Начало / Екскурзии / Екскурзии - Техеран

ИРАН

Номер на оферта

/

230092

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет;
- летищни такси;
- чекиран багаж до 30 кг и малък салонен багаж;
- Осем нощувки в хотели 4* и 5* на база нощувка със закуска;
- една закуска и ранно настаняване втория ден;
- 8 вечери;
- Трансфери;
- Транспорт с минибус/автобус по програмата;
- Вода-придружител;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Входни такси в посещаваните обекти;
- 2 бутилки от 500 мл. напитка при превоз с автобус;
- покана за виза;

Цената не включва

- Разходи от личен характер;
- Разходи за издаване на виза (120 лв.) – туроператорът съдейства за издаване на визата;
- Бакшиши за екскурзовод и шофьор – заплащат се задължително и са в размер на 6 USD на човек на ден;
- Бакшиши в ресторантите – обикновено около 10 % от сумата на сметката;
- Медицинскa застраховкa;
- Застрахова отмяна на пътуване.

Програма на пътуването

Екскурзията е десетдневна и включва 1 нощувка в Шираз, 2 нощувки в Язд, 3 нощувки в Исфахан, 2 в Техеран и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Доха, Шираз, Персеполис, Пасаргад, Язд, Мейбод, Наин, Исфахан, Кашан и Техеран. Настаняването е на база полупансион в хотели 4 и 5 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва по 2 бутилки от 500 мл вода на човек при транспорт с автобус, както и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с редовни полети на Катарските авиолинии София – Доха – Шираз и Техеран – Доха – София (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и малък салонен багаж). Вътрешните трансфери в Иран се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 11:00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 13:00 ч. - отпътуване за Доха. Кацане на летището в Доха в 17:50 ч. местно време. Нощен тур на Доха с местен екскурзовод и превод на български език. Обиколката включва разходка по крайбрежната улица Корниш с гледка към пристанището и красиво осветените небостъргачи, посещение на централната част и пазара Уакъф, където ще имате възможност да посетите магазини за злато и бижута, парфюми, традиционни за страната стоки, различни видове птици и животни. Фотопауза при сградата на музея за мюсюлманско изкуство. Трансфер до летището.

ВТОРИ ДЕН: Отпътуване за Шираз в 01:55 ч. Пристигане на летището в Шираз в 04:45. Трансфер и настаняване в хотела. Време за отдих и освежаване. Закуска. Разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Шираз - персийският град на поетите и градините: Наренджестан Кавам и градините Ерам (ЮНЕСКО) – традиционна и автентична къща с градини, известната врата на Корана, крепостта Карим Кан, пазара Вакил, прекрасно декорираната с огледала гробница на Али ибн Ахмад. Вечеря. Нощувка в Шираз.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Язд (450 км) – градът на вятърните кули и зороастрийските храмове. По пътя се посещава Персеполис – ритуалната столица на Ахеменидите (Първата персийска импери: 550 – 330 г. пр.н.е.), както и некропола на Ахеменидската династия (Naqsh-e Rustam). Продължаване с посещение на Пасаргад (ЮНЕСКО) – град, построен от Кир II Велики, шаханшах на Персийската империя от Ахеменидската династия, който е погребан тук. Привечер – пристигане в Язд. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Язд с екскурзовод: посещение на две свещени за зороарийците места – Кулата на мълчанието и Храма на огъня, където се поддържа постоянно запален огън от 470 г. до днес. Посещение на Главната джамия, религиозния комплекс Емир Чакмак и градините Долат Абад (ЮНЕСКО). Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Исфахан (325 км) – древен град, столица на Персия през XVII и нач. на XVIII век, прочут с невероятната си ислямска архитектура и изкуство. Спирка в Мейбод, където се посещава древната крепост Нарин, както и т.нар. Ледени къщи – гениално изобретение на местните за съхраняване на лед по време на горещото лято. Продължаване към Наин и посещение на Главната джамия на Наин, една от най-старите в Иран, датираща от IX век. Привечер - пристигане в Исфахан. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: пл. „Наш-е-Джахан“ (известен и като Имамския площад) – един от най-големите и внушителни площади в света, заобиколен от сгради в сафавитски стил (сафавити - една от най-големите ирански династии). Посещение на Имамската джамия, джамията на шейх Лотфолах с изящно украсен с мозайки интериор, дворецът Али Капу, разходка из типичния пазар в квартала Гейсариех и посещение на двореца Чехел Сотун. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Продължаване на разглеждането на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: посещение на основната джамия на Исфахан, катедралата Ванк и музея й, където ще научите за съдбата на депортираните тук от османската империя арменци. Разходка през оживения арменски квартал Джолфа. Свободно време. Вечерта – посещение на прекрасно осветените старинни мостове над р. Заяндеруд. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Техеран (450 км). Спирка в Кашан – малък град, известен с производството на персийски килими. Посещение на Фин Гарден (ЮНЕСКО) – една от най-красивите и известни ирански градини, датираща от XV век. Посещение на типичната къща Табатабайе и банята на Султан Амир Ахмад. Продължаване към Техеран и спирка за посещение на мавзолеят на имам Хомейни. Пристигане в Техеран. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Техеран с екскурзовод: археологическия музей, дворцовия комплекс Голестан (ЮНЕСКО) – строен и използван като резиденция от представители на иранските династии Сафавид и Занд и националната съкровищница, където ще можете да разгледате ценностите на владетелите от всички големи ирански династии. Посещение на кулата Азади (отвън) – един от символите на града и разходка по моста Табиат. Вечеря и нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 12:45 ч. Пристигане в Доха в 13:20 ч. местно време. Отпътуване за София в 15:50 ч. Пристигане в София в 21:00 ч. местно време.

ДАТА: 22.05.2020 – 31.05.2020

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на възр. в двойна стая 3 189 ЛВ 3 339 ЛВ
Цена на трети възр. в стая 3 139 ЛВ 3 289 ЛВ
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 3 139 ЛВ 3 289 ЛВ
Цена за деца до 11 г. в стая с 2 възрастни 3 089 ЛВ 3 239 ЛВ
Цена на човек в индивидуална стая 3 589 ЛВ 3 739 ЛВ
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.01.2020
• специални цени за деца под 8 год. се предоставят по заявка;
• третият човек в стая е възможно да спи на допълнително легло.






Хотели:
- Шираз: Elysee 4*, Karimkhan 4* или подобен;
- Язд: Dad 4*, Moshir Garden 4* или подобен;
- Исфахан: Abbasi 5*, Kowsar 5* или подобен;
- Техеран: Enghelab 4, Simorgh 4*, Ferdowsi 4* или подобен.

Допълнителни услуги:

Такса за издаване на иранска виза: 120 лв.

Продължителност на полетите:
София – Доха и обратно: около 4 ч. и 50 мин;
• Доха – Шираз: около 1 ч. и 20 мин;
Техеран – Доха: около 2 ч. и 5 мин;
• Доха – София: около 5 ч. и 10 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Условия за плащане:
• Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета;
• Сключен договор за организирано пътуване;
• Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
• При резервации и записване при по-малко от 65 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100 %;
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
• Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Такса прекратяване:
• ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
• ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
• ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
• ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
• ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута: Ирански реал.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Иран:
• дигитална цветна снимка паспортен формат (6/4 см);
• Цветно копие на международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане;
• Попълнен формуляр за иранска виза.

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма.

Тагове

Оферти - Иран |  Оферти - Техеран |  Екскурзии - Иран |  Екскурзии - Техеран |  Екзотична почивка 2024 - Иран |  Екзотична почивка 2024 - Техеран

Избрани оферти