Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Индия И Шри Ланка - обиколен тур

Номер на оферта

/

209176

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
* Самолетни билети за полети в икономична класа с включен багаж и летищни такси София-транзитно летище-Делхи, Коломбо-транзитно летище-София;
* Самолетни билети за полети в икономична класа с включен багаж и летищни такси Джайпур-Мумбай-Коломбо;
* 2 нощувки в Ню Делхи в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* 1 нощувка в Агра в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* 2 нощувки в Джайпур в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* 1 нощувка в Мумбай в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* 3 нощувки в Бентота в хотел на плажа в двойна стая с включени закуски и вечери в избрания хотел;
* 1 нощувка в Канди в двойна стая с включена закуска и вечеря в избрания хотел;
* 1 нощувка в Дамбула в двойна стая с включена закуска и вечеря в избрания хотел;
* 1 нощувка в Коломбо в двойна стая с включена закуска и вечеря в избрания хотел;
* транспорт с автобус, специално нает за групата, по време на цялата програма;
* 12-дневна туристическа програма по време на цялата екскурзия по маршрута Делхи- Агра-Джайпур-Мумбай-Бентонта-Канди-Сигирия-Коломбо;
* виза за Индия;
* виза за Шри Ланка;
* медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 Евро;
* водач на групата от България.

Цената не включва

1. Пакетната цена не включва обедите и вечерите по маршрута, които не са описани в пакета услуги.
2. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни и вътрешни полети към дата 27.11.2017 от 513 евро + 322 евро летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на:
- 602 Евро при настаняване в хотели 4*.
- 756 Евро при настаняване в хотели 5*.
4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 15 човека. При по-малък брой пътуващи туристи, цената на пътуването се завишава с 4% - 6% от пакетната цена на човек, в зависимост от реалния им брой.
5. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR EUR 1 = USD 1.18. При промяна на курсa с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини.

Програма на пътуването

ИНДИЯ И ШРИ ЛАНКА - ОБИКОЛЕН ТУР
Делхи-Агра-Джайпур-Мумбай-Бентота-Канди-Сигирия-Коломбо

8 - 21 март 2018 г.

ПРОГРАМА:

8 март
Полет София-Делхи през транзитно летище.

9 март
Пристигане в Делхи. Трансфер до хотела и настаняване.
Вечерта - посещение на Гарудвара Бангла Сахиб - храм за преклонение на Сикхите. По желание можете да се присъедините към другите поклонници, като се включите в сервирането на храна на богомолците. Връщане в хотела и нощувка.

10 март
Закуска в хотела. Сутрешна обиколка на Стария град в Делхи - посещение в Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия. Разходка с едно от най-характерните транспортни средства за Индия - велосипедната рикша. Безброй цветове, организиран хаос, тълпи, лабиринт от тесни улички, успокояващи аромати, опияняващи миризми, бездомни кучета и свещената крава – ще видите всичко това и много повече, докато велосипедната ви рикша умело криволичи през крайните улички на оградения град Шахжаханабад и преминете покрай Червената Крепост. На един от градските покриви Кабутарбаз (любител на гълъбите) ще демонстрира изкуството да контролира 50 гълъба, използвайки свирка, пръчка и торба със семена. Посещение на Радж Гат - мястото на кремация на Махатма Ганди. Обиколката продължава в новата част на града - Ню Делхи. Посещение на мавзолея на император Хумаюн - предшественик на архитектурния стил на Мугалите. Посещение на кулата Китаб Минар от 12-ти век, грациозно ръчно издълбана по цялата си височина от около 73 метра. Преминаване покрай Индийската Порта (паметник на загиналите индийски войници), президентската резиденция - някога дворецът на вицекраля, сградата на Парламента и сградите на секретариата - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектурата от 20-ти век. Връщане в хотела и нощувка.

11 март
Отпътуване с бус за Агра. Пристигане в Агра и настаняване в хотела.
Следобедна обиколка на забележителностите в Агра - Крепостта Агра - построена от император Акбар на западния бряг на река Ямуна и украсена с палати и градини от Джахангир.
Късно следобед посещение на Мехтаб Багх от задната страна на Тадж Махал за снимки по залез слънце. Връщане в хотела и нощувка.

12 март
Посещение на Тадж Махал: придвижване с тонга (каруца с коне) до Тадж Махал Гейт по изгрев слънце. Разположен на брега на река Ямуна, Тадж Махал е въплъщение на любовта, създаден от император Шахджахан.
Връщане в хотела за закуска. Напуксане на Агра с бус и заминаване за Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри. Построен от император Акбар между 1570 и 1585 г. и внезапно изоставен 15 години по-късно поради сериозен недостиг на вода. Пристигане и настаняване в хотела в Джайпур. Свободна вечер и нощувка.

