Оферта номер: 63459

ИНДИЯ: Мумбай, Боливуд, храмовете на Кама Сутра и Златният триъгълник

ИНДИЯ: Мумбай, Боливуд, храмовете на Кама Сутра и Златният триъгълник
от 4178 лв.
Виж галерия
Дати и цена
24 октомври 2019 г. - Цена от 4178 лв.
Цената включва
Самолетен билет София – Делхи – Мумбай - София;
летищни такси в размер на 396 Евро към 01.12.2018г;
самолетен билет за вътрешен полет Джайпур – Мумбай с включени летищни такси
11 нощувки в хотели 5* по програмата (от които 2 нощувки в Делхи; 1 в Каджурахо, 2 в Агра; 2 в Рантамбор, 2 нощувки в Джайпур и 2 в Мумбай);
11 закуски
10 обяда
10 вечери
трансфери летище – хотел – летище;
билет за влак Делхи – Джанси и Джанси - Агра
разходка със слонове до крепостта Амбър в Джайпур;
разходка с рикша из стария град Джайпур;
обиколка с местен екскурзовод на Делхи, Орча, Джайпур, Фатехпур Сикри, Агра и Мумбай;
посещение на храмовете в Каджурахо
две джип сафарите в Национален парк Рантамбор
екскурзия до остров Елефант с посещение на пещерните храмове
всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;

климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване;

една бутилка минерална вода на ден

водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;
4,94 % такси Индия;

Застраховка „Защита при пътуване“ с поктиритие 10 000 евро, застраховател „Мондиал Асистанс“.
Цената не включва
виза за Индия в размер на 195 лева (заплаща се лично в посолството);

такса обработка на виза – 40 лева (заплащат се задълженително в България);

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 78 лева ( заплащат се задълженително в България);

бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, WC и др - 19 лева (заплащат се задълженително в България);

посещение на киноцентър БОЛИВУД – 180 лева

напитки;

разходи от личен характер
Северна ИНДИЯ

Златният триъгълник – храмовете на Кама Сутра – Мумбай и Боливуд

МАРШРУТ: София - Делхи - Делхи – Джанси - Орча – Каджурахо – Орча – Джанси – Агра – Фатехпур Сикри – Рантамбор – Джайпур – Мумбай - остров Елефант - София

===================================================================

ДАТИ НА ПЪТУВАНЕ: 24.10. – 04.11.2019 г.

12 дни/11 нощувки/11 закуски/10 обяда/10 вечери

=================================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

1) ПАКЕТНИ ЦЕНИ, цените са валидни при резервация с 100% плащане до 120 дни преди отпътуване:
Възрастен в двойна стая: 4178 лв.
Единична стая: 5128 лв.


2) ПАКЕТНИ ЦЕНИ, цените са валидни при резервация с 50% плащане до 120 дни преди отпътуване:
Възрастен в двойна стая: 4310 лв.
Единична стая: 5210 лв.


3) РЕДОВНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая: 4398 лв.
Единична стая: 5398 лв.Резервация:
Депозит от 2000 лева на човек при плащане по редовни цени;
Доплащане - 30 дни преди отпътуване;
Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

ПРОГРАМА:

Каним ви да се потопите в атмосферата на мистериозната и изтъкана от контрасти Индия. Открийте нейната хилядолетна култура, нейното единство и многообразие, мирно съжителство на многочислени религии и философии, пъстър калейдоскоп от 330 милиона божества, кастова система, почиваща на понятието за чистотата, нейните 18 езика и 484 диалекта, редуващите се пейзажи – пустини, равнини, хълмове, прекрасни крайбрежия и митични планини.

За този, който за пръв път влиза в съприкосновение с тази приказна страна, е важно да почувства красотата, изразена в контрастите – богатство и бедност, минало и бъдеще, свръхмодерни технологии наред с феодални порядки и атмосфера.

Затова ние ви предлагаме да започнем от света на миналото – света на махараджите. Да проодължим през резервата Рантамбор за среща с дивата природа и тигрите. Да вникнем във философията на еротичните изображения в Каджурахо и накрая да разпуснем в космополитният Мумбай.1 ден: София - Индия / Делхи

Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.


2 ден: Делхи (закуска, обяд, вечеря)

Пристигане на летище Ню Делхи в 02.05ч. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и почивка. Закуска. Обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата от Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Обяд. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.


