Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

Хърватска и Будванска ривиера

Номер на оферта

/

225465

Дати & цени

Цената включва

транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
всички гранични, магистрални и пътни такси;
три нощувки със закуски и вечери в хотел 3 * – Будванска ривиера;
БОНУС - кратка спирка в Подгорица - столицата на Черна гора;
водач на групата
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";

Цената не включва

целодневна екскурзия до Дубровник – 25 евро (при група от минимум 20 човека), включва транспорт, пешеходна обиколка с професионален екскурзовод;
полудневна екскурзия до Которския залив – 20 евро (при група от минимум 20 човека),
включва транспорт и професионален екскурзовод;
разходка с корабче до о-в Локрум със свободно време за разходка на острова – 20 евро (при група от минимум 30 човека);
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

С възможност за отпътуване от следните градове: Сливен, Н.Загора, Ст. Загора, Чирпан, Пловдив


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 0:30ч. по маршрут Сърбия - Босна и ХерцеговинаЧерна гора.

ВТОРИ ДЕН:
Привечер пристигане в Будва, настаняване в хотел 3*, намиращ се на Будванската ривиера. Пешеходна обиколка на стария град на Будва. Вечеря, нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж и разходка в Будва или възможност за полудневна екскурзия до Которския залив. Пешеходна обиколка на Котор – град, включен в списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО: Морската врата, Площадът на оръжията, Площадът на брашното, катедралата "Св. Трифон", църквата "Св. Никола". Свободно време. Посещение на град Пераст. В архитектурата на стария град се усеща венецианското влияние. Тук е била една от най-известните и прочути моряшки школи в света. До Пераст се намират двата малки острова Свети Георги и Богородица от Скалата, като на всеки от тях има параклис. Свободно време или възможност за разходка с лодка до църквата "Св. Богородица от скалите", разположена на островче в Которския залив. Това е единственият изкуствено създаден остров в залива, на мястото, където през Средните векове в скалист риф под водата двама местни моряци открили икона на Света Богородица.
Връщане в Будва следобед. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или възможност за допълнителна екскурзия до Дубровник с пешеходна обиколка на стария град на Дубровник с професионален екскурзовод на български език - църквите "Св. Спас" и "Св. Влах" – светеца- защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица "Страдун", Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията "Кнeжев двор" и йезуитската църква “Св. Игнасиус”.
Свободно време, през което бихте могли да се запознаете отблизо с някои от множеството музеи на Дубровник, да обиколите Крепостните стени на града или да се насладите на морски специалитети и бяло вино в някое от многобройните малки ресторантчета, разположени в безкрайния лабиринт от кокетни улички от двете страни на Страдун. Възможност за разходка с лодка до о-в Локрум, със слизане на острова и време за разходка /срещу доплащане/. Локрум е един от островите покрай бреговете на Дубровник. Простира се на около 600 метра от брега от северозапад на югоизток в Адриатическо море. Малкият и зелен остров Локрум е неделима част от пейзажа на Дубровник. Островът е споменат за пръв път в историческите хроники през 1023 г. като място, на което е построен Бенедиктински манастир. Островът е свързан с много легенди като например тази за Ричард Лъвското сърце, чийто кораб се разбил на връщане от Кръстоносния поход през 1192 г. и той намерил спасение на бреговете на Локрум. През 1806 г., по време на Наполеоновата окупация, французите издигнали Форт Роял на високо плато, а за форма на самата крепост избрали звезда. През 1839 г. островът става собственост на брата на австрийския император Франц Йосиф - Максимилиaн I, управител на Мексико. И по време на Хабсбургите, а и преди това, на острова се отглеждали екзотични растения и заради ботаническите му градини през 1963 г. Локрум е обявен за природен резерват. В бившия манастир се помещава ресторант, а пешеходните маршрути из острова са маркирани.
Отпътуване обратно за Будва. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела сутринта и отпътуване за България. По път - спирка в Подгорица, столицата на Черна гора.

ШЕСТИ ДЕН:
Пристигане в България рано сутринта.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  6 септември 2023 - Хърватия |  6 септември 2023 - Дубровник

Избрани оферти