса - върховния водач на Арменската апостолическа църква. По път посещение на останките от храма Свети Григорий Просветител в Звартноц, построен по време на византийското управление на района през VII век, днес част от световното културно наследство (ЮНЕСКО). На мястото на катедралния храм през IV век става срещата на апостол Григорий с арменския цар Тиридат, в следствие на което Армения става първата държава официално приела християнството през 301 г. Следобед посещение на катедралата в Ечмиадзин (ЮНЕСКО), считана за първата християнска църква и на заобиколения от лозови масиви манастир Хор Вирап - известен поклоннически център, разположен в подножието на библейската планината Арарат където, според предаванията, е спрял корабът на Ной след Потопа. Манастирът е бил построен над подземния затвор, където според легендата е бил заточен и държан в плен 15 години свети Григорий Просветител. Връщане в Ереван. Нощувка в Ереван.

ШЕСТИ ДЕН – 23.04.2020: Закуска. Отпътуване за Гарни и посещение на реконструирания елинистически храм, свидетелство за гръко-римската архитектура в Армения. Мекият климат и красива панорама привличали много от арменските царе, които използвали построената тук крепост като лятна резиденция. Отпътуване и посещение на манастирския комплекс Гегард, известен също като Айриванк (скален манастир). Комплексът е основан през XIII век и понастоящем е вписан в Спусъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване към Тбилиси (316 км) през арменско-грузинската граница при Садахло. Пристигане. Разходка из небезизвестния антикварен пазар “Сухи мост”, където ще можете да откриете сувенири, картини на грузински художници и многобройни антики. Нощувка в Тбилиси.

СЕДМИ ДЕН - 24.04.2020: Закуска. Трансфер до летището в Тбилиси за полет до Истанбул в 10:30 ч. Кацане на летището в Истанбул в 12:05 ч. Отпътуване за София в 13:45 ч. Кацане в София в 15:05 ч.


ДАТА: 18.04.2020 – 24.04.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 2455 лв. 2605 лв.
Трети възрастен в стая 2415 лв. 2565 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 2-ма възр. 2375 лв. 2525 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 1 възр. 2405 лв. 2555 лв.
Индивидуална стая 2798 лв. 2948 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.01.2020.
*в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло





Хотели, използвани по програмата (или подобни):

Тбилиси - Brim*** или подобен
Ереван- Royal Plaza Hotel**** или подобен


Допълнителна информация:

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Условия за плащане:
• Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета;
• Сключен договор за организирано пътуване;
• Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
• При резервации и записване при по-малко от 65 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100 %;
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
• Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Такса прекратяване:
• ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
• ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
• ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
• ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
• ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:
Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута: Грузия - грузинско лари. Армения - арменски драм.

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма.

Продължителност на полетите:
СофияИстанбул и обратно - 1ч. и 20 мин.
ИстанбулТбилиси и обратно - около 2ч. и 20 мин.

Тагове

Оферти - Грузия |  Оферти - Тбилиси |  Екскурзии - Грузия |  Екскурзии - Тбилиси |  Екзотична почивка 2024 - Грузия |  Екзотична почивка 2024 - Тбилиси

Избрани оферти