Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гватемала

Гватемала и Хондурас Светът на Маите

Номер на оферта

/

229942

Дати & цени

Цената включва

Цена 1.519 € / на човек, настанен в двойна стая

Цената включва:

• 8 нощувки в посочените хотели (при наличност в момента на резервация)

• Закуски по време на цялото пътуване

• Обяд в Тикал

• Транспорт с климатизиран автобус.

• Екскурзоводи на английски и испански от 2 – 8 ден.

• Трансфери ден 1 и ден 9 (шофьор, който говори испански).

• Входни такси за археологични паркове и музеи.

• Корабче в Пуерто Бариос, рио Дулсе и езерото Атитлан.

Цената не включва:

• Вътрешен полет Флорес – Гватемала град

• Обяди, вечери и напитки

• Лични разходи

• Местен данък в Хондурас (5 USD).

• Всчка неупомената услуга.

Програма на пътуването

Гватемала, Тикал, Езерото Атитлан, Чичикастенанго, Антигуа, Флорес, Марискос, Копан

Гватемала е жива, магична, мистична и потомствена! Историята й се корени в цивилизацията на Маите, завещала наследство, което е съхрханено до днес чрез традициите и културата на хората. Гватемала е съхранила най- много археологически паметници от светът на Маите, заобиколени от впечатляващи флора и фауна, сред които 14 тропически микросистеми, 30 вулкана, превръщайки страната в истински дробове на човечеството. С невероятното си културно и природно богатство, Гватемала е уникална страна на незабравими приключения между минало и настояще. Колоритът на занаятчийските пазари, гостоприемството на хората, красотата на природните пейзажи, сред които вулкани, езера, реки и планини, грабват сърцето на посетителите. Природното, културно и историческо наследство може да бъде открито във всяко кътче на страната.

Програма

Продължителност 9 дни / 8 нощувки

Дати на заминаване Всеки вторник и събота

Ден 01 Гватемала

Посрещане на летище La Aurora в столицата Гватемала. Градът е най- модерният и космополитен в Централна Америка с модерни сгради и търговски центрове. Историческият център със своите катедрали, столетни сгради и музеи, е отражение на историята на страната. Нова Гватемала де ла Асунсион е столица от 1775 г. след силно заметресение в Антигуа Гвателама (старата стоилица). Настаняване в хотел Mercure Casa Veranda Guatemala 4*.

Ден 02 Гватемала – Копан (Хондурас)

Ранно заминаване за Хондурас. Пристигане в археологическата зона на Копан, която датира от класическия период и е считана за политическия център на Светът на Маите. Ще посетим Церемониалният площад, предназначен за участие на жителите в чествания и ритуали (площадът побира над 50.000 зрители), стъпалата с йероглифите с над 2.500 входа, разположени между Трибуната на Зрителите и Стълбите на Ягуара. Настаняване в Hotel Marina Cop?n 4*.



Ден 03 Копан – Киригуа – Марискос

Закуска. Отпътуване за архиелогическата зона Киригуа, разположена на брега на река Монтагуа. Тази малка зона съставлява комплекс от гигантски монолитни скали от вулканичен камък между които се намира най- голямата сграда от Светът на Маите с височина от 10,60 метра. След обяда продължаваме към Марискос, малко градче, разположено на брега на езерото Изабал. Настаняване в Hotel G Boutique 4* или Hotel Banana Palms 4*.

Ден 04 Марискос – Ливинстън – Флорес

Закуска. Отпътуване за Пуерто Бариос, където ще се качим на корабче за плаване до залива Аматике и впоследствие Ливингстън. След пристигане ще разгледаме градчето. Тази местност е напълно различна от други градчета в Гватемала, тъй като е заселена с коренно население от остров Сан Висенте, където в минали векове африканските роби са се смесили с местното население. Ливингстън има специално очарование благодарение на идеалното си разположение на Рио Дулсе и характерната си музика, които се чува от всеки ъгъл. След разходката отново ще се качим на корабче за плаване в Рио Дулсе. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятната растителност на местността докато стигнем до езерото Исабал, най- голямото в Гватемла. Тук ще посетим Замъка на Сан Фелипе де Лара, крепост, построена през XVII век от испанците, за да защитят хранилищата, разположени по бреговете на езерото. Ще акостираме в градчето Рио Дулсе, ще обядваме и продължаваме към Флорес. Настаняване в Hotel Camino Real Tikal .

