Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тбилиси

Грузия – по следите на Златното руно и Аргонавтите - 7 дни от 01.09.2017 г.

Номер на оферта

/

184536

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Москва – Тбилиси – Москва - София на Аерофлот с включени летищни такси*;
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
• 6 нощувки в хотели 4*:
- 4 нощувки с включени 3 закуски в Hotel Museum 4 * или подобен в Тбилиси;
- 2 нощувки с включени 2 закуски в Boutique Hotel Argo 4* или подобен в Кутаиси ;
• 2 вечери (една в традиционен ресторант в Тбилиси с включено грузинско вино и една в хотела в Кутаиси);
• 2 обяда (в Гурджаани с включена дегустация на вина Master class и в Гори);
• Дегустация на 3 вида вина в Цинандали;
• Екскурзии по програмата:
- целодневна обиколка на Тбилиси;
- целодневна екскурзия в Кахети;
- екскурзия до Мцкета;
- обиколка на Кутаиси с посещение на катедралата Баграти и манастирския комплекс Гелати;
- екскурзия до пещерата на Прометей;
- екскурзия до пещерния град Уплисцихе;
- посещение на музея на Сталин в Гори;
• Входни такси за всички посещавани обекти, включително и лифта по време на обзорната екскурзия в Тбилиси;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро;
• Водач и преводач
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (14.03.17) са в размер на 400 лв и се фиксират към датата на доплащане – 04.08.2017!

Цената не включва

• Доплащане за единична стая - 380 лв;
• Посещение на серните бани в Тбилиси (2 ч) – 10 евро на човек;
• Вечеря в традиционен грузински ресторант в Кутаиси с музика на живо - 50 лв;
•Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване.

Програма на пътуването

Грузия – по следите на Златното руно и Аргонавтите

Незабравимо приключение с богата туристическа програма в Грузия – страна с красива природа, древни традиции и уникални манастири!


7 дни/6 нощувки

ДАТИ: 01.09. – 07.09.2017 г.


----------------------------------------------------------------------------

ЦЕНИ на човек в двойна стая:

ПРОМО ПАКЕТ при записване до 31.05.2017 г.
Цена при група от 16 - 23 туристи: 2399 лв.
Цена на летищни такси*: 390 лв.
Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори: 50 лв.
Обща цена на пътуването: 2 839 лв.


Цена на основен пакет в двойна стая:
Цена при група от 16 - 23 туристи: 2599 лв.
Цена на летищни такси*: 390 лв.
Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори: 50 лв.
Обща цена на пътуването: 3039 лв.

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Предимства да изберете тази програма:

-Посещение на 6 обекта включени в Списъка на ЮНЕСКО : Мцкета - древната столица на Грузия, манастирът Джвари, катедралата Светицховели, пещерният град Уплисцихе, катедралата Баграти и манастирския комплекс Гелати в Кутаиси.
-Посещение на пещерата на Прометей!
-Настаняване само в централно разположени 4* хотели!
-Включена вечеря в традиционен грузински ресторант в Тбилиси и дегустация на три вида вино в Цинандали.
-Бонус - включена дегустация на грузински вина и обяд в семейна винарна в Гурджаани!
-4 нощувки в най-интересния град на ГрузияТбилиси!
-Професионализъм и качество – повече от 40 групи годишно до 6-те континента!
-Специален бонус - изненада от фирмата организатор по време на екскурзията!

==============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 /03.09.2017, неделя/ СофияМосква

Събиране на групата на летище София за полет на авиокомпания Аерофлот в 12:30 до Москва и кацане в 15:35. Продължение за Тбилиси в 22:10.


ДЕН 2 /04.09.2017, понеделник/ МоскваТбилиси

Кацане в Тбилиси в 02:00. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Hotel Museum 4* или подобен. Нощувка. След закуска обзорна екскурзия на Тбилиси с начало 11:00. Столицата на Грузия е основана през IV в. от крал Вахтанг I Горгасали на място, богато на минерални извори. Разположен на известния "Път на коприната", до XII век Тбилиси е един от най-важните политически, икономически и културни центрове в Средния Изток. Старият град на Тбилиси представя една неповторима смесица от култури - великолепието на грузинските църкви и традиционната архитектура е в красива хармония с джамии, синагога, арменска църква и др. Ще разгледаме най-известните забележителности: църквата "Света Троица" - красиво разположена на хълм над града, откъдето се открива великолепна гледка към планината Казбек; Храмът Метекхи от XIII в.; площад Европа; крепостта Нарикала от IV в. с невероятна гледка към града; статуята на Майка Грузия и квартала Абанотубани, където се намират топлите серни бани. Продължаваме пешеходната обиколка по площад Мейдан, с разходка по пешеходната улица Шардена, намираща се в запазената стара част на града. Тук се намира керван-сараят Арцруини – сега превърнат в пъстроцветен пазар за сувенири. Посещение на антикварния пазар „Сухи Мост” и връщане в стария град, където ще можете да разгледате църквата Сиони и свободно време да се разходите по ул. Шардена. Връщане в хотела и свободно време. Вечерта, трансфер и посещение на ресторант с типична грузинска кухня, фолклорна програма с кавказки танци и включено грузинско вино. Нощувка.


