Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тбилиси

ГРУЗИЯ – МИСТИЧНА И АВТЕНТИЧНА

Номер на оферта

/

228942

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет - Варна–Истанбул –Тбилиси–Истанбул–Варна с лет. такси; багаж до 30кг;
- 5 нощувки на база нощувка със закуска в хотел кат. 3*;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на руски или английски език;
- 1 вечеря в местен ресторант с дегустация на местни интересни ястия;
- Дегустация на вина в местна винарна /във винарния район Велисцихе/;
- Входни такси за телерифико в Тбилиси – до крепостта; Уплициске – каменният град;
- Извозване с джип 4Х4 до връх Казбеги;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
- Водач от фирмата организатор при мин.14души;

Цената не включва

- Обяди и вечери;
- Входни такси за музеи, неупоменати в програмата;
- доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;
- бакшиши по желание;

Програма на пътуването

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА
ГРУЗИЯ – МИСТИЧНА И АВТЕНТИЧНА

С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
23 – 28 май 2019
5 ДНИ / 5 НОЩУВКИ
Грузия е далечна, романтична и митична страна. Именно тук Язон открива Златното руно, също тук Прометей бива прикован към планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. По време на пътуването си из Грузия ще посетим удивителната столица Тбилиси. Из малките улички на старата част на града се крие чудна смесица на култури: църкви, издигащи се до джамии; православни свещеници и евреи живеещи в разбирателство от години. Ще посетите древната столица Мцхета, по стария грузински военен път до Гудаури, разположен под високите върхове на Кавказ. Ще спрем край големия пещерен град Уплисцихе, изсечен направо в скалите от ранните християни. И не на последно място за истинските ценители на доброто вино и храна сме предвидили специална вечеря с програма и дегустация на вино в местна винарна.
Цена за ранни записвания, валидна до 28.02.2019 или до изчерпване на местата - 1900 лв.

На човек в двойна стая 1900 лева
Настаняване единична стая 2099 лева
На човек в тройна стая 1880 лева

Хотел Grand Palace 3* или подобен
http://tbilisigrandpalace.com/
http://www.lh-hotel.info/gallery.php


Полети:
23 май 2019 ВарнаИстанбул 11:05 -12:00/ИстанбулТбилиси 13:10-16:25
28 май 2019 Тбилиси-Истанбул 05:25-06:50/ИстанбулВарна 09:10 -10:10
Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.


Предварителна туристическа програма:

Първи ден /23.05.2019/ВарнаИстанбул- Тбилиси
Отпътуване от Варна в 11:05ч, кацане в Истанбул в 12:00ч. В 13.10ч - полет от Истанбул, за Тбилиси; кацане в 16:25ч. Посрещане от местната фирма-партньор, трансфер до хотела.
Настаняване, свободно време.Вечерта - Вечеря в местен ресторант /вкл.в пакетната цена/.

Втори ден /24.05.2019/-Тбилиси – пешеходен тур и запознаване със столицата/3 часа/
Закуска. Отправяне към панорамна обиколка на Тбилиси. Започваме от Стария град, ще посетим църквата Метехи от XIII век, синагогата, катедралата Сиони от VI-VII век, най-старата базилика в Тбилиси Анчискати. Продължаваме тура с посещение на крепостта Нарикала от IV век, от която се открива невероятна гледка към стария град. Завършваме с посещение на подземните Серни бани от 17ти век. Свободно време следобед, вечеря в местни ресторанти по желание на туристите /срещу допълн.заплащане/.

