Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Гранд тур на Италия - прелести от Апенините - Полет от София и Варна!

Номер на оферта

/

189301

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет Варна/ София – Рим с Бълагрия еър и Милано– София/ Варна с авиокомпания Уиз еър
• Летищни такси 19 евро/ 37 лв. от София и 27 евро/ 53 лева от Варна (към 19.12.2016) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
• Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен
• 7 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в хотели 3* - 2 в района на Неапол,1 нощувка в Рим, 1 нощувка в Монтекатини, 2 нощувки в района на Венеция, Падуа или Лидо ди Йезоло, 1 нощувка в района на Римини, 1 нощувка в района на Милано
• Трансфер летище – хотел – летище
• Транспорт с климатизиран комфортен автобус из Италия
• Обзорна екскурзия с гид в Рим (2 часа)
• Обзорна екскурзия с гид във Венеция (1,30 часа)
• Обзорна екскурзия с гид във Флоренция (2 часа)
• Обзорна екскурзия с гид в Неапол (2 часа)
• Обзорна екскурзия с гид в Сиена (1,30 часа)
• Обзорна екскузия с гид в Милано (2 часа)
• Екскурзоводско обслужване на български език
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
• Представител на фирмата - организатор

Цената не включва

• Градски такси - при нощувки в Италия, туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и, от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени и подлежат на препотвърждение.
• Входни билети за посещаваните обекти
• Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Програма на пътуването

Гранд тур на Италия от София и Варна

Прелести от Апенините

Маршрут: Рим и ВатиканаНеапол и Помпей - о-в КаприСан Марино - ФлоренцияВенецияМилано

Италия открай време е една от най-предпочитаните ваканционни дестинации в Европа. Богатото културно наследство от античността, Средновековието и Ренесанса привлича хиляди туристи, желаещи да се насладят на италианските майстори. Но Италия има и други достойнства: прекрасни морски курорти, традиции, забележителна кухня, вино от класа, тук се диктуват и тенденциите в световната мода. И още нещо: когато човек пътува из „ботуша”, романтиката е неизбежна част от атмосферата в тази слънчева страна.

9 дни / 8 нощувки

ДАТА: 08.09.2017 - 16.09.2017 г.

-------------------------------------------------------------

ЦЕНИ:

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ:

1450 лева с вкл. летищни такси - LAST MINUTE до изчерпване на местата!

Редовна цена:1698 лева с вкл. летищни такси


Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:

1548 лева с вкл. летищни такси - LAST MINUTE до изчерпване на местата!

Редовна цена: 1795 лева с вкл. летищни такси


-------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Предимствата в тази програма:
• Водачът на групата пътува от летище София и е заедно с клиентите през целия им престой
Обзорни екскурзии из Рим, Венеция, Флоренция, Неапол, Сиена, Милано и Сан Марино
• Включени закуски и вечери
• Добро съотношение качество – цена
• Екскурзоводско обслужване на български език

=============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: 08.09.2017 г. ВАРНА - СОФИЯ - РИМ - ПОМПЕЙ И НЕАПОЛ

За клиенти от Варна: Полет в 05:00 от Варна, 05:50 кацане в София.
Полет от София за Рим с авиокомпания България еър в 07:30. Кацане в италианската столица в 08:30 часа. Отпътуване към останките от най-големия съхранен до днес античен град Помпей, наричан „мъртвият град”, унищожен след катастрофалното изригване на вулкана през лятото на 79 г.
Разположен край живописен залив, в подножието на вулкана Везувий, Неапол е третият по големина град в Италия, след Рим и Милано. Символ на прекрасната неаполитанска музика и на...неаполитанската пица. Екскурзоводкса програма на български език. Настаняване, вечеря и нощувка.

ДЕН 2: 09.09.2017 г. О-В КАПРИ

След закуска свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Капри. Обичайната романтична представа за това късче земя сред Средиземно море е свързана с многобройни легенди, природни чудеса, екзотика, любовни копнежи. С присъствието на творци, кралски особи и други знаменитости. Да, така е, но малцина знаят, че Капри е бил резиденция на римските императори от династията Август. Днес тук може да се видят останки от императорските покои в някои от многото запазени римски вили. Една от главните атракции на острова е Лазурната пещера – уникален природен феномен. Ще добавим скалите Фаралиони край Неаполитанския залив, Естествената арка, от която се открива приказна гледка към долината и морето. А ако решите покрай радостта за окото да прибавите и чашка кафе или някоя кулинарна вкусотия, заповядайте на отдих сред заведенията на площад Умберто I. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3: 10.09.2017 г. ВЕЧНИЯТ ГРАД

Закуска. Отпътуване за Рим. Обиколка на Вечния град. Да бъдеш в Рим означава да вдъхнеш от аромата на историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града уникален! Та погледнете само какво ви очаква: Колизеума/ чудо на античната архитектура, символ на Рим, побирал е 60 000 зрители!/, Капитолийския хълм, Римския форум – главната археологическа зона на града, Пантеона, построен от император Адриан през ІІ от н.е., тук е погребан великият художник Рафаел, площад Навона, площад Венеция – топографският център на Рим, с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, фонтана Треви – благославящ водата като символ на живота и благополучието /хвърлете някоя монета за късмет!/. Вечерта, по желание, екскурзия „Нощен Рим”. Вечеря и нощувка.

