Начало / Екскурзии / Екскурзии - Агра

ИНДИЯ: ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

Номер на оферта

/

214466

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
6 нощувки със закуски в хотели 3/ 4* – 2 в Делхи, 2 в Джайпур и 2 в Агра;
6 вечери описани в програмата;
Трансфер: летище – хотел – летище;
Транспорт с климатизиран микробус / автобус;
Всички екскурзии включени в програмата;
Входни такси в посещаваните туристически обекти и музеи;
Обзорна обиколка на стария и новия Делхи;
Посещение на Акшардам;
Посещение на храма Лотус;
Посещение на храма Бирла в Джайпур;
Изкачване на Амбър Форт;
Посещение на градския дворец в Джайпур;
Посещение на обсерваторията Джантар Мантар;
Разгреждане на дворцовия комплекс Фатехпур Сикри;
Посещение на Тадж Махал;
Посещение на Агра Форт;
Екскурзоводско обслужване на английски език или руски език;
1 бутилка вода на ден;
Водач-преводач от "Роял Травел Светимекс" при група от 10 човека;
Медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR - 10.00 лв. (над 65 години има доплащане);

Цената не включва

Цената не включва
Самолетен билет: София – Делхи; Делхи – София с включени летищни такси - (556 € към 26.10.2017);
Пари за лични разходи;
Допълнителна нощувка – 40$;
Доплащане за единична стая – 168 $;
Бакшиши – около 30 $ (заплащат се в офиса);

Програма на пътуването

ДЕЛХИ - ДЖАЙПУР – АГРА

Индия – калейдоскоп от пейзажи, исторически забележителности и кралски градове, мъгливи планини, пъстър народ, забележителна култура и интересни празненства.


Пътуване до Индия – винаги е било предпочитано от почитателите на древните цивилизации, на многоцветните култури и обичаи, уникалните паметници и храмове, разнообразната кухня, екзотични плажове, величествените планински вериги, тропическите дъждовни гори...

Тази невероятна страна, поразява със своята природа и екзотика. Ако искате да се докоснете до един друг свят, това е мястото където може да намерите всичко, което търсите.

Програма:

1 ден – Отпътуване от летище София, терминал 2 за Делхи.

