Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

ИНДИЯ - ВРИНДАВАН , РИШИКЕШ И ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

Номер на оферта

/

193217

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет
Летищни такси
Чекиран багаж до 30 кг. и ръчен до 10 кг.
10 нощувки със закуска и вечери в хотели ***/*****( 3 в Делхи; 2 в Джайпур; 1 в Агра, 2 във Вриндаван; 2 в Ришикеш )
Трансфери по програмата
Всички екскурзии по програмата
Разходка с рикша в Агра
Езда на слон в крепостта Амбър, Джайпур
Местни екскурзоводи с английски език
Медицинска застраховка с лимит 10000€
Водач от агенцията при група минимум 12 човека

Цената не включва

Виза за Индия, която се заплаща лично при интервюто в посолството на Индия ? 105 лв.
Бакшиши – 50$ за целият престой
Рафтинг по река Ганг – 25 $
Разходка с лодка по река Ганг - 20$
Разходка с лодка по свещената река Ямуна – 20 $
Застраховка : “Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността ? е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.
Лични разходи

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩА:
Бакшиши – 50 $ за целият престой

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Копие от международен паспорт и депозит от 1400 лева на човек.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА

ДЕН 1 : София - Делхи
Среща на летище София в 18 ч., Терминал 2 за полет в 20:40 ч. до Делхи.

ДЕН 2 : Делхи
Пристигайки в Делхи, ще бъдем посрещнати от нашия водач и шофьор, които ще ни откарат до хотела ни за освежаване и почивка. Около 11,00-11,30 часа ще започне нашият тур в Стария и Новия град. Попътно ще посетим популярната Червена крепост, която е служела за резиденция на Мугалските императори на Индия за период от почти 200 години; Яма Масджит - най-голямата джамия в Индия и ако времето ни позволи ще отскочим да напазаруваме от местните магазини на Чандхи Чоук. След това ще продължим към Кютуб Минар - най-високата каменна кула, която е символ на победата, Радж Гхат - мемориалът и вечният огън в памет на Махатма Ганди. От там ще се насочим към Джантар Мантар - впечатляващият слънчев и равноденствен часовник,откъдето ще се разходим до величествената Порта на Индия. Продължаваме напред към гробницата на моголския владетел Хумаюн.По пътя ще видим и Раштрапати Бхаван - Президентството, Парламента и другите правителствени сгради. Късния следобед прибиране в хотела.

ДЕН 3 : Делхи - Джайпур ( около 265 км. )
След закуска отпътуваме за Джайпур, известен като розовият град. Ще пътуваме дълго, на за сметка на това ще имаме възможност да видим истинския индийски живот, без подобрители. Ще имаме възможност и да си разказваме интересни факти за историята, бита, духовния и религиозен облик на тази уникална страна. Настаняваме се в хотела ни и през остатъка от деня всеки ще може да прави каквото си иска –разходки, хубава почивка, йога клас. Нощувка.

ДЕН 4 : Посещение на забележителностите на Джайпур.
Закуска. Ще започнем деня посещавайки хълмовете на впечатляващата крепост "Амбър, разположена до езерото Маота и част от културното наследство на Юнеско, считана за една от най-красивите крепости в Индия. На място ще изберем дали да се изкачим към върха пеша, с джип или на гърба на слон! ;) . След това ще разгледаме и крепостта в района Джайгарх,по-висока с 400 метра, построена от Савай Джайсингх III. Там ще видим най-голямото построено оръдие на колела. Оттам продължаваме обиколката със забележителностите Хава Махал - пет етажния дворец на ветровете, с пирамидална форма, градския дворец,който е внушителна комбинация на мугалското и раджастанското изкуство. Джантар Мантар - астрономическа обсерватория построена през 1726 година. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра ( около 245 км. )
Закусваме в хотела и отпътуваме за Агра . Пътем посещаваме Фатехпур Сикри, известен като изоставения град, изграден от император Акбар.
Пристигане в Агра. Свободно време за разходки и пазар. Вечеря. Нощувка в хотел в Агра.

ДЕН 6: Агра – Вриндаван ( около 30 км. )
Закуска и посещение на световния символ на Любовта - Тадж Махал, построен от император Шах Дахан в памет на голямата любов към жена му императрицата Мумтай Махал. По- късно разходка в крепостта "Агра " ,с великолепна гледка към Тадж Махал. Късния следобед отпътуване за Вридаван известен като „градът на Кришна” със своите около 6 хиляди храма. Счита се, че Кришна е роден в този град и прекарва ранните години от живота си в него. Кришна е син на Васудева и Деваки. Той е осмото, най-почитано превъплащение на Вишну. Образът му е многозначен. Вероятно обединява различни митологични, а може би – и исторически прототипи. Преди всичко е защитник, избавител, но въпреки това в него има нещо провокиращо. Свободно време за разходка и пазар в града . Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 : Вриндаван
Закуска . Свободен ден за разходки, ще плаваме по свещената река Ямуна за да наблюдаваме стотиците свещени огньове. Ще обиколим свещения хълм на Кришна ,както и някои от храмовете в града. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 : Вриндаван – Ришикеш ( около 205 км.)
Закуска и отпътуване за Ришикеш , в превод от санскрит „ град на мъдреците” , наричан още и „световна столица на йога“. Ришикеша е името на бог Вишну, означаващо „Господар на сетивата”. Той е свещен град намиращ се в подножието на величествените Хималаи и е началната точка на поклонническия маршрут Чар Дхам. Тук през 60-те години известната рок група Бийтълс прекарват няколко месеца, през което време композират 48 песни. Настаняване и свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9: Ришикеш
Закуска. През този ден за желаещите ще се организира рафтинг по горното течение на р. Ганг. Останала част от групата ще посетим храмовете на Рама, където е практикувал покаяние и Лакшман, като до тях ще стигнем по висящ мост. Вечерта ще се включим в традиционните свещени ритуали (аратри) изпълнявани на брега на реката. Вечерта - заслужена почивка в хотела.

ДЕН 10 : Ришикеш - Делхи ( около 100 км.)
Закуска. Свободен ден за практики, вярва се , че медитацията в Ришикеш , както и потапянето във водите на река Ганг водят до по-бързото достигане на търсещите до тяхната цел. Разходка във величествените Хималаи и посещение на пещера Васища, намираща се на 20 км. от града, за която се говори , че е обитавал и Христос. Късния следобед отпътуване за Делхи. Настаняване в хотел и вечеря.

ДЕН 11 : Делхи
Закуска . Свободен ден,в който ще можем да се разходим и напазаруваме сувенири за близките ни и спомени за нас. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 12 : Делхи -София
Закуска. Освобождаваме хотела .Трансфер до летището за полет до България.
Пристигане в София вечерта.

Цена на човек настанен в хотели 3* - 2650 лв.
Цена на човек настанен в хотели 5* - 2980 лв.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти