Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ереван

Грузия и Армения - Със самолет

Номер на оферта

/

186104

Дати & цени

Програма на пътуването

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

10.06.2017 г. 1329 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

17.06.2017 г. 1375 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
24.06.2017 г. 1415 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

02.09.2017 г. 1439 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
09.09.2017 г. 1329 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

16.09.2017 г. 1285 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
23.09.2017 г. 1249 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН
1 СофияКутаиси – Цхалтубо

Отпътуване в 14.40 ч. от летище София (Терминал 1) за Кутаиси с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище Кутаиси в 18.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.

2 Цхалтубо – Ахалцихe

Закуска. Посещение на Гелатския манастир – средновековен манастирски комплекс, построен през 12 в. от цар Давид IV Строителя, признат шедьовър от времето на Грузинската златна ера, който днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Отпътуване за историческия регион Месхетия за посещение на крепостта „Рабат“ – средновековна крепост от 13 в., разположена в Ахалцихe. Настаняване в Ахалцихe. Вечеря. Нощувка.

3 Ахалцихe – Вардзия – Ереван

Закуска. Отпътуване за Вардзия – древен пещерен манастирски комплекс и град от 12 в., важен паметник на грузинското архитектурно и художествено изкуство, разположен в радиус над половин километър по поречието на река Мтквари. Църквата, изсечена в скалите, има прекрасни фрески от 12 в. Комплексът включва още жилищни помещения, малки скални църкви, винарни и т.н. Отпътуване към грузинско-арменската граница и Ереван. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4 Ереван – Ечмиадзин – Ереван

Закуска. Туристическа програма в Ереван – столица на Армения, град на контрасти и един от най-старите, населявани без прекъсване градове в света: булевард „Маршал Баграмян“ – една от главните транспортни артерии на Ереван; Президентският дворец; Академията на науките; сградата на Националния парламент – някогашно седалище на Арменската комунистическа партия; Операта, дело на видния архитект Александър Таманян; катедралата „Св. Григорий Просветителят“ – най-голямата арменска църква в света; Институт за древни ръкописи „Месроп Мащоц“, известен още като Матенадаран – едно от най-големите хранилища за ръкописи в света. Отпътуване за Ечмиадзин, където се намира най-древната катедрала в света и включена в списъка на ЮНЕСКО през 2000 г. Тя е седалище на Светия престол на Арменската апостолическа църква и арменския католикос (патриарх). На връщане към Ереван посещение на руините на катедралата „Звартноц“, посветена на свети Григорий, днес част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Вечеря. Нощувка.

5 ЕреванЕреван – Севанаванк – Дилиджан – Ахпат – Тбилиси

Закуска. Отпътуване към езерото Севан. Изкачване на полуостров Севан, разположен в северозападната част на езерото до Севанаванк – манастирски комплекс от 9 в., разположен на върха на планината. Екскурзията продължава към Дилиджан – град с очарователна природа и удивителна архитектура. Посещение на манастира „Ахпат“ (10 – 13 век), включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване обратно за Грузия. Настаняване в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

6 Тбилиси

Закуска. Туристическа програма в Тбилиси и запознаване с архитектурното наследство на града: църквата „Метехи“ (от 13 в.), построена на хълм над река Мкхвари; Синагогата и църквата „Анчисхати“ – най-старата църква в Тбилиси. На брега на реката се намира една от най-известните забележителности в стария град – катедралата „Сиони“, построена през 6 век. Днес тук се съхранява най-важната религиозна реликва в Грузия – кръстът на света Нино, която донесла християнството на грузинска земя. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Свободно време. Традиционна вечеря с типични местни ястия, вино и фолклорна програма. Нощувка.

7 ТбилисиМцхета – Цхалтубо

Закуска. Отпътуване за Мцхета – древната столица на Кавказка Иберия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Тук най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. Туристическа програма в Мцхета: катедралата „Свитицховели“, построена на мястото, където се намирал Христовият хитон; манастирът „Джвари“, разположен на вертикална скала над Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Гори – родното място на Йосиф Сталин. Фотопауза до Музея на Сталин. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Сталин (не е включено в цената). Отпътуване за Уплисцихе – древен скален град в източната част на Грузия, чието име се превежда като „Божия крепост“. Градът се е развил на високия и скалист бряг на река Мтквари. Отличава се със своята уникална комбинация от различни езически и християнски архитектурни съоръжения, датиращи от късната бронзова епоха до късното Средновековие. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.

8 Цхалтубо – КутаисиСофия

Закуска. Трансфер до летището на Кутаиси. Отпътуване за България в 12.35 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 14.10 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Кутаиси - София с включени летищни такси на авиокомпания "Wizz Air"
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг (56x45x25см)
Транспорт по описания маршрут
2 нощувки със закуски в хотел "Tskaltubo Spa Resort" **** (или подобен) в Цхалтубо / Кутаиси
1 нощувка със закуска в хотел "Lomsia" **** (или подобен) в Ахалцихе
2 нощувки със закуски в хотел "Royal Plaza" **** (или подобен) в Ереван
2 нощувки със закуски в хотел "Dolabauri" **** (или подобен) в Тбилиси
1 традиционна вечеря с фолклорна програма в Тбилиси без включени напитки
6 вечери в ресторантите на хотелите или в местни традиционни ресторанти без включени напитки
Описаната туристическа програма (с изключение на програмата по желание)
Билет за лифта в Тбилиси
Местен екскурзовод
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач-преводач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Напитки по време на вечерите
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входна такса за Музея на Сталин (15 лари) в Гори
Входни такси за други музей, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Тагове

Оферти - Армения |  Оферти - Ереван |  Екскурзии - Армения |  Екскурзии - Ереван |  Лято в чужбина - Армения |  Лято в чужбина - Ереван

Избрани оферти