ДЕН 4: 11.09.2017 г. ВАТИКАНА

Закуска. Екскурзия до „главната квартира” на папата – Ватикана. Посещение на Ватиканския музей, срещу допълнително заплащане с екскурзовод на български език. (придвижване с градски транспорт). Отпътуване. Привечер кратък престой в Римини. Настаняване. Вечеря и нощувка.

ДЕН 5: 12.09.2017 г. САН МАРИО И СИЕНА

Закуска. Отпътуване за Сан Марино - една от най-малките държави и най-старата република в света. Намира се в сърцето на Италия, само на 17 км от Римини. Известна е със своята безкрайна любов към свободата, за което свидетелства и фактът, че тя никога не е била поробвана – нито от Наполеон, нито от нацистка Германия, нито от който и да било агресор. Тя е пример за многовековен неутралитет. По време на престоя в Сан Марино ще можете самостоятелно да видите крепостта с трите кули – Монтале, Честа и Гуайта, правителствения дворец, базиликата на Светеца,църквата Сан Пиетро и др. Историческият център на Сан Марино е запазен във вида му от ХVІ век.

Отпътуване за Сиена и разглеждане. Градът - основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица. Вечеря и нощувка в Монтекатини.

ДЕН 6: 13.09.2017 г. ФЛОРЕНЦИЯ

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Панорамна обиколка на Флоренция. Като на кинолента „пробягват” топ забележителностите на града: дворецът Пити, блестящите градини Боболи, златният мост Понте Векио, двореца на Медичите – могъщата флорентинска фамилия, управлявала града близо три столетия, Кулата на Джото, катедралата Санта Мария дел Фиоре и др. Ще разгледаме и галерията Уфици (по желание), където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Рафаел, Ботичели...Отпътуване за района на Венеция. Вечеря и нощувка.

ДЕН 7: 14.09.2017 г. ГОНДОЛА СЕРЕНАДА

Закуска и отпътуване за Венеция. Обзорна екскурзия. Основната пътна артерия по протежение на 8 км е Канале Гранде, а бляскавото средище на града е площадът Сан Марко с едноименната катедрала. Мостът на въздишките пък е един от най-фотографираните в света. Във Венеция, по желание, ще посетим Двореца на дожите. Можете да се насладите на романтична разходка с гондола из каналите на града на фона на красивите венециански църкви и дворци. Гондолиерите умеят не само да въртят веслата, но сред тях има и отлични певци и майстори на серенадата. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 8: 15.09.2017 г. МИЛАНО

Закуска. Отпътуване за Милано. Обзорна екскурзия в Милано с гид на български език, която представя основните забележителности на града: площада Пиаца дел Дуомо с катедралата, символ на Милано, строена цели...500 години с начало 1386-та,Кралският дворец Палацо Реале, прочутата миланска опера Ла Скала, където са изнасяли спектакли едни от най-големите български оперни певци, Галерията на името на крал Виктор Емануил II – обединителят на Италия, световноизвестната улица на модата ”Монтенаполеоне”с нейните предизвикателно лъскави бутици и др. Вечеря и нощувка.

ДЕН 9: 16.09.2017 г. МИЛАНО - СОФИЯ/ВАРНА

Ранно отпътуване от хотела.
за клиенти от София - отпътуване от Милано Бергамо с полет за София в 08:20 с авиокомпания Уиз еър. Пристигане в българската столица в 11:15.
За клиенти от Варна - отпътуване от Милано Бергамо с полет за Варна в 08:05 с авиокомпания Уиз еър. Пристигане във Варна в 11:30.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

• Екскурзия „Нощен Рим” (2 часа) – 30 евро/59 лева
• Входни билети за музея във Ватикана (придвижване с градски транспорт) – 41 евро/ 80 лева
• Целодневна екскурзия о-в Капри и Анакапри - 70 евро/ 137 лева (включва екскурзоводско облужване на български език, фериботни билети, билети за фуникуляр, транспорт от и до пристанището за отпътуване към острова)
• Входен билет за руините в Помпей–13 евро–подлежат на препотвърждение
• Посещение на галерията Уфици (включва 1,30 часа беседа, входен билет и слушалки) – 31 евро/ 60 лева
• Посещение на двореца на Дожите (включва 1,30 часа беседа, входен билет и слушалки) – 35 евро/ 68 лева

Минимален брой участници за доп. екскурзии: 20

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
________________________________________

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници: 30

Срок за набиране на групата: 15.08.2017 г.

Условия за записване и начин на плащане:
• Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
• Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.


• Доплащане за единична стая – 200 евро/ 391 лева
• Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/ 59 лв на човек – 2 броя седалки
• Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/ 39 лв на човек – 4 броя седалки

Курортни такси:

Рим:
• За хотели 3*** - 2 евро на човек на ден
• За хотели 4****- 3 евро на човек на ден

Флоренция:
• За хотели 3***- 3,50 евро на човек на ден
• За хотели 4 **** - 4,50 евро на човек на ден

Монтекатини:
• За хотели 3***- 1 евро на човек на ден
• За хотели 4 **** - 1,40 евро на човек на ден

Римини:
• За хотели 3***- 1,50 евро на човек на ден
• За хотели 4 **** - 2,50 евро на човек на ден

Неапол:
• За хотели 3***- 2 евро на човек на ден
• За хотели 4 **** - 3 евро на човек на ден

Милано:
• За хотели 3***- 4 евро на човек на ден
• За хотели 4 **** - 4 евро на човек на ден

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Рим

Избрани оферти