Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК - ОКТОМВРИ

Номер на оферта

/

219803

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ С ВКЛ. ЛЕТИЩНИ ТАКСИ С ТУРСКИТЕ АВИОЛИНИИ;
БЕЗПЛАТЕН САЛОНЕН И ЧЕКИРАН БАГАЖ;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ДЕЛХИ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ДЖАЙПУР;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В АГРА;
6 ОБЯДА;
6 ВЕЧЕРИ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ С МИНИБУС/АВТОБУС;
ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
ВОДАЧ ОТ АГЕНЦИЯТА;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ В ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ.

Цената не включва

РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
ЦЕНАТА НА ИНДИЙСКАТА ВИЗА (145 ЛВ.) – ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА;
БАКШИШИ ЗА ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И СА В РАЗМЕР НА 1-2 USD НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВА – 2% - 3% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА, В ЗАВИСИМОСТ ОТ МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ;
МЕДИЦИНСКИ ЗАСТРАХОВКИ – С ДОПЛАЩАНЕ 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН.

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в Делхи, 2 нощувки със закуски в Джайпур, 1 нощувка със закуска в Агра; 6 обяда и 6 вечери. Настаняването е в хотели 4 и 5 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Индия. Лети се с редовни полети на Турските авиолинии (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и салонен багаж). Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 14.10.2018: 15:00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 17:50 ч. - отпътуване за Истанбул, с полет на Турските авиолинии. Кацане на летището в Истанбул в 19:10 ч. Отпътуване за Делхи в 20:20 ч.

ВТОРИ ДЕН - 15.10.2018: 04:35 ч. местно време пристигане в Делхи. Трансфер до хотела в Делхи и закуска. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век: Джамията Джама Масджид – един от архитектурните подаръци, оставени от Шах Джахан и една от най-големите джамии в Индия; Мемориала Радж Гат – място където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия; посещение на пазара Чандни Чоук (имате възможност да се возите на типична рикша). Обяд. Следобед посещение и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 16.10.2018: Закуска. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; Кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5 метра; посещение на Храма Лотус – построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра; Храма Лаксми Нараян - един от основните хинду храмове в Делхи и основна туристическа забележителност в града и обсерваторията Джантар Мантар. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 17.10.2018: Закуска. Отпътуване за Агра (233 км.). Град Агра е разположен на свещената за индусите река Ямуна. Тази естествена природна защита осигурява стратегическата роля на града още от първите десетилетия на съществуването му – преди около 2 500 години, когато е бил част от будистката империя на Ашока. През XVI век градът бележи разцвет и е издигнат за столица на Моголската империя (обхващала земите на днешна Индия) по време на династията на Великите Моголи, управлявали от XVI до XVIII век. Днес град Агра е известен най-вече с невероятния мавзолей Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация на всяко първо посещение на Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук се бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. Пристигане в Агра. Настаняване в хотела и обяд. Посещение на Агра Форт – великолепна сграда, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си. Разглеждане на мавзолеят Итимад-уд-Даула – наричан малкия Тадж Махал и на градините Мехтаб Баг – над 300 кв.м. градини с чудесна гледка към Тадж Махал. Вечеря. Нощувка в Агра

ПЕТИ ДЕН - 18.10.2018: Ранно ставане. Закуска. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце (най-подходящото време, когато сградата се обагря в розово) – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал. Отпътуване за Джайпур (238 км.). По път посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя, но е изоставен само 14 години след построяването му. Обяд. Продължаване към Джайпур. Настаняване в хотела. Вечера. Нощувка в Джайпур.

ШЕСТИ ДЕН - 19.10.2018: Закуска. Посещение на Амбър Форт (за желаещите е възможно да яздят слон до Амбър Форт – ако има възможност за цялата бройка желаещи) - несъмнено една от най-значимите забележителности в региона. Построен през 1592 г. от Раджа Ман Синг II, фортът е чудесен пример за великолепието на местната архитектура. Обяд. Разглеждане на Джайпур – столица на щата Раджастан, основан през 1727 г. от Раджа Джай Синг II. Градът е известен като розовия град, най-вече заради боядисаните в розово през 1878 г. градски стени, част от подготовката на града за посещението на английския престолонаследник. Част от градските стени са непокътнати и до днес, въпреки, че градът се е разраснал доста повече от първоначалните планове. Търговията остава най-важният отрасъл за Джайпур, благодарение на стратегическото местоположение на града. Посещение на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – текстил, оръжия и миниатюрни рисунки и Обсерваторията (ЮНЕСКО) - построена от астронома Крал Савай Джай Синг през 1728 г. Обсерваторията работи и до днес. Посещение на Хава Махал или както е известен Двореца на ветровете. Пет етажният дворец е построен, за да може жените от двореца да наблюдават фестивалите, които са преминавали по улиците под него. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - 20.10.2018: Закуска. Свободно време в Джайпур. Обяд. Отпътуване за Делхи (273 км.). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 21.10.2018: Трансфер до летището в Делхи. Полет за Истанбул в 06:15 ч. Пристигане в Истанбул в 10:30 ч. местно време. Полет за София в 15:35 ч. Пристигане в София в 16:55 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ:

14.10.2018 - 21.10.2018 г.

цена на човек в двойна стая: 2315 лв.

цена на човек в индивидуална стая 2643лв.

цена на трети възрастен в стая 2098лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2048лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2113лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Есен 2023 - Индия |  Есен 2023 - Делхи

Избрани оферти