13 март
Закуска. Сутрешна екскурзия до комплекса Кехлибарената крепост, известен със своите укрепления, отразяващи се в тихите води на езерото Маота. Възможност за изкачване на хълма на гърба на слон. Следобедна туристическа обиколка на град Джайпур включваща посещения на градският дворец, дворецът Хава Махал и обсерваторията Джантар Мантар. Преминаване покрай Хава Махал - най-известната забележителност в Джайпур, Този розов дворец е конструиран така, че дамите да могат да наблюдават кралските шествия, без да са видими за външни хора. Връщане в хотела и нощувка.

14 март
Закуска и трансфер до летището. Полет до Мумбай. Пристигане, трансфер до хотела и настаняване. Следобяд - полудневна туристическа обиколка на града включваща комбинация от местна култура, цветове и ярко контрастиращия космополитен Мумбай. Район Лалбаг е сърцето на текстилната индустрия, която процъфтява в Мумбай от средата на 19-ти до края на 20-ти век. По-късно се превръща в пазара за подправки и зеленчуци. Булешвар е квартал в Мумбай, известен с това, че е дом на над 100 храма, включително Мумба Деви. Районът е известен и с пазара за плодове и зеленчуци Булешвар. Прибиране в хотела и нощувка.

15 март
След закуска отпътуване за екскурзия с лодка до пещерите Елефанта. Основната пещера е с множество големи скулптурни панели, всички сврзани с Шива, както и отделно светилище. Най-интересното от панелите включва Тримурти, или триглавия Шива. Следобяд преминаване през кварталът - обществена пералня Доби Гот. Наблюдаване на местния влак, на който пътуващите се возят и отвън и отгоре – подходящо за снимки. Връщане в хотела. Следобед тур на историческата част от града. Посещение на сградата на Общинския корпус, която се намира срещу гарата Виктория, проектирана в ранноготически стил и смесена с индийски мотиви. Върховният съд е построен през 1878 г. в ранно английски готически стил. Кулите Раджабай, построени през 19 век в готически стил в университетския кампус, имат часовникова кула, висока 79 метра. Преминаване покрай Виктория Терминус, една от най-големите сгради в готически стил. По-късно посещение на Портата на Индия, 26-метрова каменна арка, построена да отбележи предложеното посещение на крал Джордж Пети в Индия през 1911 г. Връщане в хотела и нощувка.

След края на програмата трансфер до летището.
17.45-20.25 ч. – Полет до Коломбо.
Пристигане и трансфер до хотел на плажа.

16-17 март
Свободно време за почивка на плажа.

18 март
Отпътуване за Канди. По пътя се посещава резерват за слонове в Пинавела, основан през 1975 г., за да приема слонове, останали без родители и слонове пострадали от бракониери.Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения– най-голямата в Югоизточна Азия. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи.Пристигане в Канди - културната столица на страната. В центъра на града, около изкуствено езеро, се намира храма Далада Малигава, където се съхранява главната реликва на Шри Ланка – Свещенният зъб на Буда. Вечеря и нощувка в хотел в Канди.

19 март
Напускане на хотела и отпътуване за Сигирия. Посещение на градина за подправки в Матале и фабрика за батик.
През втората половина на деня: качване на хълма Сигирия, известен и като "Лъвската скала", който е една от главните забележителности в цялата страна. На височина около 180 м през V век, крал Касапа е построил дворец, входът към който е "охраняван" от огромен каменен лъв. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни. Вечеря и нощувка в хотел в Дамбула.

20 март
Закуска и отпътуване към Коломбо. Разглеждане на пещерния храм в Дамбула, разположен на върха на скала с височина 350 м над морското равнище. Храмът, състоящ се от пет пещери и известен с многото събрани в него статуи на Буда (някои от тях на повече от 2000 години). Пристигане в Коломбо и настаняване в хотела. Свободно време за разходка в централната част на града.

21 март
Полет Коломбо-София през транзитно летище. Пристигане в София на 21 март.

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 15 декември:
в хотел 4* - 2860 Евро с включени летищни такси
в хотел 5* - 3240 Евро с включени летищни такси

Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 15 декември:
в хотел 4* - 2960 Евро с включени летищни такси
в хотел 5* - 3360 Евро с включени летищни такси

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
* Делхи: The Hans 4*/ Le Meridien 5* или подобни
* Агра: Howard Plaza The Fern 4* / The Trident 5* или подобни
* Джайпур: Golden Tulip Jaipur 4*/ The Trident 5* или подобни
* Мумбай: Mirage 4*/ Trident BKC 5* или подобни
* Бентонта: The Palms Hotel Beruwela 4* / Eden Resort & Spa 5* или подобни
* Канди: Royal Kandyan 4* / Mahaweli reach 5* или подобни
* Дамбула: Sungreen Resort 4* / Jetwing Lake 5* или подобни
* Коломбо: The Fairway 4*/ The Kingsbury 5* или подобниien 5* или подобни

ПРЕДВАРИТЕЛЕН ТУР ДО ВАРАНАСИ:
За тези от вас, които проявяват интерес можем да организираме и двудневна туристическа програма във Варанаси, преди началото на основната програма от Делхи.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Пролет 2023 - Шри Ланка |  Пролет 2023 - Коломбо

Избрани оферти