Начало / Екскурзии / Екскурзии - Якоруда

Грънчарски езера

Номер на оферта

/

227393

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус/бус

- водач от агенцията

Цената не включва

планинска застраховка, разходи за обяд

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Този маршрут ще ни отведе до едни от най-красивите рилски езерни циркуси – Грънчарския, разположен на древния кервански път от долината на р. Места, през Разложката котловина по билото на Рила към долината на р. Искър.

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. Групата пристига до красивата м. Трещеник, където се намира едноименната хижа и малък хотелски комплекс. Продължава се с автобуса до защитената местност Нехтеница, там където се събират водите на реките Голяма и Малка Баненска река и р. Якорудска, където се излиза високо над горския растителен пояс и ясно се очертават всички заобикалящи местността върхове. Слизане от автобуса и след кратка почивка групата потегля по добре очертан макадамов път към х. „Грънчар“. Пътят е добре маркиран, по протежението му има множество чешми с прясна планинска вода. След около двучасово ходене се стига до хижата, кацнала на брега на Голямото Грънчарско езеро. Кратка почивка, събиране на групата, беседа от водача за разположението на всички околни обекти и върхове, време за обяд и фотопауза. Следва разходка до близките Средно и Горно Грънчарско езеро. Кратка почивка и фотопауза. По обратния път групата се връща до автобуса. Отпътуване за София.

Завръщане в София. – пеш. преход ,5 часа-терен динамичен
Забележка

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата, пътната настилка и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 15 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ, ПОТВЪРЖДЕНИЕ 3 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Якоруда |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Якоруда |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Якоруда

Избрани оферти