Начало / Екскурзии / Екскурзии - Болоня

Екскурзия Италия - Bella Italia - 5 дни / 4 нощувки - полет от София

Номер на оферта

/

132120

Дати & цени

Цената включва

•самолетен билет с редовен полет София – Болоня – София на АК Уиз Еър;
•летищни такси и ръчен багаж с размери 40/20/25 см.;
•влак Болония – Флоренция - Болония
•влак Флорени – Пиза – Флоренция
•3 нощувки със закуски във Флорениця, хотел 3*/ 4*
•1 вечеря в Болония
•1 полудневна екскурзия в Пиза с екскурзовод на български език;
•Пешаходна обиклока на Флоренция с екскурзовод на български език;
•Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро към ЗД „Евроинс“ АД (има оскъпяване за лица над 64 г.);
•Водач от агенцията по време на пътуването (при 15 човека);

Цената не включва

•Чекиран багаж до 20 кг – 160 лв за брой
•Запазени места в полета – от 48 лв на човек
•Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
•Курортна такса – от 3 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
•Слушалки по време на туровете - 18 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
•Градски и местен транспорт;
•Разходи от личен характер;
•Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
•За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
•PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Испания

Програма на пътуването

Екскурзия със самолет и влак

МАРШРУТ: СофияБолоня - Флоренция -Болония – София

5 дни / 4 нощувки

ДАТИ:
22.08.2022 – 26.08.2022 - потвърдена
26.09.2022 – 30.09.2022
17.10.2022 – 21.10.2022
07.11.2022 – 11.11.2022

ЦЕНА на човек: от 1288 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 Ден: София - Болоня - Флоренция
Отпътуване от летище София. Полет до Болоня с Уиз Ер. Излита в 14.10ч каца в 15.10ч трансфер с влак до Флоренция /37 минути/. Настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

2 Ден: Флоренция с гид на български език + свободно време във Флоренция
Закуска. Пешеходен тур, който ще ви потопи в атмосферата на Ренесансовата столица на света – Флоренция. Ще се насладим на магическата атмосфера на епохата на Великото Херцогство на Тоскана! Турът включва уникалната църква Санта Мария Новелла – най-големият доменикански католически орден с изключително интересна архитектура, преминаваща от готически стил в по-прогресивния Ренесанс в лицето на гениалния Леон Баттиста Алберти – може би най-известният от архитектите на ренесансовата епоха. При желание може да се разгледа и вътре (входът е с билети), където се намират произведения на Мазачо и на Джотто, както и фрески на Гирландайо и неговата школа. Тук е погребан и патриархът на Константинопол, Йосиф – незаконният син на Иван Шиман, пристигнал за консила във Флоренция. До църквата се намира и една от най-старите аптеки в света. Ще разглеждаме и търговската улица Торнабуони с двореца на Антинори, двореца Строцци, който в момента е и изложбена зала, църквата Света Тройца с фреските на Доменико Гирландайо, после минаваме по Понте Векио, пазара Меркато Нуово (с фонтата с глигана), църквата Орсанмикеле, римския център с форума, площад Сан Джованни с баптистерията и катедралата Санта Мария дел Фиоре с гениалния купол на Филипо Брунелески, фреските на Джорджо Вазари и кулата на Джотто, квартала на Данте и площада Пиацца делла Синьория. 3 часа включен в цената. Свободно време за самостоятелна разходка във Флоренция или почивка. Имате възможност да опитате специалитетите на Флорентинската кухня в множеството ресторанти и сладкарници. Да посетите галерия Уфици , двореца Пити ,градините Боболи, да видите и кварала Олтрарно, Сан Лоренцо, Сантиссима Аннунциата, църквата Санта Кроче или пантеона на Херцогството с могилите на Микеланджело, Галилей и Маккиавелли, фреските на Джотто и скулптурите на Донателло и Вазари църквата Сан Мартино с прекрасен цикъл от фрески от школата на Гирландайо в квартала на Данте и квартала на августинците и кармелитаните. Нощувка в хотел 3*/ 4*.