Трети ден /25.05.2019/- Тбилиси - Гори - Уплисцихе – МцхетаТбилиси /240 км/
Закуска.Около 09.00ч се отпътува към гр.Гори, родното място на Сталин.Пътьом ще спрем за снимки на скалния град Уплисцихе и за кратка обиколка. Името на грузински означава буквално "Крепост на Господ". Този древен скален град в източната част на Грузия е разположен на левият бряг на река Мтквари, на около 10 км източно от град Гори. Отпътуване към Мцхета (забележителност в списъка на ЮНЕСКО) на 20 км от Тбилиси, древната столица на грузинското кралство от 3-ти век преди Христа до 5 век след Христа. Следва посещение на голямата Източно Православна Катедрала Светицковели, чиято история е от 4 век, а в днешният си вид е завършена през 1029 година. Археолозите го считат за едно от най-старите градски селища в Грузия. От 2007 година е в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО. Разглеждане на историческия и архитектурен комплекс Джвари, манастир - строен в зората на грузинското християнство, между 585 и 604 година, който и до днес е едно от свещените места за поклонение на вярващите християни.От него се открива прекрасна гледка към столицата Мцхета. Вечерта връщане в Тбилиси, свободно време за вечеря и нощувка.


Четвърти ден/26.05.2019/-Тбилиси – Бодбе – Сигнаги – Велисцихе – Цинандали – Телави – Тбилиси /290 км/
Закуска в хотела. Отпътуване към региона Кахети. Само на час път западно от столицата Тбилиси, се произвежда повече от 60% от виното в Грузия. Отглеждат се над 500 сорта грозде, като регионът има традиции датиращи от повече от 8000 години, и се смята за родното място на винопроизводството в световен мащаб. Сортовете не са от най-познатите (някога да сте чували за саперави, мцване или чинури? В краен случай може и да ви е познато ркацители), а стилът на винопроизводство не е традиционен по съвременните стандарти (голяма част от ферментацията се случва в глинени съдове, наречени квеври), но няма да срещнете някой, който да се оплаква от вкуса на виното. Посещение на манастира Бодбе посветен на света Нино. Тук се намират мощите на светицата. Тя е живяла през IV в. и е била доведена като робиня от Кападокия. Много скоро тя се прочува като лечителка, и в името на Исус Христос успява да помогне дори на грузинската царица. Посещение на укрепения град Сигнаги. Градът е запазил типичната си архитектура и предлага отлични гледки към заобикалящите го Кавказки планини. Отправяме се към Велисцихе и ще се насладим на прочутото грузинско гостоприемство с дегустация на местни вина и продукти. Ще видите старинните начини за прозиводство на вино с преси и квеври за отлежаване. Отпътуване за Цинандали и посещение имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на 19 в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. Посещение музея на винарната и красивия парк. Следва посещение на гр.Телави – столицата на Кахетинска област. Тук ще посетим местния пазар отрупан с пресни плодове и зеленчуци, месо и риба. Вечерта връщане в Тбилиси, през живописния път – Гомбори /1 700м надм.в./. Нощувка.


Пети ден /27.05.2019/-Тбилиси – Казбеги – Църква Гергети Тринити– Ананури – Тбилиси /320 км/
Закуска в хотела. Рано сутринта отпътуване за района на планината Казбеги. Пътят на Грузинската военна магастрала, по който ще минем е изключително романтичен и живописен. От едноименния град Казбеги , известен с живописното си разположение в планините на Голям Кавказ, се отправяме на 2-часов пешеходен преход до църквата Гергети Тринити от XIV век на 2170 м надморска височина. Оттам при хубаво време се разкрива впечатляваща гледка към връх Казбег – 5047м. Може и да се наемат за предвижването, джипове 4х4. Следва връщане обратно към Тбилиси, по пътя – посещение на архитектурния комплекс Ананури /17в/, от където се вижда река Арагви. Вечерта връщане в хотела и нощувка.

Шести ден /28.05.2019/
Рано сутринта – освобождаване на стаите, в 03.10ч трансфер до Летище Тбилиси.Полет до Варна, през Истанбул. Кацане във Варна 10.10ч местно време.

Заб. Програмата е предварителна и са възможни промени.


Условия за записване:
Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 14 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт).

Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на НЕВЪЗВРАТИМ депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Тагове

Оферти - Грузия |  Оферти - Тбилиси |  Екскурзии - Грузия |  Екскурзии - Тбилиси |  Оферти от Варна - Грузия |  Оферти от Варна - Тбилиси

Избрани оферти