Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тасос

Гърция : остров Тасос - Кавала - Александруполи, от Варна и Бургас

Номер на оферта

/

219254

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
- Транспорт с лицензиран автобус
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 2*
- Обзорна екскурзия на Кавала
- Панорамна еднодневна обиколка на остров Тасос
- Пешеходна обиколка на столицата Лименас
- Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презантация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин.
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
- Медицинска застраховка
- Водач от Агенцията

Цената не включва

Пакетната цена не включва:
- отпътуване от Добрич / при минимум 10 туриста / - 12 лева
- Фериботни такси и паркинг - 10 евро / задължително се заплащат /
- Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала - 2 евро.
- Вечеря в гръцка таверна - 25 евро.
- доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв
- лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Програма на пътуването

Един къс земя сякаш част от Рая. Тасос съчетава в себе си онази топлина на дома - сякаш те прегръща. Аромат на узо и маслини, тихата мелодия на бузуки и поглед към тюркоазеното море, което все едно те гали със своите вълни. Тасос - едно вълнение за душата, на което очите не могат да се наситят.

Тръгване:
19:30 ч. от Добрич - паркинга пред Стоматологията / при минимум 10 туриста /
21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І”
23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /

Маршрут: ВарнаБургасСвиленградКерамотиКавала - остров Тасос

Първи ден
Рано сутринта пристигаме в гр. Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал.
Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .
Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ - построена от император Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези.
В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша - велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт.
Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр.Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града - сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на гледката на този невероятно красив пристанищен град. Свободно време. Около обяд се отправяме към Керамоти, от където с ферибот отпътуваме за о-в Тасос. Настаняване. Нощувка.

Втори ден
Закуска. 09.00ч. - Целодневна автобусна обиколка на о. Тасос - вечно зеленият остров, истинско съкровище за Гърция - с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Разглеждаме гр. Тасос Лименас - старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Посещаваме магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ” Ирис” .Отправяме се към най - големия град на острова – Лиминария за почивка и възможност за обяд. Посещаваме женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките - „Алики” - основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и е невероятно красиво. Завършваме обиколката с посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Посещение на таверна където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание /. Нощувка.

Трети ден
Закуска. 09.00ч. - Отпътуваме с ферибот за Керамоти и от там – за България. По пътя - кратък престой в Александруполи за почивка и обяд. Пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта на същия ден.


Необходими документи:
За възрастни : валиден документ за самоличност - задграничен паспорт или лична карта.
За деца до 14 години - валиден международен паспорт!
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с едни родител е необходимо нотариално заверена декларация от не пътуващия родител /оригинал и 2 копия/;
За деца до 18 г., с различна от родителите си фамилия е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Тасос |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Тасос

Избрани оферти