Оферта номер: 158703

Холи - фестивалът на цветовете в Индия 2019: Ограничени места!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Делхи и Екскурзии в Индия.

Холи - фестивалът на цветовете в Индия 2019: Ограничени места!
от 2392 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул - София с редовен полет на Turkish Airlines, включени летищни такси, багаж 40 кг и ръчен 7 кг;
6 нощувки: 2 в Делхи, 1 в Агра, 3 в Джайпур;
7 закуски, 6 вечери;
Празнуване на фестивала Холи;
Всички трансфери по програмата;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата;
– Обиколка на Новия Делхи: Парламента, Президентския дворец Раштрапати Бхаван, Индия Гейт, мемориала Радж Гат и грабницата на Хумаюн;
– Обиколка на Стария Делхи, посещение на храма Лотос; Китуб Минар и Акшардам;
– Посещение на Тадж Махал, Агра Форт и Фатепур Сикри;
– Посещение на храма Бирла Мандир и наблюдаване на вечерната церемония;
– Изкачване до Амбър Форт на гърба на слон, разглеждане на комплекса и спускане с джип;
– Посещение на Обсерваторията, Градския дворец на махараджата и пазара Бапу;
– Разглеждане на храмовия комплекс Галта Джи;
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач-преводач от агенцията;
Медицинска застраховка с покритие 15 000 щ.д.
Цената не включва
Допълнително се заплащат:
Виза за Индия: 190 лв.
Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинската застраховка - 16 лв;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи: 60 лв.

По желание – спектакъл Мохабад Тадж: 60 лв.
По желание – застраховка „Отмяна на пътуване”: от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора;

Цената не включва:
непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.
ЦВЕТОВЕТЕ НА ИНДИЯ: Златният триъгълник и фестивалът Холи 2019

Маршрут: София ? Истанбул ? Делхи 1н – Агра 1н – Фатепур Сикри - Джайпур 3н – Делхи 1н ? Истанбул ? София

8 дни/6 нощувки, 7 закуски, 6 вечери

ДАТИ 2019: 17.03. – 24.03.2019 г.

=============================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна стая: 2392 лв.
- Единична стая: 2839 лв.


Записване и плащане:
Краен срок за записване: до 16.01.2019 или до изчерпване на местата.

При записване: лична карта, паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане (след 24.9.2019) и 2 свободни страници, 1 електронна снимка (от последните 3 месеца) на светъл фон с размери 5.08 см/ 5.08 см (мин. 350 х 350 pixels/мaкс. 1000 х 1000 pixels); данни за визовия формуляр и депозит 1200 лв.
Пълно плащане: до 16.01.2019 г.

Визов режим:
Българските граждани се нуждаят от визи, за да посетят Индия. Агенцията предоставя формуляр, които да попълните.
Агенцията подава документите и зплаща индийската виза онлайн. Пътува се с полученото одобрение. Биометричните данни се събират от граничните служители при пристигане на летището в Делхи.

--------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================

ЛЮБОПИТНО ЗА ХОЛИ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ В ИНДИЯ:

Холи, радостта от цветовете на пролетта, е древен индийски празник, на който хората отправят „хола“ или молитва към всевишния за добра реколта и изобилен сезон. Чрез разнообразието от цветове се приветства пролетта, утвърждава се победата на доброто, вярата, предаността и любовта, напомняща тази между Рада и Кришна.

Празникът започва на предната вечер със запален огън, наречен „холика”, а на сутринта се води „битка“, като всеки е сам за себе си. Хората се целят с бои на прах или оцветена вода като символ на равенството и обичта между тях. Някои даже носят водни пистолети и балони.
Холи е фестивал на братството, който ще Ви освободи от оковите на обществените норми.

Облечени изцяло в бяло, без значение от каста, класа или пол, хора от цял свят се обединяват в едно под дъжд от багри. Накрая всички си разменят добри пожелания, сладки и подаръци.

Организират се шествия с украсени слонове и камили, както и сборове, на които се танцува в ритъма на барабани и се пеят типични за фестивала песни.

