Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хисаря

Хисаря- време е за родопски гайди.

Номер на оферта

/

189904

Дати & цени

Програма на пътуването

Хисаря- време е за родопски гайди.

Посетете Хисаря точно сега! Насладете се на българския дух и магическия звук на родопските гайдари, които ще Ви отведат в Родопа и ще Ви разкажат за славни времена и воеводи.

ДАТА: 30.06-02.07.2017
ЦЕНА:149 лв.
3 дни/ 2 нощувки със закуски в СПА хотел 3*

1 ДЕН:
Отпътуване в 7.00 ч. от гр.София.
Пристигане в Хисаря, който е домакин на фолклорен събор “Хайдут Генчо”.
През трите дни Ви очакват много емоции и забавления- бъдете сигурни. Ще може да се насладите на различно танцови и певчески изпълнения от всички краища на страната, родопските гайдари от състав “Капитан Петко Воевода” ще Ви оставят без дъх с изпълненията си, а най- голямото събитие е въстановката организирана от множество народни клубове в чест на Хайдут Генчо, в която се пресъздава ключово събитие от родната история.
Вечерите на събора са дълги изпълнени с легенди и приказки, мистиката на нестинарските игри и много музика и танци.
Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Свободно време за посещение на събора или разглеждане на Хисаря- възникнал през античността град като част от Римската и Македонска империя със своите паркове и термални извори. Съхранил многовековната си история, като доказателство за множеството антични паметници и останки от римското селище Ауугосте, които са добре запазени и до наши дни. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за с. Старосел. Това е мястото със струпване на най-много гробници и тракийски храмове в цяла България. В района на Старосел има 9 могили с уникални архитертурни елементи и цветна украса. Могилите са проучени, но не са отворени за посещение. В района се намира най-големия Тракийски култов комплекс с мавзолей „Четиньовата могила” открит и разкопан през 2000г. от проф. Китов. Посещение на винарна „Старосел”, където ще имате възможността да разгледате избата и да видите целия процес на производство на вино, които са добре запазени и до наши дни. Отпътуване за гр.София около 16.00ч. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:
Транспорт с туристически автобус различни капацитети;
2 нощувки със закуски в Хисаря в СПА хотел 3 *;
Посещение на с.Старосел;
Екскурзоводско обслужване;
Медицинска застраховка;

Цената не включва:
Входни такси по посещаваните обекти;
Разходи от личен характер;

Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Хисаря |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Хисаря |  Спа почивка 2024 - България |  Спа почивка 2024 - Хисаря

Избрани оферти