3 ден: Делхи – Джанси - Орча – Каджурахо (закуска, обяд, вечеря)

Рано сутринта отпътуване за Джанси с влак. Закуска във влака. Отпътуване за Орча - красиво средновековно селище, което е запазило уникални архитектурни шедьоври на владетелски храмове. Селището е основано през 16 в. от владетелите на Бундела, а замъците, които са запазени и до днес, сякаш са застинали в първоначалното състояние, когато са били построени. Обяд. По онова време Орча е бил столицата на едно то най-големите и най-могъщи царства във Централна Индия. Пристигане в Каджурахо вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


4 ден: Каджурахо – Орча – Джанси – Агра (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Разглеждане на Каджурахо, чиито храмове на Кама Сутра са втората по посещаемост забележителност в Индия след Тадж Махал. Те са построени в периода между ІХ и ХІ век по времето, когато е управлявала династията Чандела. Обяд. Отпътуване към Джанси. Отпътуване с влак за Агра, бивша столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


5 ден: Агра (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”, този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите - всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Обяд. Посещение на Червената крепост – построена от червен пясъчник от Акбар Велики като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателят на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


6 ден: Агра – Фатехпур Сикри – Рантамбор (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Отпътуване за Национален парк Рантамбор. Посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Обяд. Пристигане и настаняване в хотел в Рантамбор. Вечеря. Нощувка.


7 ден: Национален парк Рантамбор (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Рано сутринта джип сафари в Национален парк Рантамбор, който се смята за най-доброто място за наблюдение на тигри в естествената им среда. Паркът, който се простира на площ от 392 кв.км., е и дом и на над 300 вида птици. Връщане в хотела. Закуска. Свобдно вереме за почивка. Обяд. След обяд джип сафари в Национален парк Рантамбор. Вечеря. Нощувка.


8 ден: Рантамбор – Джайпур (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Отпътуване за Джайпур. Обяд. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


9 ден: Джайпур (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Изкачване на слон до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите 12 фаворитки и ... 300 наложници! Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от издялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата. Обяд. Следобяд разходка с рикша до Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста скъпо, макар че си заслужава. Вечеря. Нощувка.


10 ден: Джайпур – Мумбай (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Трансфер до летището за полет до Мумбай - космополитен метрополис и най-голямото пристанище в Западна Индия. Той е и финансов център на страната, като тук са седалищата на централната банка, най-големите фондови борси и много от големите индийски компании. Трансфер до хотела. Обяд. Настаняване. Следобяд обиколка на града - вратата на Индия - паметник край брега на морето в индийско-арабски стил, хотелът Тадж Махал Палас, построен през 1903г, ЖП гарата Виктория в готически стил, приличаща повече на катедрала, музея на принц Алберт. Вечеря. Нощувка.


11 ден: остров Елефант – Боливууд (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Посещение на пещерните храмове на остров Елефант. Името острова си получава от португалските мореплаватели през 16в, които при посещението си откриват в един от храмовете изсечена от монолитна скала фигура на слон. Връщане в Мумбай. Обяд. Възможност за посещение на киноцентър БОЛИВУД /срещу допълнително заплащане/ или свободно време в Мумбай. Вечеря. Нощувка.


12 ден: Мумбай – Доха – София (закуска)

Закуска. Ранен трансфер до летището. Полет ДелхиСофия в 06.55 ч. Пристигане в София 15.05 ч.


===================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Офертата важи при минимум 15 туриста;

Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване.

За лица под 18 г., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия.

Средно месечните температури през Февруари са около +25 до +30 градуса по Целзий;

Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия;

Полетни детайли:
1 TK1032 SOFIST  1600  1820 
2 TK 716 ISTDEL  2055  0515   +1
3 TK 721 BOMIST  0655  1130 
4 TK1031 ISTSOF  1445  1505 


ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
ITC Welcom Dwarka, Делхи
Ramada, Каджурахо
Crystal Sarovar Premier, Агра
Ranthambhore Regency, Рантамвор
Holiday Inn, Джайпур
Mumbai Fariyas / Ambassador, Мумбай


Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 

Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65 г.

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
Изпрати запитване
КОЛЕДА В ИНДИЯ
от 2599 лв.
КОЛЕДА В ИНДИЯ
6 нощувки
Самолет
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
от 2143 лв.
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
6 нощувки
Самолет
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия