Начало / Екскурзии / Екскурзии - Техеран

ИРАН - Разказ за историята на Древна Персия

Номер на оферта

/

188649

Дати & цени

Цената включва

Цената е в лева, на човек в двойна стая и включва:

- Самолетни билети София – Истанбул – Техеран – Шираз – София с включени летищни такси и багаж с АК Turkish Airlines;
- 7 нощувки със закуски в 4* хотели по маршрута – 2 нощувки в Техеран, 3 нощувки в Исфахан и 2 нощувки в Шираз;
- Вечери в местни ресторанти;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Всички екскурзии и посещения описани в програмата:

=Обзорна екскурзия на Техеран;
=Посещение на град Кашан;
=Обзорна екскурзия на град Исфахан;
=Посещение на древния град Пасаргада;
=Обзорна екскурзия на Шираз;
=Еднодневна екскурзия до древния град Персеполис;

- Входни такси за всички обекти по програмата;
- Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Иран;
- Бутилка минерална вода всеки ден по време на преходите;
- Представител от туроператора, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
- Медицинска застраховка на ЗАД „Армеец“ за целия престой с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

Лични разходи;
Виза за Иран – 50 евро;
Медицинска застраховка за лица над 70 години – доплащане 28лв.;
Бакшиш;

Програма на пътуването

ИРАН - Разказ за историята на Древна Персия

Пакетна цена на човек в двойна стая - 3305 лв

Дати: 15-24.04.2017; 7 нощувки/10 дни

Информация: ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ В ДВОЙНА СТАЯ!

Програма:

15.04.2017 г.Ден 1- София - Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2, в 19.40 ч. и отпътуване за Истанбул в 23:40ч. Кацане в Истанбул в 23:05ч и кратък престой на летището.

16.04.2017 г. Ден 2 – ИстанбулТехеран (Вечеря)

Полет в 01:20ч от Истанбул за Техеран. Пристигане на международното летище Имам Хомейни в Техеран в 06:00ч, посрещане от представител на местния партьнор.

Ще направим кратка панорамна обиколка на града и ще се запознаем с начина на живот, бита и традициите на местните хора. По пътя към града ще минем покрай Вратата на Иран - Азади – кула изградена от 8000 блока бял мрамор.

Ще разгледаме Археологическия музей и Музея за скъпоценни камъни.

По време на обиколката ще имаме свободно време за обяд (невключен в цената), след което ще се настаним в хотела.

Вечеря и нощувка в хотел Howeyzeh Hotel 4* (или подобен).

17.04.2017 г. Ден 3 – Техеран (Закуска и вечеря)

Закуска в хотела.

Днес ще имаме цял ден на разположение за разглеждане на Техеран - политическата и икономическа столица на Иран. Градът е разположен на 1150м. надморска височина и неговото население наброява почти 15 милиона жители.

Ще посетим Площада на революцията, ще преминем по широките улици и булеварди, след което ще се отправим към Голестан Палас или Мраморния дворец. Дворецът е построен по време на управлението на Тахмасп през 15 век.

Свободно време. Вечеря и нощувка.

18.04.2017 г. Ден 4 – Техеран – Кашан – Исфахан (Закуска и вечеря)

Закуска в хотела. Отправяме се към Свещения град Исфахан, един от най-разкошните градове в Иран.

По пътя ще посетим Кашан – малък град намиращ се в профинция Исфахан. Градът е популярен с това, че тук се изработват известните персийски килими. Продължаваме обиколката на градчето с Fin Garden- най-голямата градина в Иран, датираща от края на 15 век.

Следва посещение на къщата Borujerdis House, построена през 18 век от известния търговец Сайед Боруйерди в знак на любовта към съпругата му.

Свободно време за обяд (невключен в цената).

Следобяд ще пристигнем в Исфахан или както иранците го наричат Несф-е Джахан, в превод - Исфахан е половината свят. Разположен в средата на Иранското плато, той още през IX век става център на търговията с коприна и памук. Исфахан е и най-богатия град в Иран на произведения на изкуството. През XVII век Абас Велики, при чието управление Персийската империя преживява културен разцвет, построява многобройни джамии, дворци и градини, които са и част от днешния чар на града.

Ще посетим площада на Имам Хомейни – един от най-големите градски площади в света. Ще разгледаме джамията на Шаь Лот Аллах и парка Али Капу. Обиколката ще завърши с двореца Али Капу, построен в началото на 17в и служил на монарха Шах Абас I за място за посрещане на чуждестранни гости и местни благородници.

Площадът е заобиколен от многобройни магазини, където може да изберем типични за региона сувенири и ръчно изработени изделия.

