Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истрия

Хърватия - Скритите съкровища на Истрия, автобус от София и Пловдив, 5 нощувки

Номер на оферта

/

217524

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с автобус по описания маршрут.
- Туристическа програма в Загреб, Плитвички езера (без входните такси), Пореч, Опатия.
- 1 нощувки в Загреб в хотел 2* със закуска и вечеря.
- 4 нощувки в Пореч в хотел 3* със закуска и вечеря.
- Обслужване от представител на агенцията по време на пътуването.
- Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

Цената не включва

- Туристическа градска такса (city tax) 1 евро на човек на ден. Заплаща се от туристите по време на пътуването в автобуса или лично на място в хотела.
- Входни такси на природния парк Плитвички езера, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 110 HRK, за деца от 7 до 12г 55HRK.
- Допълнителните екскурзии (виж по-долу).
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. доплащане 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.2 HRK).

Програма на пътуването

Хърватия - Скритите съкровища на Истрия автобусна програма от София и Пловдив с 5 нощувки

Дати: 04.05.2018; 04.09.2018

5 нощувки със закуски и 4 вечери


Цени, с включени отстъпки за ранни записвания, за резервации направени до 31.08.2018, с депозит 50% и доплащане до 20 дни преди датата на пътуване!

Цена на човек в двойна стая: 555 лв.
Трети възрастен в стая: 535 лв.
Единична стая: 710 лв.
2 възр+1 дете(2.00-11.99): 1530 лв.


ПРОГРАМА
Първи ден
Тръгване от Пловдив в 04.00 ч. от ОМВ Санкт Петербург, от София в 06.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб.Загреб е един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и различни забавления. Следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения площад „Бан Йелачич“. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Национален парк Плитвички езера. Това е най-красивия и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове, по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси и най-голямото езеро Koзяк. Националния парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион туристи годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути с продължителност на прехода около 3 часа. Отпътуване към град Пореч. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия до Грожнян, Мотовун и Пореч (допълнително заплащане). Предстои ви поредното приятно изживяване. Първа спирка по маршрута е град Грожнян - кацнал на една скала, прекрасно място, където и днес световноизвестни артисти намират истинско вдъхновение. През лятото тук ежегодно се провежда международен джаз фестивал, който е обявен за най-добрия бутиков джаз фестивал в Европа. Маршрута ни продължава към Мотовун - градче с изразен средновековен вид, построено върху останките на стар замък, разположен на върха на хълм. Обиколката започва с безплатна дегустация на продукти с трюфели, домашен зехтин, вино от района на Истрия и местна ракия „Биска“. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на полуострова. Отпътуване за Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо илирийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. Градът предлага изобилие от невероятни исторически обекти, като най - значим е "Еуфразиева Базилика". Той е бил важен религиозен център и архиепископско седалище и в него се намира базиликата на архиепископ Еуфразиус, която е изключителен пример на религиозната архитектура. От 1997 г. тя е включена в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство не само заради внушителната си архитектура, но и защото е най-цялостният запазен комплекс от този вид. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия до островите Бриони (допълнително заплащане). Природният парк Бриони се състои от 14 острова, събрали в себе си естествена природна красота, изобилие от редки видове флора и фауна и богато културно и историческо наследство. От края на 40-те години на миналия век тук се е намирала лятната резиденция на Тито, като през годините негови гости са били високопоставени лица и световни знаменитости. По негово нареждане на островите се засаждат различни екзотични видове растения и се отглеждат породи животни от цял свят. Днес парк Бирони има славата на един от най-красивите архипелази по Средиземноморието. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия до Пула и Ровин (допълнително заплащане). Отпътуване за Пула най-големия град в област Истрия, наречен „умаления модел на Рим на брега на Адриатика". Пула е културен, икономически и туристически център. Несъмнено едно от най-известните места в града е амфитеатърът, който е единствения оцелял с напълно запазени всички 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. През последните десетилетия Арената, както още го наричат е известно място за провеждане на международния филмов Фестивал на Пула, както и на множество концерти на открито. Някои от изпълнителите, гастролирали тук са Лучано Павароти, Андреа Бочели, Хосе Карерас, Дино Мерлин, Елтън Джон, Стинг и др. Следва разглеждане на римския амфитеатър (отвън), храма на Октавиан Август, триумфалната арка на Сириус, древните градски крепости и други паметници на културата. Следва Ровин. Градът е защитен с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада и не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Шести ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Попътна разходка в Опатия, люлката на европейския и хърватски туризъм, тук се преплитат духа на централна и източна Европа, средиземноморското очарование и средновековната архитектура. Величествените хотели, впечатляващо украсените паркове и градини, дългите променади и аристократичните вили са само част от красивата градска част. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

График на отпътуване:
СОФИЯ - 06:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК - 04:45 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ - 04:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург


Допълнителни екскурзии:

ГРОЖНЯН, МОТОВУН И ПОРЕЧ

Екскурзия с посещение на Грожнян, Мотовун и Пореч с продължителност около 6 ч.
Цени: възрастен – 30 лв.; дете до 12г. - 15 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод. Цената не включва: автобус до върха на Мотовун по желание – 20 HRK (~5 лв.). Вход за Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 50 HRK(~12 лв.).

ПАРК БРИОНИ

Посещение на Национален парк Бриони, с продължителност около 6 ч.
Цени: възрастен 30 лв.; дете до 12 г. - 20 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека.Цената включва: транспорт и представител на агенцията. Цената не включва: вход за национален парк Бриони (билет за корабчето и за парка) – цена за възрастен 160 HRK (~ 40 лв.), за деца от 4 до 12 г. 80 HRK (~20 лв.); Всички входни такси се заплащат на място.

ПУЛА И РОВИН

Екскурзия с посещение на Пула и Ровин, с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 40 лв.; дете до 12г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод по маршрута. Цената не включва: Билет за Амфитеатъра – 40 HRK (~10 лв.); Храма на Август – 10 HRK (~3,6 лв.), Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 20 HRK ((~5 лв).

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Истрия |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Истрия |  Майски празници - Хърватия |  Майски празници - Истрия

Избрани оферти