Начало / Екскурзии / Екскурзии - Риека

Почивка в Хърватия с посещение на Плитвички езера, полет от София, 31.08.16

Номер на оферта

/

198894

Дати & цени

Цената включва

- Чартърен полет София - Риека – София с включени летищни такси.
- Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен до 7 кг.
- Трансфер летище - хотел – летище.
- 7 нощувки със закуска и вечеря в хотел 2*/3* в района на Пореч.
- Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 5000 евро (за лица до 65 г.)
- Обслужване на място от представител на агенцията.

Цената не включва

- Туристическа такса - 1 евро на човек на ден – заплаща се предварително в България.
- Допълнителните екскурзии (виж по-долу). Заявяват се и се заплащат предварително в България. На място цените на допълнителните екскурзии са 25 % по-високи.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55

Програма на пътуването

Хърватия с посещение на Словения
Самолетна програма с чартър от София

7 нощувки със закуски и вечери

Дата: 31.08.2017

Цена на човек в двойна стая: 695 лв.
Единична стая: 1335 лв.
Двама възрастни и 1 дете(2.00-6.99 г.): 1702 лв.
Двама възрастни и 1 дете(7.00-11.99 г.): 1888 лв.

ПРОГРАМА
Първи ден 31.08.2017
Среща на летище София (терминал 2) и отпътуване за Хърватия с директен чартърен полет в 06:55 ч. Кацане на летище Риека в 07:20 ч. местно време. Трансфер до хотела и кратка попътна разходка в Опатия. Настаняване в хотела след 14 часа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 01.09.2017
Закуска. Круиз в Лимски канал, с посещение на Ровин (допълнително заплащане). Открийте красотата на приказните заливи и непокътнатата природа на лимския канал. Екскурзията започва с разходка в Ровин, която ще ви зареди с истинска естетическа наслада. Не случайно Ровин е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира именно Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Маршрута продължава през живописния Лимски канал – един от най-красивите заливи на Истрия, част от дългата 35 км. лимска долина, простираща се до град Пазин. Заливът е с дължина 10 км., дълбочина 30 м. и ширина 600 м., заобиколен е от стръмни гористи хълмове от двете страни, на места достигайки до 100 м. надморска височина. Тук ще имате възможност да поплувате в чистите води на Адриатика, а през това време грижливия екипаж ще ви приготви вкусен обяд от прясна риба. Връщане в Пореч. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 02.09.2017
Закуска. Свободно време или по желание включване в целодневна екскурзия до Национален парк Плитвички езера (допълнително заплащане). Това е най-красивия и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове, по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси и най-голямото езеро Koзяк. Националния парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион туристи годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути с продължителност на прехода около 4 часа. Връщане вечерта в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 03.09.2017
Закуска. Свободен ден за плаж или самостоятелна програма. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 04.09.2017
Закуска. Целодневна екскурзия до Словения с посещение на Пиран и Копер (допълнително заплащане). Обиколката включва посещение на историческия град - крепост Пиран и разходка из старата част, едно от най-великолепните места по крайбрежието на Истрия. Смята се, че името „Пиран“ е с келтски произход и означава селище на хълма. Под извисяващата се катедрала с камбанария във венециански стил се е намирало овално вътрешно пристанище, което е било заменено през 19-ти век от елегантен градски площад, в чийто център днес се издига статуята на Тартини, композитор и цигулар, роден в Пиран. Следващата спирка е Копер. Особен интерес тук представлява Стария град от венецианската епоха. Тук се намират катедралата „Успение Богородично“ и удивителната сграда на Преториански дворец, който е бил седалище на губернатора на града по време на Венецианската република. Екскурзията на връщане продължава към град градчето Буе в Хърватия, известно още като „Пазителят на Истрия”. Градът има богата история, а местността е била обитавана от траки, римляни и славяни. Старият град на Буе е отлично запазен и впечатлява посетителите с тесните си улички, централния площад и чудесно запазената средновековна архитектура повлияна от Венеция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Шести ден 05.09.2017
Закуска. Целодневна екскурзия до Постойна и замъка Предяма в Словения (допълнително заплащане). Вече близо 200 години пещерата е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Тя е с дълга история и е имала различно предназначение в миналото - била е склад, скривалище, бункер, а през Втората световна война германците са съхранявали в нея гориво. Символът на пещерата е сталагмитът брилянт, а най-известния представител на животинския свят е протеят (Proteus anguinus), вид риба, която може да оцелее без да се храни близо 10 години. Придвижването в пещерата се осъществява с електрическо влакче, но има и участък (около 2 км.), в който се върви пеша, за да може всеки да запечата в съзнанието си невероятната красота, сътворена от природата. Продължителността на целия преход е около 90 минути, след което има почивка за обяд и свободно време. Пътуването продължава към Предяма, където се намира и едноименния замък. Той буквално виси на 123 метрова скала, от където се открива прекрасна гледка към околностите. Отдалече терена изглежда почти невъзможен за строителство и човек започва да се чуди какви архитекти магьосници са успели да го измислят и реализират преди няколко века. Отстрани прилича повече на триизмерна компютърна анимация от съвременен фентъзи филм, отколкото на истинска сграда. Сгушен е в скалите, прилепен е до склона на планината до такава степен, че вътрешните стени на някои от помещенията са всъщност самите скали, в които са прокопани сводове и тунели. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Седми ден 06.09.2017
Закуска. Свободен ден за плаж и самостоятелна програма. Вечеря. Нощувка.

Осми ден 07.09.2017
Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Риека в обявения от фирмата партньор час за отпътуване. Полет за София в 08:10 ч. Пристигане на летище София в 10:30 ч.

Полетна информация:
Заминаване в ден четвъртък:
София- Риека FB 8797 / 06:55 - 07:20 (Времената са местни)
Връщане в ден четвъртък:
Риека - София FB 8798 / 08:10 - 10: 30 (Времената са местни)
Авиокомпания: "Bulgaria Air"


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Целодневна екскурзия до Национален парк Плитвички езера.
Целодневна екскурзия до Плитвице с продължителност около 12 ч.
Цени: възрастен – 68 евро.; дете до 12 г.- 34 евро
Цената включва: транспорт, водач на български език и входни билети.
Цената е валидна при минимум 25 човека. Отпътуването за Плитвице е рано сутринта. Носете удобни обувки и топли дрехи. Разглеждането на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути е с продължителност на прехода около 4 часа. Връщането в хотела е късно вечерта.

Целодневна екскурзия до Постойна и замъка Предяма
Целодневна екскурзия до Словения - Постойна Яма и замъка Предямар с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 40 лв.; дете до 12 г.- 20 лв.
Цената включва: транспорт и водач на български език. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената не включва: комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 29 евро. Таксата за билета се заплаща на място.

Целодневен круиз в лимски канал с посещение на Ровин
Целодневна екскурзия с корабче, с пощение на Ровин, с продължителност около 6 ч.
Цени: възрастен – 30 лв., дете до 12 г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека.
Цената включва: Екскурзоводско обслужване в Ровин на български език и разходка с корабчето.
Цената не включва: Обяд на корабчето с включени напитки: възрастен 200 HRK (~50лв.), дете (от 05.00 до 12.00г.) 100 HRK (~25 лв.). Не е възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд на корабчето.

Словенска ривиера
Целодневна екскурзия с посещение на Пиран, Копер и Буе, с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 40 лв.; дете до 12 г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.

ВАЖНО: Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на отпътуване!

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Риека |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Риека |  Лято в чужбина - Хърватия |  Лято в чужбина - Риека

Избрани оферти