============================================================

АКЦЕНТИ или ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ТОВА ПЪТУВАНЕ:

- Ще имате възможността да видите колоритната и екзотична Индия и да посрещнете пролетта, като станете част от празника на цветовете, любовта, вярата и доброто - фестивалът Холи!
- Групата е с водач от България, самолетните билети и летищните такси са включени в цената!
- В цената са включени 6 нощувки в хотели 4*/5*!
- В цената са включени закуски и вечери!
- В цената са включени още и всички трансфери и екскурзии, както и всички входни такси за туристическите обекти по програмата!
- В цената са включени още:
– Обиколка на Новия Делхи: Парламента, Президентския дворец Раштрапати Бхаван, Индия Гейт, мемориала Радж Гат и грабницата на Хумаюн;
– Обиколка на Стария Делхи, посещение на храма Лотос; Китуб Минар и Акшардам;
– Посещение на Тадж Махал, Агра Форт и Фатепур Сикри;
– Посещение на храма Бирла Мандир и наблюдаване на вечерната церемония;
– Изкачване до Амбър Форт на гърба на слон, разглеждане на комплекса и спускане с джип;
– Посещение на Обсерваторията, Градския дворец на махараджата и пазара Бапу;
– Разглеждане на храмовия комплекс Галта Джи!


========================================================

ХОТЕЛИ:

18 - 19.03.2019 - 1н - Делхи - Piccadily 5*

19 - 20.03.2019 - 1н - Агра - Cristal Sarovar Premier 5*

20 - 23.03.2019 - 3н - Джайпур - Park Regis 4*

23 - 24.03.2019 - 1н - Делхи - Radisson Gurugram 4.5*


========================================================

ПРОГРАМА:

17.03.2019-нд. 1 ден София ? Истанбул ?
В 16:00 ч. полет ТК 1032 от София за Истанбул Кацане в Истанбул в 18:20 ч.
В 20:55 ч. полет ТК 716 от Истанбул.

18.03.2019-пн. 2 ден. ? Делхи (закуска, вечеря)
В 05:15 ч. кацане в Делхи. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Закуска. Панорамно разглеждане на Новия Делхи: минаване покрай кръглата сграда на Парламента и Президентския дворец „Ращрапати Бхаван“ – сграда, която създава впечатлението за многоизмерно изящество със своята спираща дъха архитектура. Построен е по проект на архитекта Едуин Лютиенс като резиденция на британския вицекрал, за да затвърди трайността на британското управление в Индия. Строежът му започва през 1911 г., когато е взето решението столицата на страната да бъде изместена от Калкута в Делхи, а години по-късно на 26.01.1950 г. се превръща в постоянна институция на демокрацията, откъдето първият президент на Индия пази и защитава Консти-туцията. Продължаваме с кратка разходка по главния булевард Радж Пат, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26 януари, за да стигнем до мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г. Върху нея са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 бри-тански и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афганистан. Оттам се отправяме към мемориала Радж Гат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди - „бащата на нацията“. Следва посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могул-ския император Хумаюн, напомнящо повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Връщане в хотела и настаняване. Вечеря и нощувка.

19.03.2019-вт. 3 ден. Делхи – Агра (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще разгледаме Стария Делхи. Минаваме покрай крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Продължаваме към бахайския молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред Всевишния. Следва посещение на Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-високото тухлено минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. Продължаваме към храмовия комплекс Акшардам, открит на 6.11.2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастанския камък – розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия. Отправяме се към Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскрит-ски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любов-та на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
* По желание посещение на комплекса Калакрити. В магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, ръчно изработени от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология, използвана и преди 3 века, а в театъра, Мохабад Тадж – танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд” на фона на уникален декор, 3.5-метрова реплика на Тадж Махал.