ДЕН 3 /05.09.2017, вторник/ Тбилиси – Сигнаги – Цинандали – Гурджаани – Тбилиси (300 км)

След закуска, отпътуване за Сигнаги. Разглеждане на града на любовта, известен със своята едноименна крепост, една от най-големите в Грузия. Двойната крепостна стена и 28-те кули са оцелели до днес и създават неповторима романтична атмосфера. Продължение за Цинандали с възможност да опитате някои от най-добрите сортове грузински вина и разбира се прочутото бяло вино „Цинандали” в дома–музей на князе Чавчавадзе. Продължаваме за Гурджаани, където ще посетим семейна винарна, в която ще усетите пословичното гостопримество на домакините, които ще ни гостят с вкусен обяд. Тук ще имате възможност и за дегустация на местно вино /бонус за групата/, собствено производство. Връщане в Тбилиси и по желание посещение на серните бани в квартал Абанотубани, възпети още от Ал. Дюма и Пушкин. Нощувка.


ДЕН 4 /06.09.2017, сряда/ Тбилиси – Уплисцихе – Гори – Шорща – Кутаиси (330 км)

След закуска се отправяме към изсечения в скалите пещерен град Уплисцихе от I в. пр. н. е. , съществувал още през 4 в. преди новата ера, а по-късно през него е минавал Пътят на коприната. В този древен комплекс са съхранени и до днес пещерни жилища, пекарна, винарна и античен театър. Отпътуване за Гори и обяд в местен ресторант. Следобед посещение на родната къща на Сталин, превърната сега в музей, който е създаден през 1937 год. Кратък стоп за шопинг на открития пазар за глинени съдове в Шорща. Вечерта пристигане в Кутаиси, настаняване в хотел Boutique hotel ARGO 4* или подобен. Вечеря в хотела и нощувка.


ДЕН 5 /07.09.2017, четвъртък/ Кутаиси – пещерата на Прометей - Кутаиси (40 км)

След закуска, обзорна екскурзия на Кутаиси - вторият по големина град на Грузия, разположен на река Риони и столица на няколко грузински царства. В миналото Кутаиси се споменава за първи път през III в. пр. н. е. в епическата поема „Аргонавтика“ на Аполоний Родоски. В античността това е била страната на Златното руно, а до VII в. пр. н. е. е столица на Колхида. Името на града идва от гръцката дума „kuata”, което означава каменист. По време на обиколката ще посетим двата най-значими паметника на културата в Кутаиси. Първият от тях е наскоро реставрираната катедрала Баграти от XI в. Тя е построена на хълм, от който се открива фантастична гледка към града и р. Риони. Другият архитектурен обект е манастирския комплекс Гелати от XII в. В този комплекс се намира гробът на най-великия грузински владетел - крал Давид IV Строителя. Ще имате възможност да се насладите на най-хубавите мозайки, създадени в кавказкия регион. В непосредствена близост до комплекса се намират древни руини от Академия, която е функционирала заедно с него. Наричана е „Втората Атина“, тъй като тук монасите са извършвали книжовна дейност и са преподавали светски науки. Свободно време за обяд. След обяд екскурзия до пещерата на Прометей. Легендата разказва, че в този район на една скала е бил прикован Прометей, който открадва огъня от Зевс, за да го даде на хората и така си навлича неговия гняв. Намира се в близост до град Тсхалтубо и на около 20 км от Кутаиси. Пещерата е отворена за посещение от 1984 год. и веднага се превръща в основна туристическа атракция в региона. По време на обиколката ще видите уникални сталактити и сталагмити, подземни водопади, реки и езеро. Връщане в хотела в късния следобяд. Вечерта, по желание, възможност за вечеря в традиционен ресторант с жива музика в Кутаиси. Нощувка.


ДЕН 6 /08.09.2017, петък/ Кутаиси – Мцкета – Тбилиси (317 км)

След закуска, се отправяме към Мцкета - древната грузинска столица. Оттук през IV век е започнало разпространението на християнството в Грузия. Ще посетим манастира Джвари (Светия Кръст), построен през VI век и катедралата Светицховели от XI век, където е заровен хитонът на Исус Христос. Светицховели в продължение на хилядолетия е главният храм на страната, а сега се смята за един от духовните символи на модерна Грузия. И двете християнски светини са включени в списъка на ЮНЕСКО. След обяд пристигане в Тбилиси и настаняване в хотел Hotel Museum 4* или подобен. Свободно време за почивка или последна разходка в столицата на Грузия.
Ден 7 /09.09.2017, събота/ ТбилисиМоскваСофия

Около полунощ трансфер за летище. Отпътуване в 03:15 с полет на Аерофлот и кацане в Москва в 04:50. Продължение за София в 08:20 и пристигане в България в 11:35.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

• Екскурзията ще бъде осъществена при минимум 16 туристи;
• Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на тръгване; попълнен договор и депозит в размер на 1200 лв на човек;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път.
• Краен срок за събиране на групата: 09.06.2017 г ;
• Доплащането става в срок до: 04.08.2017 г ;
• Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в офиса на Фирмата организатор заедно с доплащането на пакета;
• За посещение на Грузия не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Цените са изготвени при курс 1 USD = 1,84 лева и при промяна на валутния курс с повече от 3%, фирмата организатор си запазва правото да промени цената към момента на доплащане, който е 04.08.2017;
• Фирмата организатор не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
• Фирмата организатор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. Стефан Караджа 2.

Тагове

Оферти - Грузия |  Оферти - Тбилиси |  Екскурзии - Грузия |  Екскурзии - Тбилиси |  Ранни записвания 2024 - Грузия |  Ранни записвания 2024 - Тбилиси

Избрани оферти