Ден 05 Флорес – Тикал – Гватемала град

Отпътуване за археологическия парк Тикал, чието име означава „Място на Гласове“, обявен за Културно Наследство на UNESCO. Величественият град на маите е считан за едно от най- големите и значими открития на Света на маите. Тикал е бил един от най- важните градове на Маите през Класическият период и един от най- големите на Американският континент. Архитектурата на древния град е от варовик и включва храмове с височина 70 метра, големи кралски дворци, няколко по- малки пирамиди, жилищни и административни сгради, платформи и каменни паметници с йероглифи. Варовикът, използван за построяването е извлечен от същото това място, а образувалите се в следствие кухини са били използвани за водоеми. Тикал заема площ от 1.600 ха в сърцето на националния парк. Ще посетим най- важните места, свидетели на величието на Цивилизацията на Маите: Храмът на Ягуара, Храмът Los Mascarones, считан за първият и най- важен за тази цивилизация., комплексът Mundo Perdido (Изгубеният Свят).

В империя, обхващала някога Мексико, Белиз, Хондурас, Салвадор и Гватемала, Тикал е бил най- бляскавият от всички градове на Маите. Посещение на храмовете, площадите, паметниците докато се наслаждаваме на дъждовната гора, обитавана от стотици видове екзотични птици и огромно разнообразие от диви животни. Обиколката ще приключи с посещение на Музея Силванус Морли, където се намира експозицията на колекция артефакти, открити по време на разкопките. Следобед, след пикник за обяд (включен), трансфер до летище Флорес за полет до Гватемала град. Пристигане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Mercure Casa Veranda Guatemala 4*.

Ден 06 Гватемала град – Чичикастенанго – езерото Атитлан

Отпътуване за Чичикастенанго, дом на най- големият местен пазар в Латинска Америка. Населен от „K’iche”, това място е като незасегнато от времето, усещайки се истинският дух на Светът на Маите. Датираща от 1540 г. тя е ярък пример за блясъка на колониалната архитектура. По стълбището, съставено от 18 стъпала, които обозначават 18-те месеца от календара на Маите, можете да видите как свещенниците горят тамян. Ще посетим и църквата Санто Томас, където местните Mayas-Quich?s отбелязват традиционните си ритуали. След обяд продължаваме към езерото Атитлан. Настаняване в Hotel Porta del Lago 4*

Ден 07 Езерото Атитлан – Антигуа

Отпътуване с лодка за Сантиаго Атитлан, за да се насладим на трите вулкана, които заобикалят едно най- красиви езера в света!. В Сантиаго ще посетим обредното място на Сан Максим, един ясен пример за смецицата от езически ритуали с Католическата религия. След обяд отпътуване за Антигуа. Настаняване в Hotel Porta Antigua 4*.



Ден 08 Антигуа

Закуска и отпътуване за посещение на този прекрасен град. Да се разхождаш в Антигуа е като да се връщаш назад във времето: павирани улички, разцъфнали буганвилии, падащи върху крепостни стени, цветни фасади с типичните си балкончета, паркове с фонтани и впечатляващи пейзажи към вулканите Agua (Вода), Fuego (Огън) и Acatenango. Това са само някои от причините, които правят Антигуа един от красивите колониални градове в част от Световното Културно Наследство на Unesco. Разходката започва с посещение на исторически център на Антигуа, Централния парк и основните паметници. След обяда ще посетим “La Azotea”, културен център, в който има кафеена ферма, съхранила вкуса на тадиционното кафе и е една от първите ферми за производство на кафе. Ще имате възможност да опитате едно от най- добрите кафета в Гватемала. Ще продължим с посещение на градчето San Antonio Aguas Calientes, заобиколено от вулкани и известно с платовете и занаятчийството си Следобед връщане в Hotel Porta Antigua 4*.

Ден 09 Антигуа – Летище Гватемала

Трансфер до летище за международен полет.

Тагове

Оферти - Гватемала |  Оферти - Гватемала |  Екскурзии - Гватемала |  Екскурзии - Гватемала |  Екзотична почивка 2024 - Гватемала |  Екзотична почивка 2024 - Гватемала

Избрани оферти