Вечеря, след което настаняване в хотел Safir 4* (или подобен). Нощувка.

19.04.2017 г. Ден 5 – Исфахан (Закуска и вечеря)

Закуска в хотела.

Екскурзията ще започне с посещение на Арменския квартал или наричан още Джулфа. Арменците населяват региона от 18 век, когато религиозната свобода в Иран е вече разрешена. Ще видим съвсем различна архитектура, начин на поведение и облекло от жителите на този район.

Продължаваме разходката ни в града с „Клатещите минарета” - монумент от края на 14 век построен над гроба на Аму Абдула от 13 век.

Свободно време за обяд (невключен в цената), след което ще се разходим из града, където ще се запознаем с историята на прекрасните мостове с аркади, и ще видим отблизо най-забележителния от тях Си-о-Се (Мостът на 33-те арки), построен през 17 век.

Вечеря и нощувка.

20.04.2017 г. Ден 6 – Исфахан (Закуска и вечеря)

Закуска в хотела.

Днес ще разгледаме „ренесансовата” столица на Персия, облик даден на града от времето на Сефевидската династия идваща от днешен Азербайджан.

Ще посетим двореца Чехел Сотун (Юнеско), известен с 20-те си колони, които отразявайки се във водите на фонтана пред двореца, изглеждат като 40. Ще влезем и в Хашт Бехешт или двореца наричан още „Осемте Рая” построен в края на 17 век от Сефевидската династия, както и в едно от най-интересните места в града, а именно Катедралата Ванк – главната катедрала на Арменската църква в Иран.

Свободно време, вечеря и нощувка.

21.04.2017 г.Ден 7 –ИсфаханШираз (Закуска и вечеря)

Закуска в хотела.

Отпътуване за Шираз. По пътя ще се отбием в древния град Пасаргада - столица на персите от VІ в. пр. Хр. на Кир Велики. Тук е гробницата на цар Кир Велики, руините на трите Ахеменидски дворци – входният дворец, двореца за аудиенции и личния дворец на Кир.

Свободно време за обяд (невключен в цената). Пристигане в Шираз и вечеря в местен ресторант.

Настаняване и нощувка в хотел Elysee 4* (или подобен).

22.04.2017 г. Ден 8 –Шираз (Закуска и вечеря)

Закуска в хотела.

Целодневна туристическа обиколка на град Шираз или наричан още „града на поетите”. Освен с майсторите на нежната лирика, сред които се нарежда и името на знаменития ирански поет Саади, градът е популярен и със старите си градини, някой от които са на повече от 700 години. Ще видим градините Наранджестан или Портокаловите градини, известни с намиращата се в тях кралска резиденция.

Продължаваме обиколката с посещение на джамията „Насир ол-Молк”, популярна с декорациите и възхитителната си архитектура. Ще влезем в Мавзолея на известния персийки поет Хафез (живял през 14в), чиито части от литературни творби се цитират и днес от местните хора в пословици и поговорки.

Ще завършим тура с градския пазар, който е най-големия в Иран. Търговците тук казват, че пазара е отворил врати в началото на 18 век и досега не е затварял врати, нито за ден. На входа на пазара ще видим и едноименната джамия Вакил, построена по същото време.

Свободно време, вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела и нощувка.

23.04.2017 г. Ден 9 – Шираз (Закуска)

Закуска в хотела. След закуска ще освободим хотела и ще отпътуваме за древния град Персеполис, основан от персийския цар Дарий като церомониален град на Персийската империя, разрушен от войските на Александър Велики, а днес обект на Юнеско. Тук ще видим и най-големия дворец в Персеполис (залата със 100-те колонади) и реконструирания харем на цар Ксеркс.

Продължаваме тура с посещение на Накш-и Рустам или Скалният град. Тук се намират Кралските гробници на четиримата Ахеменидски владетели Дарий Велики, Ксеркс, Артаксеркс и Дарий Втори. Гробниците са издълбани в самата скала и по тях може да се видят различни барелефи и надписи с имената на владетелите.

Завръщане в Шираз, свободно време и вечеря, след което трансфер до международното летище за полет до Истанбул.

24.04.2017 г. Ден 10 – ШиразИстанбул - София

Полет от международното летище в Шираз до Истанбул в 02:35ч. Пристигане в Истанбул в 05:15ч, кратък престой, след което полет за София в 07:50ч. Кацане в София в 09:05ч.

Тагове

Оферти - Иран |  Оферти - Техеран |  Екскурзии - Иран |  Екскурзии - Техеран |  Екзотична почивка 2024 - Иран |  Екзотична почивка 2024 - Техеран

Избрани оферти