2 ден – Пристигане на международното летище „Индира Ганди” в Делхи. Посрещане от представител на фирмата партньор с гирлянди от ароматни индийски цветя. Трансфер Настаняване в хотел "The Piccadily". Преди обяд обзорна обиколка на Стария Делхи с посещение на „Джама Масджид” – eдна от най-големите джамии в света. Тя е построена от Шах Джахан, строителят на Тадж Махал. Разглеждане (отвън) на Червения форт – крепост на Могулската династия, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Посещение на мемориала на Махатма Ганди. Посещение на храма Лотус – архитектурно чудо в сърцето на Ню Делхи, символ на красотата и чистотата на Бахайската вяра. Строежът е отнел почти 10 години и в него са участвали 800 инженери, техници и работници, които са се постарали да реализират една от най-сложните сгради в света. Посещение на храма Акшардам – изграден от розов пясъчник от Раджастан и бял мрамор от Италия. Розовият камък символизира Бхакти /отдадеността/ във вечен разцвет, докато белия мрамор символизира чистия и вечен мир. Храмът е изграден, без да се използва нито един елемент от желязо. Само прецизното поставяне на тези камъни, дава устойчивост на сградата. Gajendra Pith е наименованието на дългата 326 метра стена със 148 скулптури на слонове в реални размери. Всички те са ръчно изработени. Има различни сцени – слонове сред природата, сред хората и сред божествата. Тук човек усеща смесицата от изящното изкуство, сръчността на хората, красота и вечната мъдрост. Вечерно водното шоу – невероятна гледка, която макар и да трае само 12 минути, зашеметява всеки турист, станал свидетел на магията на индийската култура. Под звуците на индийски ритми водата танцува в правилни геометрични фигури, които показват напредналите знания на древна Индия в областта на математиката и геометрията. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Закуска. Отпътуване за Джайпур, столицата на щата Раджастан. Известен е като "Розовият град" заради розовата мазилка на сградите, имитираща розов пясъчник. Джайпур е и един от най-добре планираните градове в Индия – разделен е на шест квартала, отделени от главните улици с широчина от 34 метра. Всъщност, смята се, че той е първият град в Индия с градоустройствен план. Проектиран е съгласно философията на Васту Шастра (ведическите принципи на архитектура и строителство за постигане на комфорт и просперитет на гражданите). Всички улици и Базарът следват посока от изток на запад и от север на юг. Източната порта на града се нарича Suraj (Слънце) Pol, докато западната носи името Chand (Луна) Pol. Настаняване в хотел "KK Royal daysl". Следобед посещение на Бирла – хиндуистки храм, построен по съвременен архитектурен маниер. Изграден е изцяло от най-висококачествен бял мрамор. Неговите три купола олицетворяват по три различни начина близостта на хората до религията. Вечерта наблюдаване в храма и наслаждаване на впечатляващата церемония "Арти". Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Екскурзия до Амбър форт – крепостта на някогашните управници на Джайпур с уникална архитектура, съчетаваща индуски и ислямски елементи. Изкачването на крепостта става върху гърба на слон. Вътре в крепостта се разглеждат „Залата на победата“ – Джак Мандир и Шееш Махал – зала с огледала. На връщане разглеждане на Джал Махал или „Водния дворец“ , който се намира в центъра на езеро, което през лятото пресъхва, но през зимата отново става красиво езеро, пълно с водни лилии. Обзорната обиколката на Джайпур продължава с посещение на градския дворец, сега превърнат частично в музей, който разкрива уникална индуска архитектура и рядка колекция от картини, оръжия, посуда и типични костюми. Посещение на обсерваторията „Джантар Мантар”, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство, където се пази колекция от древни астрономически уреди. В тази обсерватория времето се измерва с точност от 17 век насам. Разглеждане (от вън) на двореца Хава Махал – един от символите на Индия, построен от розов пясъчник във формата на короната на бог Кришна. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Закуска. Отпътуване за Агра, дом на едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Градът е известен и с мраморните си изделия, ръчно изработените килими, платове, бижута и кожени изделия. По пътя разглеждане на Фатехпур Сикри – дворцов комплекс с джамия, построени от могулския император Акбар Велики през 16 век като летен дворец за неговите синове. Комплексът е обявен от ЮНЕСКО за паметник на културата от световно значение. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел "Howard Plaza". Вечеря. Нощувка.

6 ден – Закуска. Посещение на Тадж Махал – една от най-красивите сгради на земята, мавзолей на любовта, изваян от бял мрамор, построен от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник на Могулската архитектура в стил, съчетаващ ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 година е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Въпреки, че централната сграда с известния си бял купол е най-популярният образ на Тадж Махал, съоръжението представлява много голям комплекс от функционално свързани сгради. Строителството започва около 1632 година и е завършено около 1653 година, като в него участват хиляди строители и занаятчии. След обяд посещение на Агра форт – крепост-дворец, превърнат от могулските султани във втора столица на страната. Тя е построена от червен пясъчник и е обградена с 2,5 км стени. Крепостта е включена в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО. По подвижен мост се стига до главния вход на форт Агра. Порталът е построен от внука на Акбар – Шах Джаханпрез 1665 година. Самото строителство на крепостта започва през 1565 г. на мястото на стария форт Бадалгар, който Акбар разрушава. Според историческите данни, Акбар е наредил издигането на повече от 50 сгради, защитени от двойни, а на места от тройни стени. Мястото на крепостта е стратегически подбрано – на брега на река Ямуна. Свободно време за посещение на занаятчийски и търговски центрове за изделия от мрамор, килими с високо качество, сари с бродерия, кожени изделия и др. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи. Следобед обиколка на Новия Делхи с разглеждане на Кутуб Минар – кула (минаре) висока 73 м. под егидата на ЮНЕСКО, строена през 11 век от червен пясъчник – един от най-ранните и най-ярки образци на Индо-ислямската архитектура. Разходка покрай Портите на Индия – национален мемориал, построен в памет на загиналите във войните индийски войници. Разглеждане (отвън) на двореца на президента и правителствените сгради, помещаващи се в Северния блок, построени от британците, когато Индия е била част от Британската империя. Свободно време за покупки. Вечеря. Трансфер до летище „Индира Ганди”.

8 ден - Полет за България в 01:25 ч., пристигане в София в 12:10 ч.

Ваксини: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.


Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 1000 лв, доплащане един месец преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Агра |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Агра |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Агра

Избрани оферти