3 Ден: Екскурзия до Пиза + свободно време във Флоренция
Закуска. Отпътуване с влак до Пиза. Пътуването е около час.
Градът е разположен на десния бряг на река Арно. Предстои няколко часова разходка с екскурзовод на български език през Площада на чудесата, центъра на Пиза, малките италиански улички и достатъчно време за хапване на някое традиционно ястие в хубав ресторант. Разбира се славата на град Пиза идва от наклонената кула. Построена е през Средновековието като камбанария на катедралата “Успение на Пресвета Богородица“. Много е висока – цели 56 метра и тежка 14 500 тона. Строили са я 200 години !!! Поради песъчливата почва кулата започва да се накланя и е чудо, че още не е паднала. Забавно е да се гледа как хора от целия свят“подпират“ кулата от всички страни и се снимат. На площада се намират и баптистерията “Св. Йоан Кръстител“, покритото гробище „Кампо Санто“ и Болницата на милостта. Белият мрамор на сградите в контраст със зелената трева около тях е впечатляваща гледка. Връщане следобяд. Свободно време за самостоятелна разходка във Флоренция или почивка. Нощувка .

4 Ден: Екскурзия Сиена и Сан Джиминяно или свободно време във Флоренция или шопинг в аутлет Барберино
Закуска. По желание полудневна екскурзия до Сиена и Сан Джимиано Отпътуване и разглеждане на Сиена - един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад “Дей Кампо”, “Палацо Публико”, Катедралата – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Отпътуване за Сан Джимиано. Градът на Стоте Кули, така италианците романтично наричат Сан Джиминяно, град с хилядолетна история, основан от етруските през 6 в. пр. Хр. Днес тази привлекателна тосканска перла е успяла да съхрани огромна част от средновековното си наследство с множеството си църкви, домове и дворци. Прочут по света със своите високи четвъртити каменни кули, от някогашните 72, днес са запазени 13, строени в периода ХІ-ХІV в. Тези внушителни паметници някога са били част от домовете на богатите местни фамилии, които търгували със Светите земи. В Сан Джиминяно все още могат да се видят следи от кръстоносците, които именно от тези места са събирали непървородните синове на заможните жители и са ги отвеждали в Светите земи. Не бива да се пропусне да се види в Сан Джиминяно – крепостната стена на Медичите с кулата „Сан Франческо”, пиаца „Цистерна”, пиаца дел Дуомо с двореца „Палацо дел Подеста”, където през 1300 г. се установява за кратко да живее Данте Алигиери, катедралната църква, посветена на „Успение на Света Богородица”, където е разположен и параклисът на Света Фина с великолепни ренесансови фрески, дело на Доменико Гирландайо (учителят на Микеланджело), църквата „Сан Франческо” на рицарите тамплиери и много други. Връщане във Флоренция . Отпътуване с влак от Флоренция за Болоня. Вечеря. Нощувка в Болоня.

5 Ден: Болоня
Закуска. Пешеходна разходка в Болоня където ще видим символът на града - двете кули "Асинели" и "Гаризенда", фонтанът на Нептун, красивият площад "Маджоре" и базиликата "Сан Петронио". Свободно време за обяд. Болоня е смятана за кулинарната столица на Италия. Ще се уверите сами дали това е така.Трансфер до летище. Полет за София в 15.45ч каца 18.35ч

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

•Офертата важи при минимум 15 туристи, допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи
•При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
•Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите
•Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
•Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител
•Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
•Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
•Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, Застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно Заболяване на клиента или негов близък роднина
•Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.

Начин на плащане :
Депозит 50% при резервация.
Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Детайли на полета :
София - Болоня - 14.10ч - 15.10ч
Болоня - София - 15.45ч - 18.35ч

Срокове за анулации и неустойки:
•от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
•от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
•от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
•под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
•Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
•застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

•Галерия Уфици във Флоренция – 50 евро - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.
•екскурзия до Сан Джиминияно и Сиена – 80 евро / 156 лева
•посещение на аутлет Барберино – 30 евро / включва двупосочен билет за шатъл

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Болоня |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Болоня |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Болоня

Избрани оферти