Начало / Екскурзии / Екскурзии - Берлин

Сърцето на Германия

Номер на оферта

/

141822

Дати & цени

Цената включва

*транспорт с лицензиран автобус
*6 нощувки със закуски в хотели кат.2/3*
*1 в Будапеща
*2 в Прага
*3 в Берлин
*екскурзоводско обслужване по целия маршрут
*туристическа програма в Будапеща, Дрезден, Берлин, Потсдам, Лайпциг, Прага
*медицинска застраховка

Цената не включва

*Входни такси за посещаваните обекти
*Лични разходи
*Доплащане за тръгване от Пловдив – 20 лв (при минимум 10 туристи)
*Доплащане за тръгване от Варна – 60 лв (при група от минимум 25 туристи)
*Доплащане за тръгване от В.Търново – 30 лв
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 18лв.
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Сърцето на Германия

Маршрут: Будапеща - Дрезден - Берлин - Потсдам - Лайпциг - Прага


Цена на човек в двойна стая
01.09 - 08.09.2019 - 760 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Програма:

1-ви ден
Отпътуване от София в 07.00ч. (от Пловдив в 05.00ч.) за Унгария. Вечерта пристигане в столицата Будапеща и настаняване в хотел. По желание панорамна разходка с корабче по р. Дунав. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща: Площада на героите, Музея за изящните изкуства, Операта, Будайската крепост – Кралският дворец, Рибарските кули, катедралата “Матиаш”, хълма “Гелерт” – Цитаделата, Паметника на свободата. Отпътуване за Словакия и разглеждане на столицата – гр. Братислава: крепостта “Братиславски храд” – Дворецът и четирите кули, “Архиепископския дворец”, Старото кметство. Заминаване за Чехия и настаняване в хотел в Прага. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Дрезден. Туристическа програма в града наричан “Северната Флоренция”: Стария пазар, сградата на Общината, Историческия музей, Операта и др. Възможност за разглеждане на замъка “Цвингер” и неговите музеи. Заминаване за Берлин и настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Туристическа програма в Берлин – завръщане в историята на “разделена” и “обединена” Германия: “Александерплац”, Tелевизионната кула, разходка по “Унтер ден Линден”, Немския исторически музей, Операта, Райхстага. Фотопауза на Бранденбургската врата. Свободно време за самостоятелно посещение на някои от многобройните музеи в града разположени на острова между ръкавите на река Шпрее: Старият и Новият музей, Националната галерия, музеят „Боде” и музеят „Пергамон” – уникална колекция от антични скулптури, отделение за Близкия изток и ислямското изкуство. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Екскурзия до Потсдам и разглеждане на Стария град и парка “Сан Суси” с великолепните дворци построени от Фридрих Велики. Връщане в Берлин. Свободно време за разходка по търговската улица “Курфюрстендам”. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Отпътуване за Лайпциг и разглеждане на града. Разходка в сърцето на града: сградата на Старата община, паметника на Гьоте, църквата „Св. Тома” - където е гробницата на Й. С. Бах, Музеят на Бах, Университета, църквата „Св. Николай”, Операта. Заминаване за Прага и настаняване в хотел. По желание посещение на типична чешка бирария Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Туристическа програма в Прага: Вацлавския площад, Старе место със Старото кметство и часовниковата кула, паметника на Ян Хус и Тинската катедрала. Фотопауза от Карловия мост над р. Вълтава и посещение на най-старата градска част – Мала страна (разнообразни архитектурни стилове, старинни къщи и улички, най-известна от които е “Златарската уличка”). Разглеждане на Пражки Храд – двореца на чешките крале, катедралата “Св. Вит”. След обяд свободно време. Привечер заминаване за България.

8-ми ден
След обяд пристигане в София (Пловдив).


=======================================================


Забележки:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30
*В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията в срок до 20 дни преди отпътуване.

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
*Лична карта или паспорт;
*за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
*Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
*между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
*между 14-ия и 7-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 6-ия и 3-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 3 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

*За ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Берлин |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Берлин |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Берлин

Избрани оферти