Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия - Фестивалът Холи - полет от София - 07.03.2020г.

Номер на оферта

/

169300

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София

7 нощувки в хотели 4* в Делхи, Агра и Джайпур

Закуски и вечери

Транспорт с автобус или минибус по програмата

Входни такси за всички посещавани забележителности

Услугите на английско говорящ гид по време на екскурзиите

Празнуване на Холи в традиционен индийски дом

Представител пътуващ с групата от България

Застраховка с покритие 10000 EUR

Цената не включва

Индийска виза (195 лева – туроператора съдейства за издаване на визата)

Бакшиши за гидове и шофьори (заплащат се задължително на място)

Билети за театъра Мохабат Тадж в Агра (65 лева)

Обяди

Такси за камери и фотоапарати в музеите

Лични разходи

Програма на пътуването

ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ ХОЛИ

Маршрут: София-Истанбул-Делхи-Агра-Джайпур-Делхи-Истанбул-София

ДАТА: 07.03.2020 г.

ЦЕНА на човек: 1169 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 07.03.2020 Среща на Летище София за полет към Истанбул в 16:00 часа. Кацане в Истанбул в 18:25 ч. Полет за Делхи в 20:50.

ДЕН 2 08.03.2020 Кацане в Делхи в 05:15 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела в Делхи. Настаняване и закуска в хотела, време за почивка. В ранния следобед обиколна екскурзия на Ню Делхи. Посещение на Бангла Сахиб. Бангла Сахиб е е едно от най-важните места за преклонение пред един от осемте гурута на сикхите. Следваща спирка е храма Лакшми Нараян. Храмът Лакшми Нараян или извстен още като Бирла Темпъл (на името на създателя му ) е построен в Делхи в чест на хиндуиската богиня на богатството Лакшми (Laxmi) и нейния съпруг Нараян. Историята разказва, че храмът е построен от семейство Бирла 1933-1936 г. и е открит от самият Махатма Ганди, който е имал едно условие – в храма да бъдат допускани хора от всички касти и религии, а не само хиндуисти. Минаване покрай Парламента на Индия, Президентството и Индия Гейт. Храма Лотус е храм построен през 1986 год. Известен е с формата си на лотус и се слави като храма – майка за целия Индиски субконтинент. Гробницата на Хумаюн е мавзолей на моголския владетел Хумаюн в Ню Делхи, столицата на Индия. Построена е през 1565-1572 година, по времето на Моголската империя, по проект на персийския архитект Мирак Мирза Гияс в характерния тогава моголски стил. Гробницата на Хумаюн е първото подобно съоръжение в Индия, около което е изграден и парк. Включена е в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3 09.03.2019 След закуска обиколка на Стария Делхи Джама Масджит е най-голямата джамия в Индия и последното архитектурно творение на Шах Джахан. Пазара в Стария Делхи. Това е най-стария пазар в Индия. Построен през 17 век от Императора Шах Джахан. Ред форт е историческа крепост в Делхи, служила на няколко поколения императори. Стоп за снимки. Кутаб минар е второто най-висока кула в Индия. Посещение на фабрика за кашмир. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 4 10.03.2020 След закуска отпътуване към Агра. Щом пристигнем в Агра, посещение на традиционен индийски дом за празнуване на Холи. Ще ви бъдат раздедени цветни прахчета. Празникът е по-известен като Холи и датира още от IV в. преди новата ера. Традицията повелява хората да излизат по улиците на градове и села и отбележат заедно празника на цветовете. Индийците се разхождат с изрисувани лица и хвърлят по околните прахообразни бои с цветовете на дъгата. Местните вярват, че така се пречистват, предпазват се от лоша енергия и се зареждат с късмет Настанявнае в хотела. По желание посещение на театрална постановка Махабат Тадж Шоу, която разказва историята на Император Шах Джахан и неговата любима съпруга Мумтаз Махал в театъра Калакрити. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 5 11.03.2020 След закуска посещение на едно от седемте чудеса на света – Тадж Махал. Тадж Махал е мраморен мавзолей, определян като най-екстравагантната сграда на своето време. Построен е от императора Шах Джахан като мемориален паметник за неговата любима жена Мумтаз Махал. Строежа му е отнел 22 години. Близо до градините на Тадж Махал се намира комплексът Агра Форт, наричан още „Червения Форт“ на град Агра. Тази мощна крепост, изградена от червен пясъчник, има стени с дължина 2 500 м, ограждащи императорския град на владетелите моголи. Комплексът се състои от много приказни дворци, като Мачи Бхаван, Джахангири Махал, Шиш Махал, Кас Махал (построен от Шах Джахан), зали за аудиенция, две много красиви джамии и др. В Агра Форт, създателят на Тадж Махал – Шах Джахан, е прекарал последните години от живота си, затворен в него от сина си. Включен е в списъка на ЮНЕСКО през 1983 г. Посещение на фабрика за мрамор. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка

