Оферта номер: 32760

Гергьовден в СЪРБИЯ-сръбски православни перли

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Кралево и Екскурзии в Сърбия.

Дати и цена
Цената включва
Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус;
- 2 нощувки със закуски в хотел във Върнячка баня;
- екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- курортни такси;
- магистрални такси;
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро;
- туристическа програма в манастирите и туристическите обекти.
Цената не включва:
- входните такси при посещение на обектите по програмата
- вечеря с жива музика по желание в ресторант „Дионис” или „Гоч”- 20 евро
- обяд в кафана „Иван” в Сичевачката клисура при Ниш
3 дни /2 нощувки/
Дати: 6, 7 и 8 май

София - Манастир „Св.Георги”/Темска/-Крушевац-Врнячка баня - манастир Жича – планина Гоч - манастир Любостиня – Погановски манастир- София

Програма:
Първи ден /06.05.2011/: Отпътуване в 8,00 часа от малкия паркинг срещу стадион Васил Левски. Преминаване на границата с Република Сърбия.
Посещение на манастир „Св. Георги”* в Темска, сутрешна празнична служба. Отпътуване към Ниш. Почивка в кафана „Иван” в Сичевачката клисура преди Ниш - кафе-пауза и консумация на местни специалитети.
Отпътуване за гр.Крушевац. Посещение на църквата „Св.Лазарица” в гр. Крушевац - средно голям град в централна Сърбия, някогашна столица на Св. княз Лазар, героят от битката на Косово поле. Неговата църква, посветена на св. Рождество Богородично, но наричана от всички “Света Лазарица” е разположена сред руините на някогашната крепост, храмът е впечатляващ и е възстановен с допълнени нови църковни икони и утвар.
Отпътуване за Върнячка баня. Това е най-големият балнеолечебен център в Сърбия със 7 минерални извора, множество санаториуми и почивни станции, хотели, здравно-лечебни и възстановителни заведения, 2 болници. Минералната вода е полезна при лечението на диабет, сърдечно-съдови, белодробни, чернодробно-жлъчни, очни и заболявания на стомашно-чревния тракт и опорно-двигателния апарат. Курортът е известен с международния си карнавал, най-големият на Балканския полуостров, който се провежда ежегодно от 11-18 юли. Пристигане следобед в курорта.
Настаняване в хотел. Кратка разходка из града. Възможност за организиране по желание на вечеря по избор в етно-ресторанта „Дионис” в курорта или в етно-ресторанта „Гоч” в планината Гоч /на около 10км от града/ с жива музика.
Нощувка.

Втори ден /07.05.2011/
Закуска.
Отпътуване за манастир Жича **/православен манастир на Сръбската православна църква, намира се близо до гр. Кралево, който заедно с църквата "Свето Успение богородично" е бил изграден от първия крал на Сърбия - Стефан Първовенчани. Същият през 13 век е бил унищожен от турците, но в началото на 14 век крал Стефан Милутин го изгражда отново/. Разглеждане на манастира. Посещение на манастир Любостиня ***, създаден от княгиня Милица-съпругата на княз Лазар, известен с поражението на сърбите от турците в Косовската битка.
Връщане в курорта Врнячка баня, процедури по желание в санаториуми или басейни и пазаруване в курорта. Възможност за вечеря в кафана „Вук” с жива музика.
Нощувка.

Трети ден: /08.05.2011/
Закуска. Отпътуване Пирот. Разходка в града и свободно време. Отпътуване за
манастир „Поганово” и посещение на най-големия каньон на р.Ерма с фото-сафари. Обяд в ресторант „Поганово” – сръбски специалитети по желание и местни питиета. Отпътуване за София. Пристигане в София около 19 часа.

Цена: 210 лева на човек в двойна/тройна стая-за ранни записвания до 15 април 2011
Цена след 15.04.2011-220 лева


Допълнителни условия:
Доплащане за единична стая – 50 лева
Деца до 6 години, настанени в двойна стая с 2-ма възрастни - безплатно


Полезна информация:
За пътуването е нужен валиден документ за самоличност – лична карта или международен паспорт. За непълнолетни, пътуващи с един родител, се изисква декларация от другия родител, заверена нотариално.
Цената е калкулирана при минимум 25 записани туристи. Потвърждение на екскурзията – 7 дни преди тръгване.
Курс: 1 лев=53 ср.динара , 1 евро=106 ср.динара
Кралево
Белград – почти средиземноморско бягствo
Белмужиада – сръбският празник на здравата мъжка ръка
Мостовете на Балканите – интересни факти и различен поглед