Начало / Екскурзии / Екскурзии - Техеран

ИРАН

Номер на оферта

/

193551

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С КАТАРСКИТЕ АВИОЛИНИИ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 30 КГ.
МАЛЪК САЛОНЕН БАГАЖ;
ОСЕМ НОЩУВКИ В ХОТЕЛИ 4* НА БАЗА НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА;
ЕДНА ЗАКУСКА НА 07.09.2017;
ОСЕМ ВЕЧЕРИ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ С МИНИБУС/АВТОБУС;
ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
ВОДАЧ ОТ АГЕНЦИЯТА;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ В ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ;
1 БУТИЛКA ОТ 500 МЛ. НАПИТКА НА ДЕН НА ЧОВЕК;
ПОКАНА ЗА ВИЗА.

Цената не включва

РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
РАЗХОДИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА (100 ЛВ.) – ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА;
БАКШИШИ ЗА ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И СА В РАЗМЕР НА 1-2 USD НА ЧОВЕК НА ДЕН;
БАКШИШИ В РЕСТОРАНТИТЕ – ОБИКНОВЕНО ОКОЛО 10 % ОТ СУМАТА НА СМЕТКАТА;
МЕДИЦИНСКИ ЗАСТРАХОВКИ – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН.

Програма на пътуването

Екскурзията е десетдневна и включва 1 нощувка в Шираз, 2 нощувки в Язд, 3 нощувки в Исфахан, 2 в Техеран и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Шираз, Персеполис, Пасаргад, Язд, Мейбод, Наин, Исфахан, Абаяне и Техеран. Настаняването е на база полупансион в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва по 1 бутилкa от 500 мл вода на човек на ден, както и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с редовни полети на Катарските авиолинии София – Доха – Шираз и Техеран – Доха – София (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и малък салонен багаж). Вътрешните трансфери в Иран се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

06.09.2017: 18.30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 20:30 ч. - отпътуване за Доха, Катар с полет QR0226 на Катарските авиолинии.

07.09.2017: Кацане на летището в Доха в 01:00 ч. местно време. Прекачване на полет QR0476 на Катарските авиолинии до Шираз (отпътува в 02:10 ч. и пристига в 05:00 ч. местно време). Трансфер от летището до центъра на Шираз - персийския град на поетите и градините. Закуска. Разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Шираз: известната врата на Корана, градините Ерам (ЮНЕСКО), крепостта Карим Кан, пазара Вакил. Настаняване в хотела. Вечерта – разглеждане на прекрасно декорираната с огледала гробница на Али ибн Ахмад. Вечеря. Нощувка.

08.09.2017: Закуска. Отпътуване за Язд (450 км) – градът на вятърните кули и зороастрийските храмове. По пътя се посещава Персеполис – ритуалната столица на Ахеменидите (Първата персийска империя: 550 – 330 г. пр.н.е.), както и некропола на Ахеменидската династия (Naqsh-e Rustam). Продължаване с посещение на Пасаргад – град, построен от Кир II Велики, шаханшах на Персийската империя от Ахеменидската династия, който е погребан тук. Привечер – пристигане в Язд. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

09.09.2017: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Язд с екскурзовод: посещение на две свещени за зороастрийците места – Кулата на мълчанието и Храма на огъня, където се поддържа постоянно запален огън от 470 г. до днес. Посещение на Главната джамия, религиозния комплекс Емир Чакмак и градините Долат Абад (ЮНЕСКО). Вечеря. Нощувка.

10.09.2017: Закуска. Отпътуване за Исфахан (325 км) – древен град, столица на Персия през XVII и нач. на XVIII век, прочут с невероятната си ислямска архитектура и изкуство. Спирка в Мейбод, където се посещава древната крепост Нарин, както и т.нар. Ледени къщи – гениално изобретение на местните за съхраняване на лед по време на горещото лято. Продължаване към Наин и посещение на Главната джамия на Наин, една от най-старите в Иран, датираща от IX век. Привечер - пристигане в Исфахан. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

11.09.2017: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: пл. „Наш-е-Джахан“ (известен и като Имамския площад) – един от най-големите и внушителни площади в света, заобиколен от сгради в сафавитски стил (една от най-големите ирански династии). Посещение на Имамската джамия, джамията на шейх Лотфолах с изящно украсен с мозайки интериор, двореца Али Капу, разходка из типичния пазар в квартала Гейсариех и посещение на двореца Чехел Сотун. Вечеря. Нощувка.

12.09.2017: Закуска. Продължаване с разглеждането на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: посещение на основната джамия на Исфахан, катедралата Ванк и музея й, където ще научите за съдбата на депортираните тук от Османската империя арменци. Разходка през оживения арменски квартал Джолфа. Свободно време. Вечерта – посещение на прекрасно осветения мост над р. Заяндеруд. Вечеря. Нощувка.

13.09.2017: Закуска. Отпътуване за Техеран (450 км). По пътя – посещение на пустинното село и архитектурен резерват Абаяне, известно с изцяло запазените си къщи от червена глина. По пътя за Техеран се посещава и мавзолеят на имам Хомейни. Пристигане в Техеран. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

14.09.2017: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Техеран с екскурзовод: музей на килимите, дворцовия комплекс Голестан (ЮНЕСКО) – строен и използван като резиденция от представители на иранските династии Сафавид и Занд. Разходка по Големия пазар. Свободно време. Вечерта – разходка по пешеходния мост Табиат. Вечеря. Нощувка.

15.09.2017: Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха с полет QR0483 на Катарските авиолинии (12:35 ч. - 13:10 ч.). Пристигане в Доха и прекачване на полет QR0225 на Катарските авиолинии за София (14:30 ч. - 19:30 ч.).

06.09.2017 - 15.09.2017 3199 лв.

цена на възрастен в двойна стая 3199 лв.
цена на човек в индивидуална стая 3561 лв.
цена на трети възрастен в стая 2916 лв.

Забележка: в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло.

Тагове

Оферти - Иран |  Оферти - Техеран |  Екскурзии - Иран |  Екскурзии - Техеран |  Екзотична почивка 2024 - Иран |  Екзотична почивка 2024 - Техеран

Избрани оферти