ДЕН 6 12.03.2020 След закуска отпътуване към Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри. Фатехпур Сикри е старинен архитектурен комплекс, който свидетелства за културата на индийската цивилизация през 16 век. Комплексът е разположен само на около 40 км западно от Агра и неговият най-голям символ - Тадж Махал. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 г. от великия император Акбар. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 г. е включен в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Настаняване в хотела в Джайпур. Вечеря и нощувка.

ДЕН 7 13.03.2020 След закуска, обзорна екскурзия на Джайпур. Хава Махал. Дворецът „Хава Махал” е една от основните забележителности на Джайпур и е завършен през 1799 г. Името му в превод означава "Дворецът на ветровете". Счита се, че "Хава Махал" е женски дворец, построен за жените на кралското семейство, давайки им възможност да наблюдават от стаите си ежедневието и шествията на града. Амбър Форт. Форт Амбър се намира в щата Раджастан, на 11 км от Джайпур. Строежът на забележителната крепост е започнал през 1592 г. от Раджа Ман Сингх II. Крепостта е заобиколена от масивни и дълги стени, вътре се намират храмът Кали, залата на победата, залата за обществени изслушвания, двореца на огледалата. Крепостта е внушителна с неповторимото си съчетание на два архитектурни стила, които съжителстват отлично в интериорната украса. По стените могат да се видят красиво изрисувани картини на ловни сцени. Друг впечатляващ акцент на крепостта са сложните дърворезби по стените и таваните. Джал Махал е една от най-големите и най-популярни забележителности в района. В дъждовния сезон той „плува” в езерото, а когато настъпи сухото време, в началото на лятото, стените му постепенно излизат на повърхността, тъй като водата пресъхва. Дворецът е построен през 18 век от тогавашния владетел Мадхо Сингх I, който го използвал като своя лятна резиденция. Едно от хобитата му било да ловува патици, затова и избрал точно това място – и до днес езерото Ман Сагар е обитавано от много и най-разнообразни пернати създания. Джантар Мантар е колекция от архитектурно астрономически инструменти, построен от махараджа Джай Сингх II в Джайпур, Индия между 1727 и 1734 г. Той изградил общо 5 такива съоръжения на различни места, включително тези в Делхи и Джайпур. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Градският дворец в Джайпур построен от махараджа Джай Синг. Посещение на фабрика за бижута и килими Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 8 14.03.2020 След закуска отпътуване към Делхи. Настаняване в хотела. Остатъка от деня свободно време. Вечеря и нощувка в хотела. Ранен трансфер до летището в Делхи за полет към Истанбул в 06:55 часа. Кацане в Истанбул в 11:30 местно време. Полет за София в 14:45 часа.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
Делхи Golden Tulip Suites 4* или подобен Агра Mansingh Agra 4* или подобен Джайпур Mansingh Jaipur 4* или подобен

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване до 3 дни след потвърждение. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 40 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Минимален брой записани туристи: 15

В случай, че минималният брой записани туристи не бъде събран, туроператора е длъжен да уведоми записаните туристи за анулация на програмата, спазвайки условията от чл. 89, ал.7, т. 1 от Закона за туризма

МЕСТНА ВАЛУТА: Индийска рупия

ДОКУМЕНТИ ЗА ИНДИЙСКА ВИЗА - Паспорт валиден 6 месеца от датата на връщане от Индия - 2 снимки паспортен формат - Попълнен формуляр за издаване на виза

ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Туроператора има сключена застраховка Отговорност на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти