Оферта номер: 183006

Габрово, Велико Търново и Трявна - 3 дни - с автобус

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Боженци и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 2 нощувки в хотел 3 *** в района гр. Трявна;
• 2 закуски;
• 1 вечеря;
• 1 Празнична вечеря с DJ програма;
• Туристическа програмав Габрово, Трявна, Велико Търново, Боженци и Дряновски манастир;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.
Цената не включва
• Разходи от личен характер;
• Приблизителни входни такси :
- Музея на хумора и сатирата – възрастни - 3лв.; деца – 1 лв;
- гр. Трявна – около 10 лв;
- Крепостта „Царевец” – 6лв ;
- Музей „ Восъчните фигури” – 10лв;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.
3 дни / 2 нощувки

ДАТА: 03.03.2018 г.

ЦЕНА:
На човек в двойна или тройна стая: 125 лв.

-----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==================================================================

ПРОГРАМА:

1 ден 03.03.2018 София - Габрово - Трявна - Велико Търново

Отпътуване от гр. София в 7:00ч. Пристигане в гр.Габрово.Посещение на „Дома на хумора и сатирата”.Това е единственият по рода си музей в света посветен на хумора. Открит е на 01.04.1972г Сградата е построена върху основите на стара кожарска фабрика и днес обхваща десет изложбени зали. В типичен габровски стил местният екскурзовод посреща туристите с поздрава „Добре сте дошли и добре сте си отишли”. Разходка в центъра на града и разглеждане на Часовниковата кула, Априловската гимназия, Църквата „Света Богородица” построена през 1865 година и други. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Трявна. Настаняване в хотел 3***. Отпътуване за гр.Велико Търново. Градът два пъти е бил столица на Бълагария – по време на второто Българско царство и след Освобождението от Османско иго. Възможност за посещение на крепостта „Царевец”, музея на „Восъчните фигури”. Ще се разходим и по калдаръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири. Вечерта можете да се включите в празненствата по случай „Освобождението на България „и да се насладите на уникалното светлинно щоу ”Звук и Светлина”. Връщане в хотела в гр. Трявна. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.


2 ден 04.03.2018 Трявна

Закуска. Пешеходна разходка за разглеждане забележителностите на гр. Трявна – Гърбавият мост, който е построен през далечната 1844-1845 г. от дърво, нo cлeд пoрoйни дъждoвe рeкaтa прииждaлa и чecтo гo cъбaрялa, затова трeвнeнци рeшили дa гo пocтрoят oт дялън кaмък, чиито плочи захванали с железни щифтове. Посещение на площад Капитан Дядо Никола (eдинcтвeния в Бългaрия нaпълнo зaпaзeн aвтeнтичeн плoщaдoв кoмплeкc) , с часовниковата кула ( Построена през 1814г. от тревненски майстори, чийто механизъм работи и до днес.Паметника на П.Р. Славейков, Даскаловата къща с уникалните си дърворезби ( „Къщата със слънцата“, където и до днес се спори, чие резбовано слънце е по-красиво: „Майското слънце“ на стария майстор Димитър Ошанеца или „Юлското слънце“ на калфата Иван Бочуковеца. Ще посетим и уникалния музей по резбарство, Улицата на Занаятите и Школото (Cтрoeнo e в пeриoдa 1836 г. - 1839 г. нa мяcтo, пoдaрeнo oт църквaтa “Aрхaнгeл Mихaил). Възможност за разглеждане на Славейковата къща , ЦъркватаСвети Архангел Михаил . Свободно време за разходка из търговската улица, наречена местната ,, Витошка” . Празнична вечеря по случай Националният празник с DJ програма. Нощувка.


3 ден 05.03.2018 Трявна - Боженци - София

Закуска. Отпътуване от гр. Трявна. Пристигане в с.Боженци. Разглеждане на архитектурно-исторически резерват ,, Боженци” . Тук ще имате възможността да се разходите по калдъръмените улички и да разгледате характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,, Пророк Илия ‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Отпътуване за Дряновски манастир. Пристигане на Дряновски манастир преди обяд. Разглеждане на манастира ,, Свети Архангел Михаил” , който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското възстание. Възможност за посещение на пещера Бачо Киро (В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от средния и късния палеолит. Разполага с разнообразие от вторични карстови образувания — сталагмити, стлактити, сталактони и драперии). Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Пристигане вечерта.

==================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Дете до 12г. – минус 20 лв.

Доплащане:
• доплащане за единична стая - 40 лв.

Забележки:
• Минимален брой туристи : 40 човека ;
• Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
• Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

==================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==================================================================
СПА почивка в хотел Езерец 4*, Благоевград
от 50 лв.
СПА почивка в хотел Езерец 4*, Благоевград
1 нощувки
Собствен превоз
Боженци
Хотели - Боженци
Семеен фестивал Четирите стихии ще се проведе в Боженци
Трима мъже в рилския сняг
Небесните пасбища и международната станция на любовта