20.03.2019-ср. 4 ден. Агра – Фатепур Сикри – Джайпур (закуска, вечеря)
По изгрев посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Връщане в хотела за закуска и освобождаване на стаите. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Арангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Отпътуване за Джайпур. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571–1585 г. от най-великия могулски владетел – Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Пристигане в Джайпур – столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Настаняване в хотела. При желание, наблюдаване на ритуалите вечерта преди Холи. В навечерието на този най-обичан празник се палят специални огньове, пред които местните хора изпълняват религиозни ритуали и се молят за унищожаване на злото и победата на доброто. Вечеря и нощувка.
21.03.2019-чт. 5 ден Джайпур – фестивалът Холи (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще участваме в празнуването на Холи – най-удивителният и обичан фестивал в Индия, който символизира идването на пролетта и надеждата. Сутринта всеки ще получи естествени цветни бои на прах, за да може да води своята „битка на цветовете”. И нека този Холи е време, когато сменяме не само цвета на нашите лица, но и цвета на нашите сърца.
По-късно посещение на храма Бирла Мандир. Както името му подсказва, храмът е построен със средства, дарени от фондацията Бирла. Храмът е завършен през 1985 г., изграден е изцяло от бял мрамор, заобиколен е от зелени градини и се издига върху хълм, красиво осветен през нощта, което го превръща в истинско архитектурно чудо. Посветен е на бог Нараян (едно от превъплащенията на Вишну) – Пазителят и съпругата му Лакшми – богинята на богатството и просперитета. Трите купола на храма символизират трите различни подхода към религията. Във вътрешността на храма са изобразени главните богове от хиндуисткия пантеон на боговете, а върху външната страна на храма – велики исторически личности от всички религии: Сократ, Зороастър, Христос, Буда и Конфуций. Ще наблюдавате вечерната молитвена церемония на молещите се хиндуисти. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

22.03.2019-пт. 6 ден Джайпур (закуска, вечеря)
Закуска. Тръгваме за крепостта Амбър (ЮНЕСКО) – старата столица на империята на Раджпут (16 век) преди Джайпур да стане столица. Най-напред ще спрем за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължаваме към крепостта Амбър Форт, където ще разглеждаме най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най-впечатляващите от тях са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Изкачването до крепостта дворец е на гърба на слон, спускането е с джип. На връщане в Джайпур спираме за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. След това ще разгледаме градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. До двореца е обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. След краят на обиколката свободно време за пазаруване на известния в Джайпур пазар – Бапу. Вечеря и нощувка.

23.03.2019-сб. 7 ден ДжайпурДелхи (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване от Джайпур. Посещение на древния поклонни-чески хиндуистки център Галта със свещени басейни и храмове, построени сред хълмовете Аравали, които обграждат Джайпур. В най-висока част на хълма е Храмът на слънцето от 18 век, посветен на бога на слънцето – Сурия. Централният храм е Галта Джи от 16 век, построен от розов камък, около него има много павилиони с кръгли куполи и е разположен около естествен извор и водопад, които образуват най-високото храмово водохранилище, където хиляди поклонници идват за ритуално къпане. Ние ще видим Храма Рамгопалджи, известен като Храмът на маймуните заради стотиците макаци, които живеят в и около него. Отпътуване за Делхи. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

24.03.2019-нд. 8 ден Делхи ? Истанбул ? София (закуска)
Ранна закуска или закуска-пакет. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището.
В 06:55 ч. полет ТК 717 от Делхи Кацане в Истанбул в 11:30 ч.
В 14:45 ч. полет TK 1031 от Истанбул Кацане в София в 15:05 ч.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Записване и плащане:
Краен срок за записване: до 16.01.2019 или до изчерпване на местата.

При записване: лична карта, паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане (след 24.9.2019) и 2 свободни страници, 1 електронна снимка (от последните 3 месеца) на светъл фон с размери 5.08 см/ 5.08 см (мин. 350 х 350 pixels/мaкс. 1000 х 1000 pixels); данни за визовия формуляр и депозит 1200 лв.

Пълно плащане: до 16.01.2019


Визов режим:
Българските граждани се нуждаят от визи, за да посетят Индия. Агенцията предоставя формуляр, които да попълните.

Агенцията подава документите и заплаща индийската виза онлайн. Пътува се с полученото одобрение. Биометричните данни се събират от граничните служители при пристигане на летището в Делхи.


Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 13 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимлен брой туристи – 25 дни преди началната дата: 21.02.2019.
При недостигнат минимален брой от 13 туристи, но не по-малко от 10 – доплащане 76 лв.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 61 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпъл-нението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 15.12.2018)
- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 16.01.2019)
- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 13.02.2019)
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 14.02.2019)
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.

Непълнолетни, пътуващи без родител, представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.

За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
от 2143 лв.
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
6 нощувки
Самолет
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия