Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пампорово

Гайдарско надсвирване – село Гела 2017

Номер на оферта

/

200602

Дати & цени

Програма на пътуването

Гайдарско надсвирване – село Гела 2017

108.00лв.

Определения за с. Гела :
100 – те гайди…
100 съживени традиции…
100 гласа, с които отвръща ехото от околните била…
100 хиляди пъти по-красив залез, отколкото в града…
100 различни приказки…
100 – та причина да заобичате още повече Родопите
Тук се чувствам 100 пъти повече човек !

ДАТА: 05.08.2017- ПОТВЪРДЕНА
ЦЕНА: 108 лв.

1 ден:
Отпътуване в 6:30 ч. от София.
Пътува се по поречието на Чепеларска река през Асеновград.
Отпътуване към с. Гела, където надсвирването на 100-те гайди вече е увлякло млади и стари от близо и далече.
Пешеходен преход около 40-50 мин. до мястото на събитието покрай живописни поляни и панорамни гледки към морето от Родопски била наоколо.
Следобяд разходка в Широка лъка: селцето е известно с автентичните къщи, амфитеатрално „накацали“ на двата бряга на Широколъшка река и ниския плътен глас на каба-гайдата.
По старата търговска улица стигаме до гуровия конак, където се помещава етнографския музей.
След гърбавото мостче над Широколъшка река е църквата „Св. Богородица“ с уникален иконостас, за който се предполага, че е изрисуван от ученици на Захари и Димитър Зограф от Самоков. Свободно време в приказното безвремие на калдаръмените, вити улички и неповторимата атмосфера. Нощувка.

Забележка: Пешеходният преход до мястото на надсвирването е без стръмни изкачвания,
по черен прашен път, достъпен за коли и джипове.

2 ден:
Закуска.
Разходка по екопътека Струилица – Самодивско пръскало – Калето – Лъката, известна и като
Девинска екопътека. Маршрутът следва извивките на Девинска река и ни дава възможност да опознаем богатата природа на Родопа планина. По поречието на реката са запазени местообитания на видра и на дива коза, а по скалите наоколо растат Орфеево цвете, Родопска горска майка, Вълнеста камбанка, Снежно кокиче и др. От основната пътека се отклонява друга по-кратка екопътека, която води до красивия водопад
Самодивско пръскало. Той е сред най-високите в Родопите, водата пада от около 40-50 метра по отвесни скали и се влива в река Девинска. (Изкачването до водопада е с отклонение от основната екопътека, около 20 минути, със стръмни участъци.) Основната екопътека е с дължина около 4 км и води до местността Лъката – обширна поляна, обградена от високи върхове. На това място е имало средновековно селище, а недалеч са и останките от крепостта Кавурско кале. Изградени са кътове за отдих край реката. Носете суха храна! Свободно време за обяд и минерален басейн. Не забравяйте бански!
Отпътуване към София. Завръщане вечерта.

Цената включва:
Транспорт с туристически автобус различни капацитети;
1 нощувка със закуска в Девин в СПА хотел 4 * (с ползване на вътрешен басейн, джакузи, сауна, парна баня, контрастен басейн, релакс зона)
Посещение на с. Широка Лъка;
Посещение на с. Гела и събор “Илинден” – надсвирването на 100-те гайди;
Преход по Девинска екопътека;
Преход до Самодивското пръскало;
Екскурзоводско обслужване;
Туристическа застраховка;

Цената не включва:
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
доплащане за единична стая – 30 лв.

Забележки:
Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Пампорово |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Пампорово |  Лято в България - България |  Лято в България - Пампорово

Избрани оферти