Начало / Екскурзии / Екскурзии - Баку

Грузия и Азербайджан - със самолет

Номер на оферта

/

186103

Дати & цени

Програма на пътуването

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

10.06.2017 г. 1349 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

17.06.2017 г. 1395 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
24.06.2017 г. 1435 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

02.09.2017 г. 1459 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
09.09.2017 г. 1349 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

16.09.2017 г. 1305 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
23.09.2017 г. 1269 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН
1 СофияКутаиси – Цхалтубо

Отпътуване в 14.40 ч. от летище София (Терминал 1) за Кутаиси с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище Кутаиси в 18.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.

2 Цхалтубо – Пещерата на Прометей – МцхетаТбилиси

Закуска. Посещение на Пещерата на Прометей – една от най-популярните туристически пещери в Европа. Отпътуване за Мцхета – древната столица на Кавказка Иберия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Тук има най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. Туристическа програма в Мцхета: катедралата „Свитицховели“, построена на мястото, където се намирал Христовият хитон; манастирът „Джвари“, разположен на вертикална скала над Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Тбилиси. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3 Тбилиси

Закуска. Туристическа програма в Тбилиси и запознаване с архитектурното наследство на града: църквата „Метехи“ (от 13 в.), построена на хълм над река Мкхвари; Синагогата и църквата „Анчисхати“ – най-старата църква в Тбилиси. На брега на реката се намира една от най-известните забележителности в стария град – катедралата „Сиони“, построена през 6 век. Днес тук се съхранява най-важната религиозна реликва в Грузия – кръстът на света Нино – гръцка просветителка от 4 в., чиито проповеди обръщат Грузия към християнството. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Свободно време. Традиционна вечеря с типични местни ястия, вино и фолклорна програма. Нощувка.

4 Тбилиси – Бодбе – Сигнахи

Закуска. Отпътуване за Кахетия – виненият регион на Грузия. Спирка в Бодбе – свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания. Тук се намира женски манастир с базилика, посветена на света Нино, която донесла християнството на грузинска земя и чиито мощи се пазят тук. Първоначално построен през 9 в., комплексът е значително променен през 17 в. Отпътуване за Сигнахи – „градът на любовта“, построен в класическия стил на Южна Италия и известен с едноименния си замък от 18 в., включен в списъка с най-големите и известни замъци в Грузия. Посещение на местна винарна с дегустация на различни видове вина. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5 Сигнахи – Киш – Шеки – Баку

Закуска. Отпътуване за Азербайджан (на границата има смяна на автобус). Спирка в селището Киш, известно със своята църква от 12 в. Туристическа програма в Шеки – един от най-древните градове на Азербайджан, разположен върху живописните склонове на Кавказ: Историческият музей, където могат да се видят артефакти от различни периоди; Летният дворец на шекинските ханове с удивителна фасада с изкусни стенописи с растителни мотиви. Отпътуване за Баку. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6 Баку – Гобустан – Баку

Закуска. Посещение на Гобустан – археологически резерват от каменни структури, издигащи се в полупустинната местност в центъра на Азербайджан. Камъните съхраняват изключителна колекция от скални гравюри, които представят мотиви от флората, фауната и бита на хората от праисторически времена. Туристическа програма в Баку – столица и най-голям град в Азербайджан: величествените, исторически и архитектурни паметници на града. Вечеря. Отпътуване с нощен влак за Тбилиси. Нощувка във влака в купе за двама.

7 Тбилиси – Гори – Уплисцихе – Цхалтубо

Пристигане в Тбилиси в 10:45 ч. Отпътуване за Гори – родното място на Йосиф Сталин. Фотопауза до Музея на Сталин. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Сталин (не е включено в цената). Отпътуване за Уплисцихе – древен скален град в източната част на Грузия, чието име се превежда като „Божия крепост“. Градът се е развил на високия и скалист бряг на река Мтквари. Отличава се със своята уникална комбинация от различни езически и християнски архитектурни съоръжения, датиращи от късната бронзова епоха до късното Средновековие. Отпътуване за област Имерети. Посещение на Гелатския манастира – средновековен манастирски комплекс, построен през 12 в. от цар Давид IV Строителя, признат шедьовър от времето на Грузинската златна ера, който днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.

8 Цхалтубо – КутаисиСофия

Закуска. Трансфер до летището на Кутаиси. Отпътуване за България в 12.35 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 14.10 ч.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Кутаиси - София с включени летищни такси на авиокомпания "Wizz Air"
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг (56x45x25 см)
Транспорт по описания маршрут
2 нощувки със закуски в хотел "Tskaltubo Spa Resort" **** (или подобен) в Цхалтубо / Кутаиси
2 нощувки със закуски в хотел "Dolabauri" **** (или подобен) в Тбилиси
1 нощувка със закуска в хотел "Solomoni" **** (или подобен) в Сигнахи
1 нощувка със закуска в хотел "Azcot Hotel" **** (или подобен) в Баку
1 нощувка (без закуска) в купе за двама за влака Баку - Тбилиси (туристическа класа)
1 традиционна вечеря с фолклорна програма в Тбилиси без включени напитки
6 вечери в ресторантите на хотелите или в местни традиционни ресторанти без включени напитки
Описаната туристическа програма (с изключение на програмата по желание)
Посещение на винарна с дегустация на вино в Сигнахи
Билет за лифта в Тбилиси
Входна такса за Пещерата на Прометей
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR местен екскурзовод
Водач-преводач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Азербайджан
Напитки по време на вечерите
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входна такса за Музея на Сталин (15 лари) в Гори
Входни такси за други музей, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Тагове

Оферти - Азербайджан |  Оферти - Баку |  Екскурзии - Азербайджан |  Екскурзии - Баку |  Лято в чужбина - Азербайджан |  Лято в чужбина - Баку

Избрани оферти